Gökyüzüne aşık

Atay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atay’ın en büyük hobisi havacılık.

Haberin Devamı

Uçmanın keyfine İsviçre’de okurken kapılan, ABD’de helikopter, Türkiye’de uçak lisansı alan Atay, günümüzde tek motorlu dört kişilik Piper Dakota uçağıyla bu tutkusunu sürdürüyor. Ayrıca, zaman zaman da arkadaşı Enver Bakioğlu’nun helikopteriyle uçuyor. Yelkenli kullanmaktan, dalmaktan, jet-ski yapmaktan da hoşlanan Mehmet Atay, aynı zamanda iyi bir sporcu. Haftada üç gün yürüyor, ağırlık, kondüsyon çalışıyor. Üç gün kickboks yapıyor. Bir gün de tenis oynuyor.

HAYAT FELSEFESİ: Sağlıklı, huzurlu ve insanlara faydalı bir şekilde yaşamak.

SPOR

Sporsuz günüm yok
· Haftanın her günü spor yapıyorum.
· Pazartesi, çarşamba, cuma yürüyorum. Ağırlık, kondüsyon çalışıyorum.
· Salı, perşembe, cumartesi hoca eşliğinde kickboks yapıyorum.
· Pazarları da kızlarımla birlikte tenis oynuyorum. Kültürpark Tenis Kulübü ve Küçük Kulüp’e (Alliance) üyeyim.
* Yazın da bol bol yüzerim.

MEKAN

Haberin Devamı

Lezzet, kalite, ortam
· İzmir’de; Mezzaluna, Sushico, Deniz, Balıkçı Hasan, İsabey Bağevi, Tatmahal, Barbun, Körfez, Dost Pide.
· İstanbul’da; Papermoon, Sunset, Ulus 29.
· Aydın’da; Şehir Kebap Salonu, Hacı.
· Yurtdışında ise beğendiğim ülke mutfaklarını sunan yerleri ararım.
· Bir mekanda öncelikle lezzete, kaliteye, sonrasında da ortama ve fiyat-kalite dengesine dikkat ederim.

BESLENME

Hiçbir öğünü atlamam
· Öğünlerin hiçbirini kaçırmam. Ama az yerim.
· Sabahları bir dilim kızarmış ekmek, zeytin, peynir, bal,   domates, zeytinyağı tüketirim. Bazı günlerde bunlara bir     de rafadan yumurta eklenir.
· Öğlenleri salata veya balık tarzında hafif şeylerle geçiştiririm. Akşamları evdeysem soframızda genellikle ya sebze ya da zeytinyağlılar olur. Dışarıdaysam et ya da balık isterim.
· Ara öğün olarak 16.00-17.00 gibi bir tane elma yerim.
· En çok Türk, İtalyan, Fransız, Asya, Uzakdoğu mutfaklarından hoşlanırım. Mutfağa pek girdiğimi söyleyemem. Arada sırada çocuklara omlet yaptığım olur.

GÜNE BAŞLANGIÇ
Erken kalkıp yol alalım

24.00’ü geçirmem, yatarım. 07.00-07.15 gibi uyanırım. Yatakta zaman kaybetmem, hemen kalkar hazırlanırım. Zaten saat 09.00’da da işte olurum.
· Sabahları evden çıkmadan gazetelere göz atarım.

TOPLANTI

Haberin Devamı

Kararlarımız ortak akılla
· Aslında sürekli toplantı halindeyiz. Ancak gündemli olarak da değişik periyotlarda bir araya geliriz. Olabildiğince gündeme sadık kalırız. 3-4 saati geçirmemeye çalışırız.
· Çoğunlukla dinlerim. Profesyoneller de dahil yönetimdeki herkes fikrini dile getirir. Kararları da yine ortak akılla alırız.

OTOMOBİL

Fazla düşkünlüğüm yok

· İlk arabam bordo renkli Doğan 131’di. Şu an BMW ve Audi kullanıyorum.
· Şoförüm yok, kendim kullanırım. Kendimi serbest, özgür hissederim. Müziği açıp kafamı dağıtırım. Ancak çok uzun yola gitmeyi arzu etmem.
· Sakin, kurallara uyan bir sürücüyüm. Hızı sevmem.
· Otomobillere çok merakım yok ama temizlik ve titizlik konusunda hassasım. Örneğin, bir sticker yapıştırılmasından hoşlanmam. Üzerinde orijinalinden başka bir şey olmasını sevmem. Çizilmesini istemem. Bu konuda özenliyim. Sağlık açısından da arabamda sigara içilmesin isterim.
· Araba alırken sağlamlığına, yol tutuşuna, rahatlığına dikkat ederim. Kullanırken yorgunluk hissi uyandırsın istemem. Konforuna, müzik sistemine, görüntüsüne de bakarım. Gözüme hitap edebilecek olanı tercih ederim.

