Cüneyt Ülsever: Bir de başarı öyküsü: Ahmet Uğurlu






Cüneyt ÜLSEVER
Haberin Devamı

Bu ülkede çapsız insanları yazmaktan bıktım, bunaldım. Onların bunadığını, her yeri babalarının çiftliği saydığını, cehaletlerini gizlemek için susan adam rolüne soyunduğunu, baskında yakalanınca ‘‘Asker geliyor!’’ diye feryat ederek rol çalmaya kalktığını gördükçe ve inanılmaz bir pişkinlikle koltuklarına daha da hırsla sarıldıklarına şahit oldukça ve dahi necip milletin bu çapsızların hálá hükümet olmasına razı olduğunu hissettikçe, sonunda da SS2 Metodu'nun dervişleri ermiş yapmaya bile muktedir olduğunu kavrayınca; bu ülkeden umudumu tamamen kestim.

* * *

Ancak, galiba bir şeyin farkında değilim. Çapsızlar derken, esasında üç-beş siyasetçiyi kastediyoruz. Evet, bizim siyasi lider kadrolarımız, Bizans entrikalarında büyük hüner sahibi olma dışında başka hiçbir özelliği olmayan insanlarla dolu. Ancak, bu memleket sadece siyasilerden oluşmuyor!

* * *

Bu ülkede uluslararası seviyede üretim yapan işadamları, doktorlar, sporcular, edebiyatçılar, sanatçılar vb. de var. Belki de ülke; biz onların kadrini bilmesek dahi, onların yüzü suyu hürmetine ayakta duruyor. Siyasilerin ufkunu aşıp, ülkeye bir de kendi gözlerinizle bakarsanız, inanın bana umudunuz yeniden yeşerecek.

* * *

İşte size bir örnek. Biz değerini bilmesek dahi; İtalya büyük sanatçı Ahmet Uğurlu'yu ayırt etmiş ve taçlandırmış. Bayramda bir iki gazetede şöyle bahsi geçen bir haberi tekrar gözler önüne serersem; belki de ülkenin şu anda en büyük ihtiyacı olan umuda katkıda bulunmuş olurum.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Ahmet Uğurlu İtalyanlarla bir sinema filmi için sözleşme imzaladı. İtalya'da çekilecek ve gösterime girecek ‘‘Nemmeno In Un Sogno’’ adlı sinema filminin yapımcısı İtalyanların önde gelen film şirketlerinden Tangram.

Filmin başrolü için uzun araştırma ve seçmelerden sonra Ahmet Uğurlu'da karar kılan yönetmen Gianluca Greco:

- Bu rolü Peter Sellers oynayabilirdi, onun çapında bir oyuncu arayışı içerisindeydik, Türkiye'de bulduk. Ahmet Uğurlu ile çalışmaktan mutluyuz, demiş.

Filmin dünya piyasasında iş yapacağını düşündüklerini söyleyen yapımcı Matteo Levi, Uğurlu'nun Roma'da ödül kazanan kısa metrajlı ‘‘Mio Zio’’ adlı filminden sonra aktörün peşine düştüklerini, Türkiye'ye gelip deneme çekimleri yaptıklarını açıkladı.

Ahmet Uğurlu uluslararası çapta sinema filminde başrol alan ilk Türk oyuncu.

Ahmet Uğurlu aynı zamanda filmin kadrosundaki tek Türk oyuncu.

Tabutta Rövaşata filmi ile Selanik'te Avrupa'nın en iyi oyuncusu ödülünü alan Uğurlu, Kuzey Amerika'da da en iyi yorumcu seçilmişti.

* * *

Ecevit'ler, Özkan'lar, Bahçeli'ler, Yılmaz'lar sadece moral bozmaya yarıyorlar. Bu çapsız şoförler direksiyonda oturmaya inat ettikçe umudumuzu daha da beter yitiriyoruz.

Ancak unutmayın: Orhan Pamuk'lar, Yaşar Kemal'ler, Fatih Terim'ler, Hakan Şükür'ler, Cem Kozlu'lar, Mehmet Kambur'lar (MADO), Kemal Şahin'ler, Şerif Mardin'ler, Gazi Yaşargil'ler, Cimbom'lar, Kemal Derviş'ler, Atilla Karaosmanoğulları, Pekinel Kardeşler, İdil Biret'ler, Suna Kan'lar, Jale Yılmabaşar'lar ve dahi niceleri de bu toprağın insanları ve onlar mesleklerinde dünya çapında saygınlar.

Moralimiz, kendimizi üç-beş çapsız siyasetçiye mahkûm zannettiğimiz için bozuk.

Rüştünü ispat etmiş insanları siyaset yapmaya ikna edebilsek, çok şey değişecek !

Sağ ol Ahmet Uğurlu! Bana bayram hediyesi senin uluslararası başarın oldu!

Her şeyin üzerinde, bana tekrar umudu aşıladın!

Yazarın Tüm Yazıları