Cenaze nedeniyle kapalıyız

15 yaşındaki Berkin Elvan’dan gelen acı haber, sosyal hayatı durdurdu.

Haberin Devamı

İstanbul Moda Haftası’nda defileler ertelendi, konser, tiyatro oyunu gibi etkinlikler iptal edildi, gece kulüpleri kapılarına kilit vurdu. Yeme, içme, eğlence ve moda sektörünün kalbinin attığı Nişantaşı, Berkin Elvan’ın öldüğü gün protestoların da merkezi oldu. Yürüyüş yapan göstericiler, “Sosyete uyuma, çocuğuna sahip çık” sloganları attı. Ertesi gün Nişantaşı’ndaki mekânlarda müzik susarken, yemek servisi yapılan yerler de kapılarını erkenden kapattı. Erol-Varol Kaynar kardeşlerin sahibi olduğu Salomanje, perşembe günü başlayacak “Taş Plak Geceleri”ni iptal etti. Blush, Hardal ve Kav Butik yemekten sonra servis vermedi. İstanbul gecelerinin en popüler adreslerinden Biber Bar ve Sess iki gündür kapalı. Kapıda bekleyen görevliler, gelen müşterilere kapalı olduklarını söylüyor. İzzet Çapa, çarşamba günü hiçbir işletmesini açmayacağını duyurdu. Cem Boyner de çalışanlarına gönderdiği e-mail’le Beymen mağazalarındaki etkinlikleri iptal edip müzik yayınını durdurmalarını istedi. İşadamı, çalışanlara, eylemler sırasında sığınacak yer arayan vatandaşlara yardım için su ve ilkyardım malzemesi bulundurmalarını söyledi. Boyner’in sahibi olduğu Nişantaşı Beymen’in bünyesinde hizmet veren Brasserie de kapılarını kapattı.

Haberin Devamı

KURUÇEŞME
Boğaz manzaralı konumuyla İstanbul gecelerinin en popüler adreslerinden olan Reina, bu kez turistlere hizmet verdi. Kuruçeşme’deki Albüm ve Members ise iki gün boyunca kapılarına kilit vurdu.

Müzik sustu
Gece hayatı müdavimlerinin buluşma noktalarından Bebek’teki Lucca da müzik yayını yapmadı. Gece gündüz hizmet veren, müşterileri sokaklara taşan Lucca, önceki gün sakindi...

Yazarın Tüm Yazıları