Fiş

MALUM şahıs ile ilgili olarak zaman içinde toplanan bilgilerin dökümü aşağıdadır. Bilgilerinize arz ederim. (Not: Şef bu arada sinirlerim teleme peyniri gibi oldu.

Ben bi hafta bi yerlere kaçsam? Veya şöyle stres atacağım bi görev, Sirkeci'de trafik polisliği filan... Olur mu şefim?..)

Malum şahıs, her perşembe gecesi olduğu gibi Beyoğlu'ndaki Kaktüs Kahvesi'nde diğer malum şahıslarla buluştu. Yine NBA (Amerikan basketbolu) muhabbeti yapılıyor süsü verilerek hararetli bir şekilde konuştular.

Malum şahısların konuşmalarını kripto servisine aktardım. ben çözemiyorum artık bunların ne dediğini filan. ‘‘Vin Baker'ın gelmesiyle Nazr Mohammed'in dakikası düşecek New York Knicks'te...’’ dedi televizyona da çıkan toraman şahıs (K.K.). Ne diyo şefim bunlar ya?

Aynı gecenin devamında yine söz konusu televizyon kanalında futbol programı yapan sakallı (H.B. Gençliğinde solcu olduğu söylenir) şahıs geldi ve muhabbete bu sefer de futbol kisvesi verdiler.

Felix Magath diye birinden övgüyle söz edildi. Dış bağlantıları olabilir.

Bu arada takip ettiğim malum şahısın mana veremediğim bir hareketini önemli olabilir diye aktarmak istiyorum. Malum şahıs bir ara ‘‘Zümküfül zamanı!’’ diye bağırarak ayağa kalktı ve toplantı mekanını terk etti. Zümküfül nedir diye araştırma birimine not düştüm (Araştırma biriminin notu: Zümküfül, Şampiyon Kokoreç'in yaptığı sosis, patates ve acı sostan oluşan bir tür yiyecek. Çok güzelmiş, deneyen arkadaş öyle dedi... Hörmet!)

Malum şahıs, yine malum gazete bayiine uğrayarak sıralayacağım yabancı yayınları satın aldı: ‘‘Mojo, Q, FourFourTwo, Heavy Metal’’ Abuk subuk şeyler okuyor... Bir ara Birikim (Sol yayın) almak üzere hareketlendi ama sonra Esquire (Eeee, erkek dergisi) dergisiyle ilgilendi (Kapak kızı güzeldi, he-he!).

Çizgi roman arasında sol yayın takip ettiğinden şüpheleniyorum. Bir insan sürekli Teks ve Ken Parker okuyamaz. Batı hayranı işte, hem de vahşi batı hayranı (Vahşi Batı göndermesiyle, radikal olduğunu işaret etmemi takdir edeceğinizi düşünüyorum. Pardon yani!)

Ayrıca saçı uzun zibidi, heavy metalik yayınlar takip ediyor ve ara sıra üzerinde Mao resmi olan bi tişört giyiyor. Mao'nun resminin altında şöyle bişi yazıyor: ‘‘A very human figure.’’ Çevirmen arkadaşlar ‘‘Çok insani bir figür’’ demeye geldiğini belirtti. Mao'yu insani bir figür olan bu canavar, bu insanlığın yüz karası, bu, bu... Bu ne ya bu! Oynamıyorum ben ya!

Çikita yerine yerli muz tercih ediyor olmasını anti-emperyalist tavır olarak değerlendirirsem olayın dalağını yarmış olur muyum şef? Bu arada sürekli olarak üç tane muz alması ve yolda birini yemesi de enteresan bir detay olabilir.

Malum şahıs bugün hiçbir şey yapmadı. Durdu. Şahıs durdu diyorum efendim ya! Kıpırmamadı diyorum!. Karşı daireden gözlediğim kadarıyla şuurunu yitirmiş bir insan gibi kanepede yattı ve sürekli zap yaptı. Tam 9 saat diyorum şef ya! Ve bu arada hiçbişi seyretmedi! Bi tek ‘‘Sevda Masalı’’ programı sırasında kendine şiddet uyguladığına şahit oldum. Kumandayı kendi kafasına öyle bi ekleştirdi ki; içim fena oldu böğürtüsüne...

Malum şahıs balataları sıyırdı bence şefim! Cezai ehliyeti kalmadı, delirdi garibim! Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçını seyrederken, Fener'in attığı gole sevindi eleman.

Şahıs Galatasaraylı, malum. Aynı zamanda Gençlerbirliği sempatizanı olduğunu biliyoruz. Bi Galatasaraylı, Fener'i ne kadar severse o kadar sever işte. Niye seviniyor bu adam ya? (Arkadaşlar açıkladı, UEFA hesabı gibi bişi varmış. Diyorum Batı hayranı bu diye! Anlatamıyorum ya, hayret bişisiniz!)

Şef, şeflerin şefi, yüceler yücesi! Bu şahıs var ya bu şahıs!.. Deşifre oldum galiba şef! Bu sabah köşede beklerken gelip ‘‘N'aber amiral, n'apıyon?’’ dedi bana. Bozuntuya vermedim ama sonra apartmanın kapıcısıyla geyik koyarak öğrendim ki; beni otopark görevlisi sanıyormuş... ‘‘Amiral ne?’’ diyeceksin, kapıcı ‘‘Bana da arşidük diyo abi, o öyledir’’ dedi. kendimi kaybolmuş hissediyorum şef!
Yazarın Tüm Yazıları