Bundan sonra ‘Lale Devri’ cocuklarıyız

EVEEET... Yaz bitti, günler kısaldı, geceler uzadı. İşten aceleyle çıkıp eve yetişmek için hepimizi bir telaş aldı. Neden? Çünkü bu sezon yeni başlayan diziler içinde hepimiz favorilerimizi belirledik!

Haberin Devamı

İnanın bu aralar öyle çok çalışıyorum ki, gündüzlerimle gecelerim birbirinin içine geçmiş durumda! Ama ne yapıp edip dizileri kaçırmamaya çalışıyorum. Normal yayın saatini kaçırsam, mutlaka tekrarına bakıyorum. O da olmazsa, kaçırdığım dizileri internet dizüstü bilgisayarımda seyredebiliyorum. Hem de battaniyenin altında, elimde kabak çekirdeği, kah ağlıyorum kah gülüyorum!
Yeni sezonda en favori dizilerim: Lale Devri, Deli Saraylı, Fatmagül’ün Suçu Ne ve Bitmeyen Şarkı! Bitmeyen Şarkı’da günümüz şehirli kadının özlediği erkek tipinin en güzel örneği Yaman’a bayılıyorum. Sevdiğine sahip çıkan adam gibi adama... Bunun yanında Bergüzar Korel yalnızca oyunculuğu ile değil, güzel sesi ile de hepimizi şaşırttı.
Dizilerden Bodrum ve İstanbul rüzgarı
Lale Devri de zenginlik ve ihtişam açısından Aşk-ı Memnu’nun yerinin alacağa benziyor. İstanbul ve Bodrum’da geçen dizi, varlıklı iki ailenin hikayesini anlatıyor. Her zaman olduğu gibi, para, aşk, entrika ve ihtiras baş rolde. Bu dizi, yılın favorilerinden olacağa benziyor. Yeri gelmişken Hatice Aslan’ın muhteşem oyunculuğunu atlamamak gerekiyor. Nuri Bilge Ceylan’ın Üç Maymun’unda da performansına hayran kalmıştım. Lale Devri’nde de ‘kötü’ kadını çok ‘iyi’ oynuyor. Kocaman bir bravo!
Son yıllarda dönem dizileri pek meşhur. Ama komedi içeriklisini görmemiştik ki, Gani Müjde’nin kalemini ustalıkla kullandığı Deli Saraylı çıktı karşımıza. 1920’li yıllar, 1. Dünya Savaşı’nda bozguna uğrayan Osmanlı Devleti ve işgal altında İstanbul! Büyük Ada doğal bir set gibi kullanılmış. Hatta amcamın  evinin olduğu sokağın köşesinde çekiliyormuş! Bu yaz kuzenlerim Şule ve Lale çekimlerle hayli eğlenmişler. Geçenlerde bir televizyon programına konuk oldu Gani Müjde. Perran Kutman’a Hayat Bilgisi dizisinden sonra sayısız proje ile gitmiş ama Perran Kutman hiçbirine sıcak bakmamış. En sonunda “Bir dönem komedisinde, saraylı bir kadını oynamak ister misin?” deyince, Kutman “Tamam” demiş. Bence de Perizan Sultan, Perran Kutman’dan başkası olamazdı! Müthiş bir mimik ustası bence, hem saraylı gibi salınıyor hem de deliliğinin arkasına sığınarak binbir türlü numara yapıyor. Kadro da çok iyi. Her şeyden önce Çetin Tekindor...
Behzat Ç. ile Bir Ankara Polisiyesi
Unutmadan bir de Ankara dizisi var. Seyredemedim ama onun da adı, diziseverler arasında konuşulmaya başlandı bile! Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi. Başrolde Erdal Beşikçioğlu ve Ayça Varlıer var. Evet ya, bizim neyimiz eksik İstanbul’dan? Demek ki, olunca oluyormuş. Ferhunde Hanımlar’dan sonra Ankara’da çok az dizi projesi yapıldı. Bu dizi de uzun süre devam eder inşallah da tüm Türkiye görür bizim sokaklarımızı, caddelerimizi, yemyeşil Ankara’mızı!
Şöyle bir baktım, her kanalda mutlaka yüksek bütçeli, yüksek reyting beklentili en az bir dizi var. Bu kış her akşam, her evde 120 dakikalık bir televizyon tutsaklığı yaşanacak, şimdiden belli oldu. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun!

Haberin Devamı

Fred Farrugia Sephora’da

Haberin Devamı

BEN ağır makyaj sevmiyorum. Ama bir yandan da ‘yataktan kalkıp yüzümü yıkar çıkarım’cılardan değilim. Kadın dediğin kendine bakmalı! Ama nasıl? Abartmadan, yüzünü boya küpüne sokmuş gibi makyaj yapmadan. Söylemesi ayıp, yıllarca denemediğim marka kalmadı. Allığından, pudrasına, rimelinden rujuna hemen hemen bütün markalar ile tanışıklığım var. Ama yepyeni bir marka ile tanıştım, iki gün kullandım hemen alıştım! Hemen size de bahsedeceğim: Fred Farrugia. Uzun yıllar makyaj tasarımcısı olarak çalışan bir Fransız. Son olarak kendi adını taşıyan markasını piyasaya çıkarttı, çıkartır çıkartmaz da Panora Sephora’da yapılan tanıtım kokteyline katıldı.
O gün kokteyle katılan herkese kendi elleriyle makyaj yapmış. Renkler, tonlar çok güzel ama bence daha da güzeli farklı ambalajı. Koskocaman bir makyaj çantası düşünün, içine koyduğunuz her parçayı bir bütün olarak elinize alıp kullanabildiğiniz hayal edin! Fred Farrugia, üst üste eklenebilir modülleriyle, fondotenden fara, allıktan ruja kadar her şeyi tek bir palette toplamış. At çantaya çık dışarı.
Unutmadan, fırçaları da kullanışlı ve pratik. Mesela ultra kompakt ve kusursuz allık fırçası, elmacık kemiklerini ortaya çıkarmak için deriyi adeta okşuyor. Benim önerilerim, kusursuz bir ten için likit fondoteni mutlaka deneyin, porselen gibi yapıyor cildi. Kadife görünümü veren farlar da harika! Her ten rengine uygun far var. Hatta birbirine karıştırılarak kullanılanlar nefis. Haftaya görüşünceye kadar ışıl ışıl, pırıl pırıl bir hafta geçirin!

Yazarın Tüm Yazıları