Düğünden vazife ve eğlence çıkarmak

Şahsen düğünleri severim. Hatta, milli eğlence kültürümüzün bir parçası olarak addederim.

Malumunuz, bahardan itibaren düğün dernek işleri hızlanıyor. Bu yıl da, her türden bol bol düğün gördük, bir kısmı da milletin çenesini epeyce yordu.
Son zamanlarda en çok dikkatimi celbedenlerse Prens Albert-Charlene Wittstock ile Kate Moss-Jamie Hince çiftleriydi.
Prens Albert’ınki insanı üzecek kadar boğucuydu. Kızcağızın ikide bir gözyaşlarına boğulması hiç de boşuna değildi. Ayrıca; üç gayrimeşru çocuğu olan, 53 yaşında ve kel bir adam değil prens, kral olsa ne yazar? Kate Moss’unkiyse mutluluk ve hafiflik vadedediyordu. Düğünde hem çiçekten taçlar takmış peri kız çocukları hem de travestiler vardı. Moss’un harikulade gelinliğinin de artık gına getiren, straples bir pasta şeklindeki modellere ilham vermesini umut ediyorum.

ROMANTİZM Mİ DEDİNİZ

Memleketimiz burjuvalarının düğün dernek alışkanlıklarını merak edenleriyse Afet Aktürk Hanımefendi’ye havale ediyorum. Kendisi Hilton Dış Özel Ziyafetler ve Dış İkramlar Satış Direktörü. Dile kolay, tam 21 yıllık bir mesleki tecrübe konuşuyor. Mesela Musevi ailelerin tören ve düğünlerinin çok özel ve renkli geçtiğini söylüyor Aktürk.
Organizasyonlarda en ince ayrıntıları bile düşünmek gerekiyormuş. Örneğin çilek alerjisi olan birine çilek ikram edildiğinde düğünün karabasana dönüşme ihtimali bile göz önünde bulunduruluyor.
Davet sahiplerinin düğün gecesine özel istekleri arasında ilk sırayı; balayı dairesi yatağına giden yolun gül yaprakları ve mumlarla kaplanması alıyormuş. Bu klişe romantizm anlayışını yaratıcılıktan uzak bulduğumu itiraf etmeliyim.

YA BABET YA TOKYO

Gelinin arkadaşlarına gece yarısından sonra rahat edebilmeleri için babet ya da tokyo dağıtılması da düğün trendleri arasında. Gelin ve damada balayı için ‘Just Married’ terlikleri hediye ediliyor. Balayında kumsalda yürürken ‘Yeni Evliyiz/Just Married’ yazısı kumda çıkıyor.
Yeni düğünlerde dış mekanda müzik yasağı başladığında, eğlence iç mekanda devam ediyor. Hatta bazen sabaha kadar...
Çiftlerin evlenme yaşı yükselmiş. Bir de 30 sene önce evlenip nikah tazelemeye tekrar Hilton’a gelenler varmış.
Artık düğün yemeklerinde daha sağlıklı mönüler tercih ediliyormuş. Son olarak rakı talep edenlerde de, şarap kültürüne ilgi gösterenlerde de belirgin bir artış gözleniyormuş.

HAFTA SONU MESAİSİ

1. Pera Event’in Harbiye Açıkhava Cemil Topuzlu’da düzenlediği yaz konserlerinde bugün Hadise, 9 Temmuz’da Feridun Düzağaç ve 10 Temmuz’da Zuhal Olcay-Bülent Ortaçgil şarkılarını söyleyecek. Konserler 21.00’de başlıyor, bilet fiyatları 34-89 lira arasında. www.biletix.com
2. ‘Movida Corona DJ Yarışması’nın Avrupa DJ kralı arayışı sürüyor. Yarışmanın bu gece Antalya Ceila Club’daki ikinci etabında Suat Ünlü, DJ Reddawn, Gökhan Sakatlaş ve Yağız Sayıner hünerlerini sergileyecek. Üçüncü etap 16 Temmuz’da Çeşme’de, dördüncü etapsa 22 Temmuz’da Bodrum’da yapılacak. Eylül’de de İstanbul final mücadelesi var. www.movidacorona.com.tr
3. Sezen Aksu son albümü ‘Öptüm’deki şarkıları, yarın 22.00’den Bodrum Bianca Beach’deki Bodrum Arena Sahnesi’nde söyleyecek. Biletler 90 ve 150 lira.
4. ‘Urban Beatz Party’ serisinin yaz ayağı, yarın İstanbul’daki Solar Beach’te başlıyor. 22.00’den itibaren iki sahnede gerçekleşecek plaj partisinde ünlü DJ Sasha’nın yanı sıra tanınmış Türk DJ’ler Tangun, Murat Uncuoğlu, Procombo ve U.F.U.K. çalacak. Şehrin çeşitli noktalarından Solar Beach’e servis de kalkıyor. (212) 230 01 59

VE SAİR GÜNLER

1. İstanbul’daki Kuruçeşme Arena Konserleri’nin 13 Temmuz’daki konuğu MFÖ grubu. Saat 21.00’de başlayacak konserin biletleri 56-82 lira arasında. www.biletix.com
2. Maçka Parkı’nın içindeki On Lounge’da her çarşamba 23.00-03.00 arasında bir kabare gösterisi yapılıyor. Mutlu Genç yönetimindeki ‘Birebir Show’ grubu, özellikle ünlü taklitleriyle kırıp geçiriyor. (212) 231 23 40
Yazarın Tüm Yazıları