Geriİsimler Sözlüğü Onur İsminin Anlamı Nedir? Onur Ne Demek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Onur İsminin Anlamı Nedir? Onur Ne Demek?

Onur İsminin Anlamı Nedir? Onur Ne Demek?

Ülkemizde Onur ismi birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Bu yüzden de birçok kişi onur isminin anlamı hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Onur isminin birbirinden farklı olmak üzere iki değişik anlamı bulunmaktadır. Peki, bu iki farklı anlam ne ifade eder? Onur isminin kullanımının bu kadar fazla olması onun anlamını da önemli kılıyor. Onur ismine ait tüm merak edilenleri hazırladık.

 Türk Dil Kurumu'na göre Onur isminin iki farklı anlamı mevcuttur.

 Onur İsminin Anlamı

 İnsan ismi olarak kullanılan Onur, asil bir anlama sahip olduğu için birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilir. Her ne kadar çoğu kez erkekler tarafından kullanıldığı düşünülse de Onur, unisex bir isimdir. Yani bazı durumlarda kız çocuklara da koyulabilir.

 Onur İsminin Özellikleri

 Onur isminin koyulduğu kişiler genellikle haksızlığa katlanamayan kimseler olarak bilinir. Aynı zamanda kendilerine olan öz saygıları oldukça yüksektir. Bu yüzden de itibarları onlar için büyük önem taşır. Bunun yanı sıra sağduyulu bir yapıya sahip oldukları da söylenebilir. Onur isminde olan kişiler durgun bir yapıya sahiptir. Hem dingin bir ruha hem de fiziksel olarak yavaş hareket eden bir yapıya sahip oldukları söylenebilir.

 Aynı zamanda Onur isminde olan kişiler gizliliği sever. Özellikle de bir iyilik yapacakları zaman bunu kimsenin bilmesini istemezler. Aynı zamanda sert bir yapıya da sahip oldukları söylenebilir. Bu da isimlerinin onlara yüklediği ağırlık ve mizaçtan kaynaklıdır demek yanlış olmayacaktır.

 

False