Eşim sürekli büyü ve muskalarla uğraşıyor

Sevgili Güzin Abla, ben 38 yaşında bir yüksek mühendisim. Van kökenli bir hanımla evlendim. 2 kızımla İstanbul’da yaşıyoruz. Ama eşimle aramızda çok ciddi problemler var. Her şeyden önce onunla oturup karşılıklı konuşamıyoruz. Hep kavga ediyoruz.

Kendisi aşırı şüpheci ve çok karamsar bir insan. Her şeyde olumsuzluklar arayıp bulmaya meraklı. Ailemle bir arada yaşamadığımız, onları yılda ancak birkaç kez gördüğüm halde, sürekli olarak onları bahane ediyor ve evde huzursuzluk yaratıyor. Bu durum, çocukları da beni de çok kötü etkiliyor.

Üstelik eşim sürekli büyü ve muskalarla uğraşıyor. Hiç durmadan oramdan buramdan topak topak büyüler çıkıyor. Yediğim yemeğe ne kattığını bile bilmiyorum, gizli gizli bir şeyler hazırlıyor. Bu da beni bunalıma sürüklüyor.

Onu bir uzmana götürüp, danışmak istedim. Ama asla kabul etmedi. Çocuklarım henüz küçük olduğu için bugüne kadar katlanabildim ama artık nereye kadar dayanacağımı gerçekten bilemiyorum. "Aramızdaki sorunları karşılıklı oturup konuşalım, anlaşmaya varalım" diyorum. "Beni suçluyorsun" diye odadan kaçıyor.

Bu kadar bunalımlı bir yaşama ne kadar devam edebilirim? Aslında bize kimse karışmıyor. Bu işin içinden tek başıma da çıkamıyorum. Bir akla muhtacım.


RUMUZ: AYRILMALI MIYIM?

Sevgili oğlum, "Eşinin ruh sağlığı ile ilgili ortada ciddi bir sorun olduğu belli" diyeceğim ama, baksana okumuş, kültürlü, akademik kariyere sahip kadınların bile eşlerini eve bağlamak adına yarasa kanı aradıkları ortaya çıktı! Doğru söylemek gerekirse, okurlarımın "Bu saçmalıklara neden cevap veriyorsun" diye tepki göstereceklerini düşündüğümden, bu mektubunu da cevaplamayı pek düşünmemiştim. Ama bu haber gündeme gelince, "Demek 21’inci yüzyılda hálá böyle şeyler oluyormuş" diyerek, ele almaya karar verdim.

Büyü ve muska ile uğraşmak çok ciddi bir sorun. Ve eğer bir kadın bunlarla uğraşıyorsa, bunun altında mutlaka bir kıskançlık sorunu yatıyordur. Senin onunla yeteri kadar ilgilenmediğin, onu yeteri kadar sevmediğin, ona cinsel açıdan da uzak davrandığın düşüncesine kapılmışsa, "mutlaka başka biri var" endişesiyle hareket ediyordur.

Sen okumuş, eğitimli bir erkeksin. Sanırım eşin senin kadar eğitimli değil. Belki de kendini çok yalnız ve yetersiz görmeye başlamış. Belki de gerçekten ruhsal açıdan problemli. Problemli olmasa büyü ile uğraşır mı? Onu mutlaka bir psikiyatra götür. Bu görüşmede bilinçaltındaki sorunları biraz olsun açığa çıkabilir. Doktor sana nasıl davranman gerektiğini söyleyebilir.

Eşinin kendine güvensizliği neden kaynaklanıyor? Kuşkularının kökeni neye dayanıyor? Hiç onu aldattın mı? Bu yüzden mi seninle konuşmaktan kaçıyor? Eşin en azından o iki masum evladının, aranızdaki sürtüşmeler ve evdeki tatsızlık nedeniyle, mutsuz olduğunun farkına varmalı değil mi? Onunla konuşamadığını söylüyorsun da, ona sevgi ve şefkat göstermeyi deniyor musun?

