Dünyayı Kurtaran Adam’ın ikizleri

Türk sinemasında özel bir yeri olan ve kült film statüsüne erişen Dünyayı Kurtaran Adam’ın devamı geliyor. Hem de çok yakında.

Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu, 1 Nisan’da motor diyecekmiş. Şaka gibi! Filmin yapım şirketinin ortaklarından Şenol Zencir’e, dalga mı geçiyorsunuz diye sordum. Nisan balığı durumuna düşmeyelim sonra.

Alakası yok, dedi.

Senaryo bitmiş, imzalar atılmış, kostümler ve set hazırlanıyor.

Başroller Mehmet Ali Erbil ve Cüneyt Arkın’ın.

"Fransa’da doğdu, Beşiktaşlı oldu" denilen Nouma, bu kez hayranlarını diskoya değil, uzaya götürecek. Filmdeki diğer isimler arasında Deniz Seki, Sinem Kobal, Ali Erkazan, Ayşen Gruda ve tabii ki Aytekin Akkaya var.

Senaryosunu Murat Boyacıoğlu’nun yazdığı, Kartal Tibet’in yöneteceği film uzayda geçen komik bir intikam öyküsü anlatıyor.

Dünyayı Kurtaran Adam’a yenilen Uga, ondan, yani Cüneyt Arkın’dan intikam almak üzere dünyaya gelip, oğlunu kaçırıyor.

Mehmet Ali Erbil filmde iki ayrı karakteri canlandıracak. Çünkü, Dünyayı Kurtaran Adam’ın tek bir oğlu değil, ikizleri var. Biri Uga tarafından kaçırılıyor, kötü bir adam olarak yetiştiriliyor, diğeri ise dünyada kalıp astronot oluyor.

Mehmet Ali Erbil, Keloğlan nedeniyle bozulan moralini, bu filmde iki ayrı karakteri oynayarak düzeltmeye çalışacak anlaşılan.

Yapımcılığını Tiglon ve Red Sofa Entertainment’ın gerçekleştireceği Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu’nun yüzde 20’si animasyon olacak. Şenol Zencir, Cengiz Çağatay ve bir Amerikan firması ortaklığında kurulan Red Sofa Entertainment, Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu’ndan sonra da film ve televizyon işlerine devam edeceklerinden bir animasyon stüdyosu kurmayı uygun görmüşler. Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu için tamamı yabancılardan oluşan bir ekip çalışıyor. Ekibin başında ise Carlos Perona var. Animasyonların Star Wars ayarında olacağı söyleniyor.

Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu, kaliteli animasyonlarla süslenir ve esprili, sağlam bir senaryoya dayandırılırsa, herhalde bu yılın en çok konuşulan filmlerinden biri olur.

Brad Pitt 13’ü kaptı

Sundance Film Festivali’nin en heyecan verici keşfi olan 13’ün yeniden çevrim hakları geçtiğimiz hafta Brad Pitt’in sahip olduğu Plan B şirketi tarafından satın alındı. 30’un üzerinde Amerikan şirketinden teklif geldiğini belirten yapımcı şirket MK2, sonunda Brad Pitt’in sahip olduğu Plan B ile el sıkıştıklarını açıkladı. Gizemli bir mektuptaki talimatları izleyerek başını korkunç bir belaya sokan genç bir adamın hikayesini anlatan 13’ün ülkemizdeki ilk gösterimi 25. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirilecek.

Yıldız’da iyi şeyler oluyor

Geçen hafta Emre Kınay’la birlikte Yıldız Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenen Sinema-Televizyon başlıklı panele katıldık. Dayanamadık, ortamı da samimi bulunca, yaklaşık 2 saat boyunca sektörün sorunlarını anlattık, durduk. Bir dokun, bin ah işit durumu anlayacağınız.

Diğer yandan ise, sinemaya gönül vermiş bu gençlerle tanıştığımız için okuldan son derece mutlu ayrıldık.

Yıldız Kısa Film Festivali bu yıl üçüncü yılı geride bıraktı. Üniversitenin sinema kulübünü, festival için emek harcayan herkesi kutluyorum. Üniversitelilerin kısa filme değer vermesi çok önemli. Çünkü geleceğin başarılı yönetmenlerinin çoğu işe kısa filmlerle başlayan bu gençler arasından çıkacak. Biz de umarım ileride sinema konulu benzer panellerde, onların yaptıkları iyi işlerden söz edip, daha pembe bir tablo çizebileceğiz.
Yazarın Tüm Yazıları