Genç işadamları tiyatrocu oldu

EGE Genç İşadamları Derneği üyeleri, bir tiyatro oyunu sergileyecek. Sergileyecekler ama öyle müzikli, şarkılı hafif bir oyun değil. Basbayağı Sheakspeare seçmişler.

Haberin Devamı

 Hem de bir değil 14 Sheakspeare eserinden alıntılarla, Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun çevirip derlediği “Geceleri ve Gündüzleri” adlı oyunu oynayacaklar.
6 Haziran Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi’ndeki oyunun gelirini Safiye Nadir Zihinsel Engelliler Merkezi’ne bağışlayacak olan işadamları, rollerini öylesine benimsemişler ki röportaj için haberleştiğim Hakan Pekin, mesajının sonuna kendi adı yerine “Othello” yazmıştı. EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen ve Sosyal İlişkiler Komite Başkanı Hakan Pekin ile tiyatro ve EGİAD üzerine sohbet ettik.../images/100/0x0/563d7f1ef018fb32c8eede73

TEMEL AYCAN ŞEN EGİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI

TURNEYE ÇIKIP ÇEVRE İLLERE DE GİDECEĞİZ

Nereden çıktı bu tiyatro projesi?
Derneğimizin bu dönemki amaçlarından biri, üyelerimizin kaynaşması. Bu tür faaliyetler o üyeleri uzun zamanda ulaşamayacakları mesafeye ulaştırıyor. İnanılmaz dostluklar oluşuyor. Tüm üyelerimizle spor, sanat, kültür gibi projelerde buluşmamız cabası... Gelirini de ihtiyacı olan bir kuruma vereceğiz.

Haberin Devamı

Bu kadar çalışma tek oyun için mi?
İzmir ya da Çeşme’de tekrar oynayalım diyoruz. Ege Genç İşadamları Derneği Federasyonu Başkanı da olduğumdan Balıkesir, Manisa gibi büyük illerde de oynayabiliriz. Gelirleri de oradaki sosyal sorumluluk projelerine bırakabiliriz.

SİYASET İÇİN ERKEN, HENÜZ ÇOK GÖREV VAR

Başkanlık döneminizin bitmesine az kaldı. Tekrar adaylığı düşünür müsünüz?

Kasım’da dönem bitiyor. Ben bir dönem diyerek çıktım yola, o sözümden dönmek istemiyorum. Bu görevi bir okul gibi görüyorum, bence bu okul daha fazla mezun vermeli ve EGİAD’dan bu anlamda mezun olanların ise daha farklı yerlerde görev almaları gerekli. Ankara’ya gittiğimizde EGİAD’lıları görünce gurur duyduk.

Sizin mezuniyet yaklaştığına göre, siyaseti düşünmeniz olası mı?
Bunun için erken çünkü daha çok görevler var. 1-2 yıl daha Ege Bölgesi Dernekleri Federasyon Başkanlığım, TÜGİK Başkanvekilliğim devam ediyor. Şimdi BASİFED’de de başkan vekili oldum. TÜRKONFED’de yönetim kurulu üyesiyim. Siz bu basamakları başarıyla geçerseniz birileri sizi bir yerlere çağırıyor zaten. Ama ben bu görevleri basamak olarak kullanmıyorum, sadece görevlerimi iyi yapmaya çalışıyorum. /images/100/0x0/563d7f1ef018fb32c8eede75

Haberin Devamı

EXPO İSTİFALARI OLMASAYDI, İYİYDİ

EXPO istifaları ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Ne de olsa EGİAD olarak siz de yönlendirme kurulu üyesisiniz.
Bu konuda çok yorum yapmak istemiyorum çünkü bize de şu ana kadar bir açıklama yapılmadığından biz de herkes kadar biliyoruz. Biz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Şu an yürütme kurulu ile olan bir durumdur, olmasa iyiydi ama çözülecektir diye umuyoruz. Hedef İzmir’in EXPO’yu kazanması olmalı. Artık bunları geride bırakmalıyız.

