Çok sıkıldım!

Yeni yıl geldi diye hiç sıkılmayacağımı mı sandınız? Hay haaay, gülerim size. Gündemimiz ne zaman boş kalmış. Bakınız, ayın 6’sı oldu, ceplerim şimdiden doldu:

İşine gelince “açık görüşlü”, işine gelince bağnaz olanlardan: Alişan’ın eski sevgilisi Seda Önder daha önce aynı sektörden kimi adamlarla sevgili olmuş. Namus bekçisinin biri de Alişan’a “o kıza dikkat” şeklinde uyarı mesajı göndermiş.
Ayrılmışlar, çünkü şarkıcımız kızımızın “Öyle, oldu mu? şunla beraber oldun mu?” gibi sorulara verdiği yanıtlardan tatmin olmamış. Şimdi, Allah aşkına söyleyin; aynısı bir erkeğe olsa, böyle bir süreç yaşanır, geçmiş ilişkilerden bir “kara leke” gibi bahsedilir miydi?
Erkek -mesela- günlük ilişki de yaşayabilir fakat kadının geçmişte yaşadığı ilişkiler bile namus meselesi olarak değerlendirilir.
Bravo valla, ne diyeyim...
Kaç yaşına gelmiş bir kadının hiç ilişki yaşamamış olmasını beklemek, bir dolu “modern” erkeğin “Ne iyi olurdu, sahi” diyeceği bir durum. O yüzden bu olana şaşırdım desem yalan söylerim. Neyse, “Zaten aşık değilmiş demek” diyerek konuyu kapatmak ister şu deli gönül.

Sırf güncel kalmak için TV programı yapanlardan: İyi TV progamlarını kimler yapar? Bana kalırsa işine sevgiyle, tutkuyla bağlanmış, “izleyenime bir şeyler vereyim” hissiyatı taşıyanlar. Amaaaa... Bir sohbet programı düşünün. Programı yapan şahıs, konuğunu -gündemde olduğu için mecburen- çağırmış. Hakkında bilgi sahibi değil. Soru soruyor, cevabını dinlemiyor, hop, başka bir konuya geçiyor.
Konuk ne olduğunu şaşırıyor. Biz de ekran karşısında “Bu ne be??” hisleriyle doluyoruz haliyle.
Ne anladım ben bu işten sevgili Habitus okuru.
Tamam, TV programı yapın ama “Önemli olan benim gündemde olmam, konuklar çerez sayılır”ı bu kadar seyirciye aksettirmeyin.

Ortaya daha az dökseniz?

Sevgili avukatlar, bari, “resmi açıklama” yaparken aradan “evle ilgilenmediğimi söylüyormuş, oysa ne kadar güzel aşure yaptığımı söylemişti, aşure gibi zahmetli bir yemeği yapan biri evine bakmadığını söylemek gerçekle örtüşmüyor” gibi ifadeleri çıkarsaydınız. Öte yandan, Şimşek’e empatiyle yaklaşmamak, eşinin diğer kadınlarla msn messenger kayıtlarını bulan bir kadına hak vermemek mümkün değil ama meseleyi kendi içlerinde çözselerdi, daha iyi olmaz mıydı?
Yazarın Tüm Yazıları