Diyabet körlüğe neden

KAŞKALOĞLU Göz Hastanesi Retina Uzmanı Prof. Dr. Özcan Kayıkçıoğlu, dünyada körlük nedenleri arasında diyabetin birinci sırada yer aldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Kayıkçıoğlu, “Hiçbir şikayet olmasa dahi, şeker hastaları göz açısından olağan kontrollerini ihmal etmemeli. Diyabetik retinopatinin günümüzde geçerli olan tedavisi, öncelikle lazer yöntemi. Hipertansiyon, kalp hastalığı, böbrek yetmezliği, gebelik dönemi, kan yağlarının yüksek olması ve sigara içilmesi de şekere bağlı gözdeki hasarı arttırır” uyarısında bulundu.

Mutluer emekli oldu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saffet Mutluer emekli oldu. Emeklilik nedeniyle düzenlenen törende konuşan EÜTF Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu,  katkılarından dolayı Prof. Dr. Mutluer’e teşekkür etti, plaket verdi.

İzmirli doktor Hindistan’da

GAZİEMİR Rotary Kulübü üyesi Dr. Sibel Akkol, Hindistan’ın Agra kentindeki çocuk felci aşılamasında gönüllü oldu. Geçen hafta Hindistan’a giden Dr. Akkol, “Ailelerle konuşup, aşıya direnç göstermemeleri ve katılımın yüksek olması için hem doktor hem anne olarak kadınlar ve ilgililerle konuşup ikna etmeye çalışacağım. Çünkü, dünyada bu hastalık bitmeden ülke olarak bu hastalıktan kurtulduk diyemeyiz” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları