GeriNasıl Yapılır? Evde gül bakımında nelere dikkat edilmeli?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evde gül bakımında nelere dikkat edilmeli?

Evde gül bakımında nelere dikkat edilmeli?

Güller, bulundukları yere güzellik ve hoş bir koku getirir. Bunun için en sevilen bitkilerden biridir. Düzenli bir bakım ve doğru seçim ile çiçek açmaya devam ederler. Peki gül bakımında nelere dikkat edilmeli? Detaylara gelin birlikte bakalım...

Güllerinizin uzun süre solmadan kalmasını sağlayacak öneriler...

Evde gül bakımında nelere dikkat edilmeli

- Düzenli olarak sulayın

Güllerin sularken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, toprağının neminin kontrol edilerek sulanmasıdır. Sulama yapılırken, su oda sıcaklığında olmalı ve toprak eşit şekilde ıslatılmalı. Çünkü, gül fazla suyu sevmez. Ayrıca çiçeğinizi yaz aylarında günde 2 defa, kış döneminde ise daha az sulayabilirsiniz.

- Çiçeklenme döneminde gübreye dikkat

Çiçeklenme zamanı boyunca ve öncesinde gülleri sürekli olarak beslemelisiniz. Sağlıklı bir şekilde büyümesini desteklemek için gübre kullanın. Bunun için çok gül için özel olan gübreler veya çok amaçlı bahçe gübreleri yardımcınız olabilir. Ayrıca gübreleme işlemini ilkbahar ve sonbahar aylarında yapmalısınız.

- Budamayı ihmal etmeyin

Daha iyi çiçek açması ve sağlıklı olması için güllerinizi budayın. Bunu yaparken eski, verimsiz ve kuru çiçeklerden işe başlayın. Ayrıca yanlarında çıkan otları da mutlaka düzenli olarak temizleyin. Eğe otlar alınmazsa, bitki gelişimini etkileyebilir.

Evde gül bakımında nelere dikkat edilmeli

- Doğru yerde konumlandırın

Güller, çiçeklenme zamanlarında güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle gün içinde birkaç saat güneş ışığı alması gerekir. Böylece daha sağlıklı çiçekler açarlar.

- Saksıda gül bakımı için...

Bu rengarenk ve güzel bitki için mutlaka büyük bir saksı tercih etmelisiniz. Saksıdaki toprağı nemlendirmek için de sulama yaparken, fazla olmayacak şekilde suyu püskürtün. Ayrıca mümkünse çömlek saksı tercih edilebilir. Böylece gülleriniz her mevsim güzel bir şekilde korunmuş olur.

False