Eşim beni aldatıyor mu

Eşimle aramızda bir süredir anlayamadığım bir soğukluk oluştu. Benimle ilgilenmez oldu. Eve normal saatinde gelmediği de oluyor. Ne dersiniz, eşim beni aldatıyor mu?

Haberin Devamı

Ablacığım, ben 10 yıllık evliyim. Eşimle aramızda bir süredir anlayamadığım bir soğukluk oluştu. Benimle ilgilenmez oldu. Benimle konuşmak bile istemiyor sanki, artık hiç birlikte olmuyoruz, bir yerlere gitmiyoruz, yemeğe bile çıkmıyoruz. Ona karşı nasıl davranacağımı bilemiyorum.
Üstelik beni şimdiye kadar hiç yapmadığı şekilde, sık sık tenkit ediyor, hatta azarlar gibi konuşuyor. Sanki gözüne batıyorum. Varlığıma tahammül edemiyor.
Çocuklarla bile eskisi gibi ilgilenmiyor, gergin ve sıkıntılı. Eskisi gibi eve normal saatinde gelmediği de oluyor. Ne dersiniz, eşim beni aldatıyor mu? Başka biri olabilir mi hayatında? Aldatılıyorsam, bunun farkına varabilmem mümkün mü?
Rumuz: İhanet mi bu?

Evli ya da sevgili, herkes bir aldatılma korkusuyla yaşıyor. Bunun nedeni de gerçekten ihanetin giderek yaygınlaşması.
Araştırmalar kadınların aşk arayışı, erkeklerin ise daha çok cinsel doyumsuzluk nedeniyle eşlerini aldattığını ortaya koyuyor. Genellikle kadınlar, sezgilerine kapılıp hayat arkadaşlarının kendilerini aldattığına hemen karar verebiliyorlar.
Yine de çiftler ilişkilerinde yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark edebilir ve tehlike çanlarını duyabilirler.

ALDATMANIN BELİRTİLERİ

İşte CİSED (Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği) Onursal Başkanı Dr. Cem Keçe aldatmanın en belirgin özelliklerini şöyle sıralıyor:
? Hayat arkadaşınız, her fırsatta dışarı çıkmak için bahaneler uyduruyorsa, eve geç geliyorsa,
? Cep telefonuna, tabletine veya bilgisayarına şifre koyduysa,
? Facebook, Twitter, MSN gibi sosyal paylaşım ağlarında daha çok vakit geçirmeye başladıysa,
? Sık sık seyahate çıkıyorsa,
? Arada bir ona ulaşamıyorsanız, cep telefonunu açmıyorsa,
? Yaşamını ve işini engellediğinizi düşünüyor ve söylüyorsa,
? Durup dururken spora başla-
yıp, kendine, kıyafetlerine ve iç çama-şırlarına daha önce göstermediği bir
özen gösteriyorsa,
? Kredi kartı harcamalarında belirgin
bir artış varsa,
? Sizinle konuşurken gözünüzün içine bakamıyorsa,
? Size soğuk ve uzak davranıyorsa,
? “Bana hükmetmeye mi çalışıyorsun?” diye tepki göstermeye başladıysa,
? Size şefkatli davranmayı bıraktıysa,
? Yatarken artık size sarılmıyor, hatta sizinle aynı yatakta yatmamak için TV karşısında uyumaya başladıysa
? Cinsel hayatınız nedensiz bir şekilde bitmişse,
? Sorumluluklarını art arda unutmaya başladıysa,
? Yalnız kaldığınızda siz yokmuşsunuz gibi davranıyorsa, tehlike çanları çalmaya başlamış demektir.
Uzun yıllar süren tecrübeler sonucu yukarıda sıralanan maddelerin aşkın bittiğini gösteren birer işaret olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Keçe; “Bu beraberlik kurtarılmak isteniyorsa çok gecikmeden bir evlilik terapistinden
randevu almak gerekiyor” diyor.
http://www.cised.org.tr

Haberin Devamı

Yedikule Hayvan Barınağı’nın Sevgi Günü’ne davetlisiniz
Yedikule Hayvan Barı-nağı’nın dördüncü geleneksel “Sevgi Günü”nde canlarımızı yalnız bırakmayın. 
Sevgililer Günü’nde onları da unutmayan yürekleri sevgi dolu insanlar, Fatih Belediyesi ve barınak gönüllüleri sayesinde hazırlanan kermese tüm halkımız davetli.
Herkesin onlar için yapabileceği mutlaka bir şey vardır.
Stantlarda satılmak üzere ürün sponsorları arıyoruz.
Ayrıca isteyenler, hazırladıkları güzel yiyecekleri stantlarda satılmak üzere gönüllülere verebilirler.
Sürpriz sanatçıların katılacağı kermeste, karaoke ve piyango çekilişleri de olacak.
Bu mutlu günde barınaktaki canlar için eğlenip, yine onlar için yardım toplanacak.
Katılımın daha fazla olabilmesi için lütfen paylaşımlarınızı esirgemeyin.
Tarih: 10 Şubat 2013 Pazar, saat 12:00-17:00 arası
Adres: Yedikule sahil yolu, Surdibi eski hava gazı deposu
Mimar Meral Olcay
0 212 633 58 57
www.yedikulehayvan
barinagi.com