HAKAN PEKİN EGİAD SOSYAL İLİŞKİLER KOMİTESİ BAŞKANI

ARTIK KENDİMİZİ TİYATRO OYUNCUSU GÖRÜYORUZ

Niye bu kadar zor bir oyun seçtiniz?
Gerçekten kolay değil. Oyun bir kolaj, yani Sheakspeare’in 14 eserinden birbiriyle bağlantılı kısa repliklerin ard arda sergilenmesi. Prof. Dr. Özdemir Nutku çevirip tek bir oyun haline getirmiş. Müzikleri sadece bizim oyunumuz için Cemil İz besteledi ve piyanoda canlı çalacak, biz söyleyeceğiz.

Haberin Devamı

İçindeki oyunculuk ateşini keşfeden, ‘ah, ah yanlış meslek seçmişim’ diyen oldu mu?
Olmaz mı? Tüm kadro önce yapabilecekleri konusunda inandı. Süreç içinde hocalarımızın eğitimleri sonunda şimdi yapabildiklerine kimse inanamıyor. Ve herkes artık kendini tiyatro sanatçısı görüyor.

AMATÖR TİYATRONUN VARABİLECEĞİ EN ÜST NOKTADAYIZ/images/100/0x0/563d7f1ef018fb32c8eede77

Oyuna nasıl hazırlandınız?
Önce kişisel gelişim eğitimleri aldık. 3 aylık eğitimden sonra işlerini ayarlayabilen üyelerimizle tiyatro grubumuzu kurduk. Pazartesi - perşembe geceleri Han Tiyatrosu’nda replik ve rol çalıştık. Amatörlüğün varabileceği en üst noktaya ulaştık. 

Hangi oyunu oynayacaksınız?
Yılmaz Tüzün’ün yönetmenliği, Yasemin Tüzün’ün koreografisi, Cihangir Turataş’ın süpervizörlüğü ve Gürcan Gezen’in reji yardımcılığında Sheakspeare’in “Geceleri ve Gündüzleri” oyununu oynayacağız. Hocalarımız buna yönlendirdi.

Haberin Devamı

TİYATRONUN GELİRİ ZİHİNSEL ENGELLİLERE BAĞIŞLANACAK

Kostümleri de siz mi yaptırdınız?
Kostümleri Aytül Büyüksaraç’ın desteğiyle Devlet Opera ve Balesi’nden aldık. Her biri orjinal eserlerde kullanılmış kostüm, dekor ve aksesuarlar. Giydiğimizde başka bir dünyada gibi hissettik kendimizi…

Biletler ücretli, peki geliri ne yapacaksınız?
Karşıyaka’daki Safiye Nadir Zihinsel Engelliler Merkezi’ne bağışlıyoruz.

Kimler var

· Abdullah Külahçıoğlu (EGİAD Fahri Üye) , · Müge Sarı (Doğa Organik firması ), · Özlem Akdaş (Shapes For Women), · Berk Nazlı (Hürna İnşaat), · Dilek Mutlutürk (Makyaj Atölyesi), · Mustafa Aslan (As Yakıt),
· Ömer Kasalı (Koza Lojistik), /images/100/0x0/563d7f1ef018fb32c8eede79
· Ömer Yeşilyurt (Famart Mobilya), · Aykut Yanık (Tekpan Ltd. Şti.),
· Nilgün Öztürk (Öztürk Hukuk Bürosu), · Mustafa Dizdar (Sandık Ev Tekstili), · Melis Keskin (Nailzade İnşaat), · Onur Gözümoğulları (Seçkin Gıda), · Gürcan Gezen (Yöneten Asistanı), · Yılmaz Tüzün (Yönetmen), · Zehra Demirakça (Uluslararası Nakliyat), · Bora Şen (Çocuk-EGİAD Başkanı’nın oğlu), · Hakan Pekin (Pekin Diamond Jewellery), · Ecem İşgüzerer (Çocuk-EGİAD Yönetim Kurulu Üyesinin kızı), · Temel Aycan Şen (EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı), · Çağdaş Narin (KPMG Bağımsız Denetim), · Beste Alimert (Form Stüdyo), · Büşra Tanman (Üç Yıldız Makine San.), · Yasemin Tüzün (Yöneten Yardımcısı, Koreograf)

Yazarın Tüm Yazıları