Genç gösteren makyaj hileleri

Özel ürünler ve pratik ipuçlarıyla makyajınız hem daha kalıcı olabilir hem de sizi çok daha genç gösterebilir.

Haberin Devamı

FONDÖTEN: Günlük bakım kreminizin üzerine süreceğiniz ince bazlı bir fondöten, cilde kusursuz bir görünüm kazandırıyor. Fondöteninizi özel fırçasıyla (özellikle T bölgesine yedirerek), dışarıya doğru minik darbelerle uygulayın. Sonrasında daha büyük bir fırça yardımıyla sürdüğünüz transparan pudra ile ürünü sabitleyin. Cildiniz kuru ise fırçasını kullanmadan önce suda hafifçe nemlendirin.

FAR: Göz kapaklarına baz ürün ya da kapatıcıyla astar yapın. Bu uygulama hem sürdüğünüz farın dayanıklılığını artırır hem de rengin kalıcılığını sağlar. Bir far fırçasıyla seçtiğiniz rengi göz kapaklarının üzerine dengeli bir şekilde bulaştırmadan sürebilirsiniz. Makyaj artistleri krem farların kuru ciltlere, pudralı farların ise yağlı ciltlere daha uygun olduğunu belirtiyor. Transparan pudra ile de göz makyajınızı sabitleyin.

Haberin Devamı

RUJ: Rujunuzun bulaşmaması için dudak kontürünüzü ten rengi bir dudak kalemi ya da dudak baz ürünüyle çerçeveleyin. Pudralayın, rengi tazeleyin, yeniden pudralayın, rujunuzu ikinci kez sürün. Sabitleyiciler de rujun bulaşmasını önleme konusunda aynı işlevi görüyor.

OJE: Tırnak yüzeyi ne kadar pürüzsüzse sürdüğünüz ojenin kalıcılığı o kadar fazla olacaktır. Bunun için öncesinde parmaklarınızı elma sirkesine batırın, sonra kurulayın. Sirkedeki asit tırnaklardaki fazla yağı emiyor. Ojeden önce ince bir tabaka cila uygulayın. Böylelikle iki kat sürdüğünüz ojenizi birkaç gün boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kokudan yapılan bir portre

Modacı Issey Miyake, tasarımlarında canlılık ve renklerle zamanın ötesine geçmeye devam ediyor. Miyake, adını taşıyan parfümüyle de her seferinde büyük maceralar başlatıyor.

Issey Miyake, parfüm dünyasının da dikkat çekici isimlerinden biri... Üstelik artık ikonik ürün serisi Pleats Please Issey Miyake’nin kendi kokusu da var. Bu koku, çığır açıcı moda kreasyonuna bir saygı gösterisi niteliğinde...
Modacının parfüm dünyasına adım attığı ilk yılların kokuları olan L’Eau d’Issey ve L’Eau d’Issey Pour l’Homme, bugünlerin habercisiydi. Tasarımcı, çalışmalarının en yeni ve aydınlık tarafını yansıtan yeni kokusu Pleats Please Issey Miyake’yle, kadınların içindeki renkli dünyayı açığa çıkarmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Arzunun kokusu

2011’de erkeklerin dünyasına adım atan Kokorico, yarı züppe, yarı asi bir havada fakat tüm özellikleriyle kavurucu sıcaklıkta bir erkek parfümü. Erkeklere yeni “baştan çıkarma” yolları sunan koku, aynı zamanda bir hedonizm hikayesi anlatıyor.
Tasarım dehası Jean Paul Gaultier, hikayeler yazdığı koleksiyonlarının yanı sıra bu kez de Kokorico’nun hikayesini yazdı. Gaultier’nin “Tenin hazları, gecenin çılgınlığı, şehvet ve seviştikten sonra soluk alıp vermeye başlayan ciltle ilgili bir kokuya ihtiyacı vardı” dediği Kokorico, son olarak Kokorico By Night halini aldı.