İki yıldır gerdeğe giremedik

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, biz eşimle 2007 senesinde tanıştık, 2011’de evlendik. Her şey çok güzeldi ama evlenene kadar... Evlendiğimiz gün, gerdek gecesi denilen şey olmadı ve iki senedir eşimle ilişkiye girmedik. Eşim daha önce evlenmiş, boşanmış ve bir de çocuğu olan bir adam. Bense daha önce hiç evlenmedim.
Abla artık çok yoruldum. Eşime “Bir sorun mu var? Varsa doktora gidelim” diyorum. O ise bahaneler buluyor her seferinde.
Herkes üstüme üstüme geliyor, “yok mu hâlâ çocuk” diye. Kimseye anlatamıyorum derdimi, o kadar çaresizim ki. Şimdi ne yapacağımı bile bilmiyorum. Boşanamam, çünkü bizim ailede böyle şey olmaz. Üstelik ailem eşimle evlenmemi hiç istememişti. Ben ne yapmalıyım abla?
Rumuz: Gerdek gecesi
Sevgili kızım, eşinin seni severek, isteyerek evlendiğinden emin misin? Yoksa aklı hâlâ ilk eşinde mi kalmış? Ruhsal bir travma mı yaşıyor?
Gördüğüm kadarıyla iki yıldır normal bir evlilik hayatınız yok, sen hâlâ bakire olmalısın. Buna daha ne
       kadar katlanabileceksin?
  Eşine olan sevgin bir yana, onun sana kocalık görevini yerine getirememesi sonucu, birtakım sorunlar yaşamaya başlayabilirsiniz. Bence eşinle ciddi olarak oturup konuşmalısın.
Gerekiyorsa onu zorla doktora götürmeyi denemelisin.
Bakalım bir psikolojik sorunu mu var?
Bir de “Bizim ailede boşanma olmaz” sözünü hiç tutmadım. İnsanlar mutsuzsa, bu kalıplaşmış sözün ardına sığınmamalı.

Haberin Devamı

50 yaşındayım internette tanıştığım 25 yaşındaki kıza aşık oldum


Merhaba Güzin Hanım, ben 50 yaşındayım. Evliyim ve 22 yaşında bir çocuğum var. İnternette tanıştığım 25 yaşındaki bir kıza deliler gibi aşık oldum. O da aşkıma karşılık verdi.
Bazen internette görüşüyoruz, bazen telefonla. Yalnız bu ilişkinin gerçeğe dönüşmeyeceğini ikimiz de biliyoruz ve bunu kabul ediyoruz. Hatta kız; “Evlensem bile seni bırakmayacağım” diyor.
Onu düşünmeden duramaz oldum. Bazen kendimi toparlayayım diyorum ama yapamıyorum. Her dakika benimle görüşsün istiyorum. Bu durum aile ve iş hayatıma da yansıyor tabii. Ne yapacağımı şaşırdım. Lütfen bana akıl verin.
Rumuz: Ümitsiz bir aşka düştüm
Sevgili beyefendi, hani gençlere bu internet aşkları konusunda akıl veriyorum da, sizin gibi olgun, tecrübeli bir beye ne söyleyeceğimi bilemiyorum.
Kızınız yaşında bir chat arkadaşı edinip, ona resmen tutulduğunuzu söylüyorsunuz. Bunu pek çoklarının yaptığı gibi, sadece bir eğlence, bir oyun gibi kabul edebilseydiniz, çok iyiydi de... İşi resmen ciddiye aldığınızı görüyorum.
O kız size cilve yapıyor, belki de gırgır geçiyor. Sizin ona giderek tutulduğunuzu anlıyor ve planlar yapıyor olabilir. Belki de zaman içinde bazı maddi beklentiler içine girecek…
Ya da sadece sizin gibi bir işadamının başını döndürdüğü için keyif alıyor, ileride hem ailenizi, hem de yaşamınızı altüst etmeyi düşünüyor. Bence iş işten geçmeden kendinize gelin, bu kızın gerçekte kim olduğunu bile bilmiyorsunuz.

Haberin Devamı

Yaş farkını  bahane edip benden ayrıldı

Ben 27 yaşında genç bir kızım. Benden üç yaş küçük bir sevgilim var. Ben ona göre daha küçük duruyorum, o ise daha olgun. Bir yıl süren çok güzel bir ilişkimiz oldu. Yaş farkı aramızda asla sorun olmadı. O daha sonra askere gitti. Yalnız askerde bana karşı bir soğukluk başladı. Yaş durumunu bahane etti, ailesinin beni kabul etmeyeceğini öne sürdü. Halbuki ailesi onunla beraberliğimizden haberdardı.
Benim ailem de her şeyi biliyor ve bana destek oluyordu. O ise şimdi sürekli bir kaçışta. İki kez ayrılıp barıştık. Her seferinde beni bıraktı, tam ben kendi hayatıma adapte olmuştum ki döndü.
Şimdi ne arıyoruz birbirimizi, ne de soruyoruz. Bu beni çok üzüyor.
İşime ve normal yaşantıma adapte olmakta zorluk çekiyorum. Onsuz kalmak düşüncesi beni çok korkutuyor.
Rumuz: Asker yolu bekler

Haberin Devamı

En çok kızdığım şey nedir biliyor musun güzel kızım, bir erkeğin bir kadınla göz göre göre oynaması. Ve kadının da bu oyuna karşı çıkmaması...
Sevdiğini söylediğin bu adama çok fazla fırsat vermişsin. “Tam adapte olmuşken döndü” diyorsun. Neden kabul ediyorsun?
Seni bir isteyip, bir istememesi, yaşını bahane edip, sanki annesi yaşındaymışsın gibi, senin kalbini kırması, küçük düşürmeye çalışması karşısında nasıl tepkisiz kalıyorsun? Nasıl hâlâ onun geri dönmesini bekliyorsun. Bırak lütfen; seni istemeyeni sen de isteme, artık seninle oynamasına izin verme.

Yazarın Tüm Yazıları