GDO gerçeğini anlatan bir kitap

GDO yani genetiği değiştirilmiş organizmalar son yılların belki de en çok tartışılan konularından biri haline geldi.

Haberin Devamı

Hangi gıdalarda GDO var? GDO, bizim ve çocuklarımızın sağlığını gerçekten söylenildiği kadar tehdit ediyor mu? ve Markete gidip alışveriş yaptığımızda paramızın ne kadarını GDO’ya, yani başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa yakalanma riskimizi arttıran şeye veriyoruz?

İşte kafamızda GDO’yla ilgili ne kadar soru varsa hemen hepsine cevap verebilecek bir kitap, Kenan Demirkol’un “GDO: Çağdaş Esaret” isimli eseri...

Prof. Kenan Demirkol, kendisiyle “GDO: Çağdaş Esaret” kitabıyla ilgili olarak Nihal Doğan tarafından yapılan röportajda aynen şunları söylüyorl: “Tohumunuza egemen olan size egemendir. Gelecekte buğday tohumunu Amerika ya da Ysrail’den almak zorunda kalırsanız o zaman bu ülkelere nasıl kafa tutacaksınız? Artık ülkeleri asker gücüyle istila etmeye gerek yok. Tohumla istila etmeniz yeterli!

Bu bir beslenme kitabı değil, karşı olup olmamakla ilgili bir mesele de değil! Bu kitap geleceğimizi ipotek altına sokmaya çalışanlara bir başkaldırışıdır”.

Haberin Devamı

Kuşburnu marmelatı (Golotu)

Büyük bir barbunya fasulye ya da bir dut büyüklüğünde olan kuşburnuların saplarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün. Kuşburnuları büyük bir çelik tencereye ya da düdüklü tencereye koyup üzerine 3 litre suyu ekleyin.

Orta ısılı ateşte meyveler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. Hafifçe ılık hale gelen kuşburnu meyvelerini ince delikli geniş bir tel süzgeçte bastıra bastıra ezin. (meyvelerin pirinç tanesi büyüklüğünde olan çekirdekleri süzgeçte kalacak, özü yani etli kısmı ise alttaki kaba geçecektir)

Elde ettiğiniz çekirdeksiz koyu boza kıvamındaki kuşburnu özünü orta boy çelik bir tencereye aktarın. Üzerine tozşekeri ve kalan 2 litre suyu ilave edip orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.

Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve yine sık sık karıştırarak, suyu buharlaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Limon tuzunu da ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Üzerindeki köpüğü kâğıt peçete yardımıyla toplayın. Marmelatın soğumasını bekleyip temiz kavanozlara doldurun. Karanlık ve serin bir yerde bekletin.

Haberin Devamı

1 kg taze ya da kurutulmuş kuşburnu meyvesi
5 litre su
1 kg tozşeker
Nohut büyüklüğünde 5-6 adet limon tuzu

Yazarın Tüm Yazıları