Şükrü Küçükşahin
Şükrü Küçükşahin
Şükrü KüçükşahinYazarın Tüm Yazıları

Fakir-i pür-taksir olsam da

SON yazımda, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un, 2007 yılı için turizm hedefi vermemesine sektörün olumsuz baktığını, kendisinin halefi Erkan Mumcu ile kıyaslanmaya başlandığını yazdım.

Yazım üzerine Atilla Koç arayarak ilginç bir tepki verdi.

Koç, öncelikle 2007 tanıtım afişlerine yapılan eleştirileri yanıtladı.

"Sektörün balkabağını yiyenler çirkeflik yapıyor" diyen Koç, bu afişlerin komisyonlarda defalarca tartışılıp beğenildiğini söyledi.

Afişlerden kendisinin de çok memnun olduğu anlaşılan Koç, Mumcu ile kıyaslanmayı pek de içine sindirmiş görünmüyor.

Buna tepkisini de kendisine has üslubu ile verdi.

MUMCU’NUN DİLEĞİ

"Bak sana bir hikáye anlatacağım"
diyen Koç şöyle devam etti: "Zamanın birinde İstanbul’a Dr. Frank diye biri gelmiş. Herkesin dilinde; aşağı Dr. Frank, yukarı Dr. Frank. Bizim de kendine çok güvenen bir Prof’umuz var. Bir gün Dr. Frank ameliyata giriyor; ama sıkıntılı bir operasyon. Sonunda bizim Prof’un operasyona dahil edilmesine rıza göstermek zorunda kalıyor. Bizimki de geliyor. Ameliyata girmeden önce elini yıkarken şunu diyor: ’Fakir-i pür-taksir olsam da cebimde 3-4 Frank çıkar’. Yani kusurumuz fakirlikse de cebimizden 3-4 Frank çıkar."

Koç, sektörün yaptığı kıyaslamaya böyle bir imalı yanıt verince, kendi iradesi dışında tartışmanın konusu olan Erkan Mumcu’yu da ben aradım.

Mumcu, bu tartışmaya dahil edilmekten rahatsız.

Ancak buna rağmen Koç’a kısa bir karşılık verdi:

"İnşallah öyledir. Dilerim Sayın Bakan dediği gibi cebinden 3-4 dört Frank çıkarır. Dilerim beni dörde katlar. Çünkü böyle olması, milletin dört kat daha fazla hizmet alması demektir. Biz de bundan sadece memnun kalırız."

Bakan Koç, görüşmemizde hedef konusuna da açıklık getirdi.

Koç, 2007 ile ilgili gelişmelerin çok olumlu gittiğini söylüyor.

İtalya’ya yaptığı geziden çok memnun kalmış.

Bu ülkenin THY’den talebinin geçmiş yıla göre yüzde 300 arttığını açıklayan Koç, bu hafta Rusya’ya, sonra Almanya’ya gidiyor.

Rusya ve Almanya, Türkiye’ye en çok turist gönderen ilk iki ülke.

HEDEF BİRAYSONRA

Bu gezilerin ardından Türkiye’nin turizm müşavirleri Ankara’ya geliyor.

Koç, bu etkinliğin ardından ayaklarının yere basacağı inancında.

"Ata binmekle bey olunmaz; önemli olan atı iyi kullanmaktır" dediğinde 2007 hedefi konusunda karar değiştirdiğini ortaya koydu.

Sohbetimizi, "İki geziyi yapıp müşavirleri dinledikten sonra, bir ayda hedefi açıklarım" sözleriyle tamamladı.

Bakalım, Koç’un 2007 turizm hedefi, sektörü ne kadar motive edecek?

NOT: Geçen hafta eş üzerinden siyaseti kimin sürdürmek istediğini sormuş, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın böylesi tartışmayı teşvik ettiğini yazmıştım. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Emine Erdoğan’a türbanı nedeniyle eleştiri içeren mektup yazan partisinin İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ı uyarmış bir liderdi. Buna karşın Başbakan, Olcay Baykal’la ilgili tartışma açan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’yu kutladığını açıkladı. Bununla da yetinmedi, Çubukçu’yu eleştiren AKP’lilere sitem etti. Her şey daha açık değil mi?
Yazarın Tüm Yazıları