Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Duvarlar ne anlatıyor ?

Eğer evde ve dört duvar arasındaysanız, etrafınızı renklendirmek elinizde. Yeter ki şu ‘şampanya-buz beyazı’ formülünün dışında düşünün...

Haberin Devamı

Desen

Desenlerden yana korkusuz olanlar, renklerin binbir tonunun dahil edildiği motiflerle yaratılan özel tasarım duvar kâğıtlarının peşine düşmeli. Bu senenin radarında, Latin Amerika etkili bohem-folklorik havada olanlar var.

Boya ama renkli boya!

Boya markaları renk trendleri konusunda önemli belirleyicilerden biri haline geldiler. Koleksiyonların satır altlarını okuyarak temanıza karar verebilirsiniz. Farklı düşünün!

Zamanda yolculuk

70’li yılların Türk filmlerinde sıkça rastladığımız manzara fotoğraflı duvarlar, bazı retro dekorasyon tarzlarında kendine yer buluyor. Böylelikle söz konusu mekân için zamanı ve coğrafyayı değiştirebiliyor.

Çini çılgınlığı

Duvarlarda renk kullanımı cesaret istiyor. Söz konusu çini olunca daha da dikkatli düşünmek gerekiyor.Eğer renkli çinilere bayılıyor fakat cesaret edemiyorsanız, sadece tek bir duvarda ‘patchwork’ düzeninde kullanarak riski azaltabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ayna ayna söyle bana...

Günışığını almayan odalarda, uygun tasarımlı aydınlatmalarla birlikte kullanılan aynalar mekâna hem dramatik hem davetkâr bir ifade katar. Problemli bir duvarı gizlemek için de kullanılabilecek ayna-duvarlar, küçük ölçekli, dar koridorlarda yerden tavana kadar yerleştirilerek sonsuzluk hissi yaratır.

Sıkıldın mı? Değiştir rengini

Duvar kâğıdı üreticileri, renklerle dilediğiniz gibi oynayabileceğiniz vinil bazlı boyanabilir duvar kâğıtlarını öneriyorlar. Yapıştırdıktan sonra fırçasıyla duvara fikslemelisiniz.

Panelleyin

İnşaat işine girişmeden duvarına değişik bir hava verip yenilemek isteyenler hazır duvar panellerinden yararlanabilir. Taş, arduvaz, tuğla gibi efektlere sahip bu paneller, vida ve dübel yardımıyla kaba inşaatı bitmiş yüzeylere uygulanabiliyor.

Dijital baskılar

Trendlerin doğrultusunda, dijital baskı ve kalitenin birlikteliğiyle çok başarılı, ahşap, beton, çini ve metal görünümlü duvar kaplamaları üretiliyor. Evinizin stiline uygun bir tanesini seçerek artizanal bir etki oluşturabilirsiniz.

Çıkart-yapıştır

Duvar sticker’larının modası geçti denebilir ancak aklınızda böyle bir çözüm varsa tercihinizi grafik ve yazı olarak tasarlanmış modellerden yana kullanabilirsiniz. Özellikle çocuk odalarında kullanarak her mevsim yeni bir masal dünyası yaratmak olası.

Yazarın Tüm Yazıları