Ege ve Akdeniz Mutfak Mirası Günleri başlıyor

Haberin Devamı

BAYLAR ve Bayanlar... Sıcak sufleye daldırdığı kaşığın lezzetinden kendini alamayanlar... Gastronominin bir kültür, Ege’de yaşamanın, Akdenizli olmanın en büyük kültür mirası olduğunun bilincinde olanlar! Sözüm size. İzmir’de, daha afişi bile beni çok heyecanlandıran yeni bir etkinlik başlıyor: EGE VE AKDENİZ MUTFAK MİRASI GÜNLERİ.

Bu ne demek?
2 Ekim’den – 6 Ekim’e kadar Türkiye Fransız Kültür Merkezi’nin İzmir Şubesi ve Le Cigale Restoran tarafından hazırlanan bir yeme-içme-film-gastronomi festivali ile kentsel alanların ve kültür miraslarının korunmasına, sürdürülebilir şehirciliğin en önemli elementlerinden biri olan geleneksel reçetelerin yapılışına tanık olacağız demek.

Etkinlikte neler var
Tam 5 gün boyunca Provance’tan, Cezayir’den gelen şeflerin yaratıcılığına, Fransız Kültür’ün bahçesinde kurulacak ORGANİK PAZAR’a, Ege Köy Pazarları sergisine, konferans ve atölyelere ve mutfakta geçen nefis Fransız filmleri izleyeceğiz.

Haberin Devamı

Etkinlik nerede?
Fransız Kültür Merkezi Alsancak Şubesi ve Le Cigale Restoran’ın o güzel bahçesinde.

Ege ve Akdeniz Mutfak Mirası Günleri başlıyor

Bu programları not edin
3 Ekim, saat 19.00 Fransız Şef Emmanuelle Benoit ile sunum ve tadım atölyesi
4 Ekim saat 20.30 Christophe Dufau ile Provance Mutfağı
5 Ekim saat 20.30 Amirouche Hamiti ile Cezayir Mutfağı
(Gastronomi ile ilgili etkinlikler Le Cigale Restoran’da gerçekleşiyor o nedenle rezervasyon yaptırmanız gerekli: 0232 421 47 80)

Bu filmleri kaçırmayın:
3 Ekim saat 21.00 “Sarayın tatları”
5 Ekim saat 19.30 “Bir tat meselesi”
6 Ekim saat 16.00 “Mutfağın Keşfi”
(Filmler Fransız Kültür Merkezi Salonu’nda)

ÖNEMLİ NOT: Ege ve Akdeniz Mutfak Mirası Günleri bu yıl ilk kez yapılıyor o nedenle ayrıntılı programa Fransız Kültür Merkezi web sitesi üzerinden bir linkle ulaşılabiliyor: http://www.ifturquie.org/izmir-tr
Umarım gelenekselleşir, bir festivale dönüşür ve kısa zamanda kendi web sitesine kavuşur.

Haberin Devamı


Sanatuar’ı gezdiniz mi?

Ege ve Akdeniz Mutfak Mirası Günleri başlıyor

Swissotel Büyük Efes’in Kordon 1 Salonu’nda beni hayran bırakan bir resim – heykel sergisi gezdim geçtiğimiz cuma günü. Sanatuar isimli bu sergi; Swissotel’in geçtiğimiz yıl sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmek adına kurduğu BÜYÜK EFES SANAT oluşumunun 2. Projesi. Büyük Efes Sanat ile her yıl farklı bir üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi proje kapsamında ağırlanıyor olacak. “Sanatuar” Resim ve Heykel Sergisi’nde farklı disiplinlerdeki çalışmalarını sergilemek üzere bu yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlilerinden, Resim ve Heykel bölümlerinden mezun olmuş ve halen lisansüstü eğitimine devam etmekte olan sanatçılardan, 27’si ressam 19’u heykeltraş olmak üzere toplamda 46 sanatçının eseri yer alıyor. Ben gerçekten hem tabloları, hem olağanüstü yaratıcılıktaki heykelleri çok beğendim. 21 Aralık’a kadar açık olan sergiyi ücretsiz gezebilirsiniz.
www.buyukefessanat.com

Yazarın Tüm Yazıları