Capello'nun istediği oldu

Maçtan önce Roma Teknik Direktörü Capello, ‘‘Galatasaray'ın, Ali Sami Yen Stadı'nda İtalyan takımları karşısında galibiyet serisine son verip, sahadan 3 puanla ayrılmak istiyoruz.

Ancak ben bir beraberliğe bile razıyım’’ demişti. 92. dakikada Emerson'la gelen şok gol, Capello'nun tam arzuladığı gibi Galatasaray'ın İtalyan takımları karşısındaki 4 maçlık galibiyet serisine son verdi. Tabii bunda İtalyan asıllı Fransız hakem Colombo da büyük rol oynadı.

Aslında Galatasaray, renktaşı karşısında maça çok iyi başladı ve antolojik bir gole imza attı. Perez'in gol vuruşu kadar, Ayhan'ın çizgi üzerinde dantel gibi görüp verdiği asist de muhteşemdi.

HAKAN ÜNSAL AKSADI

G.Saray'da Emre Aşık, Capone ve Bülent Korkmaz defansta canla başla çalışırken, sakatlıktan yeni kurtulan Hakan Ünsal'ın aksadığını Lucescu bir türlü göremedi. Lucescu'nun bir başka hatası da yaklaşık 30 dakika ısındırdığı Suat ve Arif'i son saniyelerde oyuna sokmasıydı. Oysa böyle ağır bir sahada, fizik kondisyonları güçlü Roma karşısında bazı Galatasaraylı futbolcuların 90 dakika sahada kalması sakıncalıydı. Nitekim de hata buradan doğdu. Örneğin Sergen ve üç Roma savunmacısı arasında sürekli yıpranan Ümit Karan.. Ama Lucescu bazen yaptığı bu hataları dün gece de tekrarladı.

Colombo'nun 2. dakikada Totti'nin tekmesini cezalandırmaması Romalılar'ı cesaretlendirirken, G.Saraylılar'ı da asabileştirdi. Sonuç; 4 sarı kart...

Bu maçta kaybedilen 2 puan, klasik bir deyimle iş kazasıdır. Daha önümüzde çok maç var.. Ama Galatasaray, en azından bir başka İtalyan takımına galibiyeti tattırmayarak, emin adımlarla yeni maceralara doğru yürüyüşünü sürdürdü.
Yazarın Tüm Yazıları