Cildimiz de paslanır

Gün geçmiyor ki, araştırmacılar keşfettikleri bir kremle kadınlara daha genç, daha kırışıksız ve daha gergin bir cilt vaat etmesin.

İşte, bunlardan biri olan ve yurtdışında hayallerin ürünü olarak tanınan Priori, zaman içinde hücrelere zarar veren paslanmayı geciktiriyor.

Cildimizin yaşlılık sürecinin nasıl işlediğini anlamak için kendi biyolojik saatimizi bir düşünelim; doğduğumuz günden itibaren saat tik tak ileriye doğru çalışmaya başlıyor. Biyolojik saatimizin ileriye doğru gitmesini ise iki güç sağlıyor. Bunlardan biri taşıdığımız genler, diğeri ise bizi saran çevremiz. Genetik yaşlanmayı kontrol altına almanın bir yolu olmadığını hepimizi biliyoruz. Dolayısıyla araştırmacılar da tüm buluşlarını kontrol edebilecekleri şekildeki yaşlanmaya odaklıyorlar yani çevresel yaşlanmaya.

ELMA GİBİ KURUYORUZ

Çevresel yaşlanma, aslında yaşadığımız süre boyunca sürekli maruz kaldığımız çevre koşullarının cilt hücrelerine verdiği zararları işaret ediyor. İlerleyen yıllarla birlikte işte tüm bu zararlar artarak sonunda cildimizin yaşlanmasına ve dış görüntümüzün etkilenmesine neden oluyor. Peki, hücrelerimize bu denli zarar veren aslında nedir? Bunun cevabını bilim adamları paslanma olarak veriyorlar. Tıpkı bir metalin paslanmasına ya da bir elmanın üzerinin kahverengi pul pul bir hál almasına neden olan süreç gibi. Üstelik, oksidasyon yani paslanma nerede olduğumuza ve ne yaptığımıza aldırmaksızın sürekli oluyor. Her ne kadar etkilerini sağlıklı beslenerek temiz hava soluyarak, güneşten uzak kalarak en aza indirgesek de sürecin kendisini durdurmamız olanaksız. Daha da kötüsü, her gün ihtiyacımız olan enerjiyi metabolize etme sürecinde de hücrelerimiz kendi kendine oksidatif stres oluşturuyorlar. Ve ne yazık ki, hücrelerin kendilerini onarma mekanizmaları mükemmel işlemiyor. Bu yüzden oluşan hasar da hücrelerde artarak birikiyor.

Çevresel yaşlanma nasıl geciktirilir?

Bugüne dek odaklanılan nokta daha çok yaşlanmanın neden olduğu o andaki cilt durumlarıydı. Ancak asıl sorun çevresel yaşlanma. Priori anti-aging, cilt bakımının tarifini yeniden yapıyor. Cilt yaşlanmasının etkilerini tedavi ederken aynı zamanda daha derinlerde yatan nedenleri de dikkate alıyor.

Kırışıklıkları giderici ürünü Smooth Lines, ciltteki çizgileri yumuşatırken aynı zamanda cildi çevresel oksidatif strese karşı koruyor.

ÜRÜN MARKET

Sivilcelere etkili çözüm

DDF, ergenlik dönemi de dahil olmak üzere yaşanan tüm akne ve sivilce sorunlarına dermatolojik etkisi kanıtlanmış özel ‘Akne Yağlı Cilt Bakım Serisi’ ile etkili çözümler sunuyor. Bakım serisindeki tüm ürünler cildin yağlanma oranını dengelerken, yağ salgısına bağlı parlaklığı da gideriyor.

Yeni yıl kampanyası

System Professional, yeni yılı özel bir hediye kampanyasıyla karşılıyor. İki ürün alan erkeklere şık bir sırt çantası, kadınlara da seyahat ütüsü hediye ediyor. Kampanya 31 Aralık’a kadar devam edecek.
Yazarın Tüm Yazıları