Gökçek, trafik sıkışıklığının nedenini buldu

Geçenlerde bir TV programında Melih Gökçek Ankara’daki trafik sıkışıklığının nedenini vatandaşın gelirinin ve refah seviyesinin artmasına bunun neticesi olarak trafiğe çıkan araçların çoğalmasına bağlıyor ve bunun suçlusu da haliyle vatandaşın ta kendisi olduğunu ima ediyor.

Haberin Devamı

‘Refahlaşıyor’ ve otomobilleniyoruz
 
Acaba trafik sıkışıklığının nedeni bir türlü bitirilemeyen metro çalışmaları nedeniyle kapatılan daraltılan yollar ve değiştirilen güzergahlar olmasın mı? Veya Kayaş-Sincan hattındaki banliyö trenlerinin iki seneyi aşkın çalışmıyor olması bunun neticesi binlerce insanımızın okuluna işine gitmek için yollara düşmesi olabilir mi? Büyükşehir Belediyesinin bu hat üzerindek yaklaşık 13 adet alt üst geçit yapması planlanıyor fakat Başkentray projesinde gördüğüm kadarıyla Kayaş-Ankara hattında henüz çivi çakılmaya başlanamadı, eğer bu hızla giderse Başkentray’ın akibeti de metro inşaatlarına benzeyecek gibi
Eskişehir Yolu’ndaki sıkışıklığın demir kafesin önünde arttığını görüp nedenini anlamak için mimar veya mühendis veya şehir planlamacı olmaya gerek yok.
Sayın Başkan teleferikle trafiğe çözüm geleceğini iddia ediyor. Halbuki teleferik dünyanın hiçbir yerinde toplu ulaşım aracı olarak kullanılmaz; gezi ve seyir amaçlı bir araçtır. Gerek yavaş olması, gerek sınırlı sayıda yolcu alması ve her yere inşasının mümkün olmaması gibi nedenlerden ötürü
inşallah böyle acayip projeler yerine bir an önce metro ve Başkentray projelerine ağırlık verilir de artık içinden çıkılmaz hal alan Ankara trafiğine bir çözüm bulunur.
Asım DEMİR

Haberin Devamı

Hastanemizin borcu yok

Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi Baştabip Vekili Op.Dr. Ömer Şahin, ‘Bir devin çöküşü’ (8.10.2012) başlıklı yazıya şu açıklamayı gönderdi:
“Hastanemizin tedarikçilere olan borçları rutin ödenmekte olup, 2012 Ağustos dönemine ait taakkuklar, 5.10.2012 tarihinde ödenmek üzere Ankara Sağlık Kurumları 5 no’lu Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü’ne gönderilmiştir. İlgili haberde 1,5 yıl önceki ödenmeyen borçlardan bahsedildiği, Hastanemizin 2012 Temmuz ayı dahil borcunun bulunmadığı, ayrıca Hastanemizin mali durumunun iyi olması nedeniyle temizlik, güvenlik, bilgi işlem ve yemek pişirme-dağıtım hizmetlerinde çalllışan işçilerin 2012 Eylül ayına ait maaşları 4 Ekim 2012 tarihinde ödenmiştir.
Bununla birlikte, Hastanemize müracaat eden ayaktan ve yatan hastalara ait tedavi giderleri ile ilgili tahakkuk ettirilen fatura miktarları ile uyumlu olarak Bakanlığımızca Hastanemize rutin olarak ödenek gönderilmektedir.”

Haberin Devamı

Eski Meclis varsa Anıtkabir nerede

Sinpaş GYO’nun Ankara Altınoran Projesi için çektiği reklamda; Eski Meclis, Etnoğrafya Müzesi, Ankara Garı, Atakule ve 2 senelik konser/spor salonu Ankara Arena, simgelerimiz olarak gösterilmiş. Acaba Sinpaş yetkilileri Ankara’nın en önemli simgesinin Anıtkabir olduğunu bilmiyorlar mı? Sinpaş yöneticileri bunu biliyorsa, reklam ajansı mı bu basit bilgiyi bilmeyecek kadar amatör müdür? Yoksa Anıtkabir’in Ankara’nın en önemli simgesi olmasına rağmen gösterilmemesinin altında bilmediğimiz başka bir konu mu var?
Kıvanç ŞENOL

Yazarın Tüm Yazıları