Derbi kadar önemliydi

Aykut Kocaman’ı anlayabiliyorum.. Başarı kriteri şampiyonluk olduğu için öncelikle gol yememeyi ve öne geçmeyi planlıyor maçlarda.. Ama bu taktik bazı takımlar karşısında istenen sonucu verirken, tek puana hedef gören takımlar karşısında bocalamanıza neden oluyor..

Haberin Devamı

Ligin ikinci yarısına beşte beş yaparak başladı Fenerbahçe.. Ardından Kasımpaşa maçında herkes kolay bir galibiyet bekliyordu.. Rakibin tamamen savunmaya yönelik oyuna başlaması, Alex’i Keller’le kilitlemesi, kanatları iyi tıkaması, Fenerbahçe’yi şaşırttı..
Selçuk doğru tercih
Oynamayı düşünen rakipler karşısında Aykut Kocaman’ın orta sahayı sağlam tutmak için Selçuk’la başlaması doğru tercih.. Ancak Kasımpaşa, Sivas, Konya gibi takımlar karşısında Topuz’u göbeğe çekip, Özer ya da Semih’li bir kadro rakip onsekizde daha çok tehlike yaratan bir diziliş olurdu.. Böyle bir düzenin savunma adına zaafları olmaz mıydı? Elbette olurdu.. Ama Selçuk varken de rakip bir penaltı kazandı, üç de yüzde yüz gol fırsatından yararlanamadı..
İlerleyen haftalarda Fenerbahçe yine kapanan takımlara karşı bu zorlukları yaşamak istemiyorsa mutlaka orta alandan kaleye doğrudan giden oyuncu sayısını artırmalı.. Selçuk oynayacaksa Emre mutlaka Alex’e çok yakın yerlerde bulunmalı, onun yükünü azaltmalı..
Alex ve Volkan
Bütün büyük takımlar kazanılan büyük maçlar ya da atlanılan turlar sonrası birkaç günü rehavet içinde geçirirler.. Ve sonraki maçta kolay bir rakiple oynayacaklarını düşünerek çok motive olamazlar.. Fenerbahçe’nin yaşadığı sıkıntılardan biri de buydu dün.. Beşiktaş’ı yenseniz de, Kasımpaşa’yı yenseniz de üç puan alaksınız oysa.. Alex’in bireysel becerisi ve Volkan’ın inanılmaz kurtarışları olmasa kazanılan derbinin anlamı da azalacaktı.. Fenerbahçe dün bu dersi aldı hem de puan kaybetmeden..
Kasımpaşa iki haftalık çıkışının ardından dün de çok dirençli futbol oynadı.. alttaki takımları düşününce son haftaya kadar şansları olduğunu düşünüyorum.. Başta başkanları olmak üzere bu kadar güzel bir mücadele sürrdükleri için de tebrik ediyorum..

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Alex’in harika frikik golünü ve küfüre karşı alınan önlemleri.

BEĞENMEDiM

Fenerbahçe’nin ilk yarıda ortaya koyduğu son derece kötü futbolu.

DİKKAT

Kombine sahiplerinin önemli bölümü maça gelmediler.

Yazarın Tüm Yazıları