Menopoz dönemine ‘fit’ girmenin 6 kuralı

Menopoz dönemindeki kadınlar, size önereceğimiz 6 ipucuyla kendinizi yeniden kusursuz ve fit hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

YOGA: Yoga egzersizleri yumurtalıkları ve böbreküstü bezlerini canlandırıyor. Bu da hormon üretimini harekete geçirerek kilo alımını durdurmaya yardımcı oluyor.
LİFLİ GIDALAR: Gündelik hayatınızdan yulaf ezmesi, çok tahıllı ekmek ya da kepekli makarnayı çıkarmayın. Tüm bu besinler içeriklerindeki lifler sayesinde sindirim sistemini harekete geçiriyor.
FITNESS: Metabolizmanızı her daim hızlı tutun. Bunun için de haftada iki kez yaptığınız yürüyüşleri, hafif kardiyo egzersizleri destekleyin.
SOYA ÜRÜNLERİ: Soya fasulyesinin içeriğindeki bitkisel hormon phyto östrojen, dişi östrojenle büyük benzerlikler taşıyor. Bu yüzden sıkça soya yoğurdu ya da tofu yemeye gayret edin.
KALSİYUM: Brokoli, peynir ve süt kalsiyum bakımından zengindir. Bu mineraller menopoz döneminde kemiklerin güçlendirilmesi için önem taşıyor.
PROTEİNLER: Yaşın ilerlemesiyle birlikte vücuttaki kas oranı da düşmeye başlıyor. Bu dönemde protein bakımından zengin beslenmek önem taşıyor. Balık, et ya da tavuk ürünlerinden en az birini günlük olarak tüketmek gerekiyor.

Haberin Devamı


Bitkisel mucize

Kozmetik markaları, pek çok bitki ekstresini rahatlatıcı etkileri nedeniyle yeni geliştirdikleri ürünlerde kullanıyor. İşte size evde hazırlayabileceğiniz iki bitkisel reçete...

GÖZ BAKIM KOMPRESİ: İki parça pamuğun üzerine gülsuyu damlatın, gözlerinizin üzerine kapatarak 5 dakika bekletin. Şişen gözleriniz için iyi bir uygulama olacaktır. Kendi yapacağınız gülsuyu için, ilaçlanmamış 125 gram gül yaprağını 500 gram ılık suda iki gün boyunca bekletin. Süzgeçten geçirerek kapta saklayın.
AYAK BANYOSU: 3 damla limon yağı esansını 2 yemek kaşığı kaymak ya da balla karıştırıp leğen içindeki ılık suya ekleyin. Birkaç limon dilimini de suya atın ve ayaklarınızı 15 dakika boyunca bu suda bekletin. Bu sırada kendinizi bir turunç bahçesinde hayal edin.

Haberin Devamı


EDiTÖRDEN...

Gençliğin gücü

LA Colline, yenileyici ve aydınlatıcı maskesi White& Regenerating Collagen Mask ile cilde anında canlılık, nem ve ışıltı veriyor, ciltteki lekelerin rengini açarak renk eşitsizliğini dengeliyor. Ayrıca sahip olduğu güçlü aydınlatıcı etkiyle aydınlık ciltler yaratıyor.

Dolgun görünümlü

Philip B.’nin hem şampuan hem de saça ve saç derisine bakım yapan arındırıcı ürünü Peppermint& Avocado Shampoo, içeriğindeki 16 ayrı bitki özü ve farklı yağlarla saça dolgunluk veriyor, aynı zamanda yumuşak ve ipeksi bir görüntü yaratıyor. Saçın rengini korurken, saçı kalıntı ve tortulardan arındırıyor.

Selülit savaşçıları

Yaz yaklaşırken selülitler moralinizi bozmasın... Collistar’ın yosun konsantresi, termal su, fito özü, kil ve esansiyel yağlardan oluşan doğal içerikli ürünleri, selülitlerle savaşarak silüetin yeniden şekillenmesine yardımcı oluyor. Yoğun konsantre serum Intense Anticellulite Serum, inatçı ve kalıcı selülitlerle savaşırken, termal jel olan Anticellulite Thermal Gel ise vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor.

Yıpranmış ciltlere...

Christian Breton’un özel maskesi Future Supreme Mask, cildin yaşlanınca kolay başa çıkamadığı stres, çevresel etkiler ve nemsizlik gibi günlük sorunlara karşı savaşmasını sağlıyor. Yıpranmış cildin ilk dönemlerindeki gergin ve belirgin görünümünü geri kazanmasını sağlıyor.

Yazarın Tüm Yazıları