KARİYER

Haberin Devamı

Hobilerim aynı zamanda işim de oldu

· İsviçre Franklin College’de uluslararası işletme eğitimi aldım.
· İş yaşamıma aile şirketi Atay Holding’te başladım. 1990’da Santay Air’i kurdum. Ege’de ilk hava taksi taşımacılığını yaptık. Havadan döviz atma, fotoğraf çekme hizmeti sunduk.
· Hobiden şirket çıkardık. Filomuz bir uçak, bir jet ve iki helikopterden oluşuyordu. Daha sonra onları hava ambulansı işi yapan bir şirkete sattık. Şimdi yeniden hobiye döndük.
· Bu işle uğraşırken aynı zamanda finansmana başlamıştım. Sonra tüm birimlerde görev yaparak bir anlamda eğitim gördüm. Son bir yıldır da yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyorum.
· Şu anda yoğun olarak kömür madenciliği sektöründe faaliyet gösteriyoruz.
· Aynı zamanda eski kömür sahalarımızı rehabilite ederek zeytin, zeytinyağı, şarap üretiyoruz. Zeytinde ‘Savrandere’ ve ‘Delce’ markalarımız var. Yurtdışına ise ‘Attika’ markasıyla ihracat yapıyoruz. Son olarak Japonya’ya dış satımımız oldu.
· Şaraba 2005’te başladık. Başlangıçta Sevilen’de yaptık. Markalarımız ‘Prodom’ ve ‘Tellus’. 2006 ve 2007’de Türkiye’nin en iyi şarabı seçildi. Sonra kendi tesisimizi kurduk. 2010 yılında ilk kez kendi şarabımızı yaptık. Geçtiğimiz günlerde bir ikincilik ödülü daha kazandık.

HOBİ

Haberin Devamı

Uçmak çok büyük keyif

· En büyük hobim havacılık. Uçmanın keyfine İsviçre’de okurken kapıldım. İsviçre-İtalya sınırındaki bir havaalanında kurs gördüm.
· 1991’de ABD’de bulunurken New Jersey’de helikopter lisansını da aldım.
· Bir yıl sonra Kansas City’de motorlu jetlerin eğitimine katıldım.
· Uçuş lisansını ise Türkiye’ye dönünce Etimesgut’ta tamamladım. 1990’lı yıllarda Türkiye ikincisi oldum.
· Tek motorlu dört kişilik Piper Dakota uçağım var. Kızlarımla beraber uçuyorum. Antalya’da golf, Bodrum’da yelken yarışlarına katılıyorlar. Uçağa atlayıp gidiyoruz.
· Kimi zaman Çeşme’de tur atıp geliyoruz. Havaalanı olmadığı için ne yazık ki oraya inemiyoruz. Bazen İstanbul Sabiha Gökçen’e de gitmeyi seviyorum. Bazen de dostum Enis Güner’le Denizli’deki bağları görmek için uçuyoruz. Ayrıca, arkadaşım Enver Bakioğlu’nun helikopteriyle de uçuyoruz.
· Uçmak müthiş duygu. Her şey kontrolünüzde. Pistten kalktıktan itibaren içiniz özgürlük duygusuyla doluyor.
· Bir diğer hobim deniz. Yelkenlimi de kendim kullanıyorum, onda da kaptanlığım var. Ayrıca, dalıyorum.Tüplü dalışta su altındaki güzellikleri keşfediyorum. Normal dalışta ise zıpkınla avlanıyorum. Jet-ski yapıyorum.  Su kayağını da çok seviyorum.
· Yürüyüş, tırmanma da hoşuma gidiyor.
· 2004’ten beri ailece arada sırada piyano dersi de alıyorum.

TATİL

Haberin Devamı

Hem deniz hem de kar tatili
· Yılda birkaç kez deniz, bir kez de kar tatili yapıyorum.
· Kar tatilim 7-10 gün arasında değişir. Ağırlıklı olarak yurtdışını tercih ederim. Kayak yapmaya genelde Avusturya’ya giderim.
· Yazın hafta sonları yelkenle açılırım. Marmaris Orhaniye ile Datça arasında dolaşırım. Oradan Yunan adalarına da geçerim.

MODA

Uçuk renkleri sevmiyorum
· Hafta içi resmi, hafta sonu tamamen spor giyinirim. Yazın kravat takmam.
· Takımlarım genelde lacivert, gömleklerim ise mavidir.
· Spor giyimde de düz renkleri tercih ederim. Uçuk renkleri pek sevmem. Siyah, gri ideal.

TEKNOLOJİ

Varım ama yeterince kullanamıyorum
· Sosyal medyada varım. Facebook’ta bin 100’ün üzerinde arkadaşım var. Ama yeterince kullanamıyorum.
· Bilgisayarımı da cep telefonumu da sık sık yenilerim.

Yazarın Tüm Yazıları