Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Çok feminen hareketler bunlar!

Zengin ve inişli çıkışlı kadın ruhu dekorasyonda da harikalar yaratır. Farklı coğrafyalardan ve farklı stillerden etkilense de aslında tek bir odak noktası vardır: Evini süslemek.

Haberin Devamı

Detaycı yaklaşım

Spontane, özgür, zeki, esprili ve yaratıcı birleşimlere inanan feminen dekorasyon stili, gücünü evin farklı köşelerinde yarattığı kişiselleştirilmiş detaylardan alıyor. Eskinin kıymetini biliyor ama bugününden de asla vazgeçmiyor.

Zarif ve seçkin

Klasik formları zengin dokulu kumaşlarla kombinlemek, modern detayları antika objelerle birleştirmek, kıvrımlı mobilyalar seçmek, tek ama değerli parçalara yönelmek feminen stilin en önemli anahtarlarından.

Provansal hava

Sevdiklerini bir sofra etrafında buluşturmanın en zevkli yanı: Porselen çay takımları, gümüş servisler, beyaz keten örtüler, taze çiçekler... Güney Fransa sahillerinden esen Provans stil, en kadınsı stillerden biri.

Oryantal ruh

Kırmızı, turuncu ve kızıl gibi yakıcı tonlar, folklorik öğeler, fenerler, bakır siniler, paravanlar, çiniler ve sedef kakmalı mobilyalarla yaratılan etnik-oryantal tarz, tutkulu ve ateşli bir kadının ruhuna benzemiyor mu?

Katmanlaşma

Haberin Devamı

Alışverişi seven ve bir şeyi beğendiğinde “Evde var ama yine de alayım” eğilimindeki kadınlar, özellikle tekstillerde katmanlaşmaya meyillidir. Örtüler, nevresimler, tüller ve yastıklar radarlarından hiç çıkmaz.

Pastel dünya

Tozlu, pudralı ve pastel renklerin yarattığı saf ve yumuşak görüntüyle birleşen eskitilmiş mobilyalar, kalın dokumalar, mum ışığı ve saksı çiçekleri... Kadın beyninin hiç dinmeyen romantizm arayışını temsil ediyor olabilir mi?

Aromatik dakikalar

Evdeki banyoyu kişisel spaya dönüştürmek de kadının işi! Duyuları şımartan banyo ritüelleri için kokulu mumlar, aromatik yağlar ve çok jetli duş başlıklarıyla strese savaş açıyoruz.

Floralizm

Botanik imgeler, kelebekler ve çiçeklerle daimi bir bahar havası içindeki kır stili evler de son derece feminen bir görselliğe sahiptir. Kısa zamanda sıkılmamak için renk paletinde aşırıya kaçmamak gerekir.

Kuş gibi özgür

Kuş formunda seramikler kanatlar, kuş kafesleri ve guguklu saatler... Zarif, çarpıcı ama naif aksesuvarlar seçmekte ustalaşan feminen zevkin bu sene en çok kullandığı objeler bunlar.

Yeşil keyfi

Haberin Devamı

Hem bitkilerle uğraşmanın terapik etkisinden faydalanmak, hem de organik yaşam sürmek adına mutfağında küçük seralar kuran, bulduğu pencere önüne saksı dizen kadınlar... Doğa, onların en sevdiği oyun alanlarından biri!

Yazarın Tüm Yazıları