Zihinsel ve bedensel engelli çocuklar için ne yapılıyor

Sayın Güzin Hanım, akıl ve ruh sağlığı insanların en büyük nimetidir. Zihinsel ve fiziksel özürlü çocukların durumunu hiç aklınıza getirdiniz mi? Hiç bu çocuklarla oturup konuştunuz mu? Çocuklarınızı onlarla tanıştırdınız mı? Size göre şanssız olan bu insanlar için bir şey yapmayı düşündünüz mü?

İşte topluma kazandırılması, diğer sağlıklı çocuklara sunulan imkanlarla eşit şartlara sahip olması gereken ama seslerini yeterince duyuramayan bu çocuklarımızın bir kısmı Kazasker Mediha Turhan Tansel Eğitim ve Uygulama Okulu’nda eğitim görüyor. 6-8 yaş arasında bulunan bu çocuklar şanslılar ki bu okula kabul edilmişler.

Ancak okula kabul edilemeyen 20 kadar çocuk da eğitim almak için sırada bekliyor. Ne yazık ki bu okulun imkanları sınırlı. Bir spor alanları bile yok. Okulda bilgisayarlı eğitim ve öğretim yapılamıyor.

Çiftehavuzlar Lions Kulübü Başkanı Hadiye Malaz, eğitime katkı projesinin bir kısmını burada gerçekleştirmek üzere okula yardım eli uzattı. Bu amaçla yemekhanenin büyütülmesi, iki yeni derslik, bir öğretmen odası, kiler, tuvalet tadilatı, bahçeye seramik döşenmesi gibi projeler ele alındı. Eski binanın dış cephesi, bahçe girişi yenilendi. Televizyon bulunmayan okula 72 ekran bir televizyon hediye edildi. Bir bilgisayar ve yazıcı temini ile eksikleri de giderilecek.

Okulun hálá ihtiyaçları mevcut. Bunlar arasında (çocukların el becerilerini geliştirmek için) dikiş makinesi, masa tenisi masası da bulunmakta. Ayrıca maddi yardım da kabul ediliyor. Bu okul yaz döneminde de açıktır ve zihinsel özürlü çocuklarımıza hizmet vermektedir. Size ve okurlarınıza bu hususu belirtmek istedik.

Mediha Turhan Tansel Egitim Ve Uygulama Okulu / Müdür Oğuz Çil Tel: (0216) 386 87 44

Çiftehavuzlar Lions Kulübü Başkanı Hadiye Malaz


Ailem beni hiç sevmiyor

Güzin ablacığım, ben 16 yaşındayım. Hayattan nefret ediyorum. Herkes ablamı seviyor, beni kimse önemsemiyor bile... Psikolojim çok bozuldu. Sanki ben yokmuşum gibi davranıyorlar.

Ablam arkadaşlarımı bile benden çaldı. Bir ara onu öldürmeyi bile düşündüm. Birkaç kez evden kaçtım. Annemler yok olduğumu fark etmediler. Ben de çaresiz geri döndüm. Ne yapacağımı bilmiyorum.

RUMUZ: KİMSE BENİ SEVMİYOR


Aman kızım saçmalıyorsun resmen... Senin yaşındaki gençlerin, aileleri tarafından sevilmedikleri izlenimine kapılmaları doğaldır. Aslında ailen, senin sorunlu bir dönem geçirdiğini düşünüyor, bu yüzden üstüne pek fazla gitmemeyi tercih ediyordur eminim.

Ablanı öldürme düşüncen ise tüyler ürpertici... Siz gençlerdeki bu şiddet eğilimini gerçekten anlamak mümkün değil. Ailelerinizden beklediğiniz ilgi ve sevgiyi göremeseniz bile, bu tür korkunç düşünceler insanlığa sığar mı?
Yazarın Tüm Yazıları