Bülent Korkmaz Pique ve Alex...

Son 4 maçta A Milli Takımımızın ilk 11’inde forma giyen gurbetçi futbolcu, çocukluğunda Bülent Korkmaz’ın hayranıymış. Barcelonalı Pique’yi idol olarak seçen Serdar’ın Türkiye’de en beğendiği futbolcu ise Alex de Souza.

Haberin Devamı

GUUS Hiddink için değişik duygularla yüklü bir karşılaşmaydı. Kendisine transfer teklif eden Ajax’ın sahasında, kendi ülkesinin milli takımına karşı Türkiye’nin çalıştırıcısı olarak çıkacaktı.. Kazanmak istiyordu.. Ama kazanmak istediği sadece maç değil, 12 yeni genç oyuncuydu.. Bu oyunculardan Serdar Kesimal performansıyla en çok dikkat çeken futbolcu oldu 16 Aralık 2010 gecesi.. Milli Takım iyi oynadığı maçı 1-0 kaybederken ilk kez forma giyen Serdar, karşılaşma sonrası Hiddink’le birlikte basın toplantısına katılan tek isimdi..
Almanya’ya “Hayır” dedi
Türkiye liglerindeki birçok oyuncu gibi Serdar da gurbetçi bir ailenin çocuğu.. Aslen Rizeli olan Kesimal ailesi yıllar önce Almanya’nın Wuppertal bölgesine yerleşmiş.. Çevresi tarafından çok sevilen Serdar liseyi bitirdikten sonra kendisini tamamen futbola vermiş.. Köln 2.Takımı’na kadar yükselmiş, Alman Ümit Milli Takımı çalıştırıcısı Hrubesch’in teklifini geri çermiş ve 20 yaş altı Genç Takımımızın bankosu olmuş..
Çocukluk yıllarında Bülent Korkmaz’ın hayranıymış Serdar.. Onun saha içindeki agresif, mücadeleci ve rakiplerini yıldıran tarzına çok yakın bir oyun stili olduğu için belki de.. Futbolu ilerledikçe ismi duyulmaya başlamış.. Hami Mandıralı, Erdal Keser’in tavsiyesiyle onu Ümit Milli Takımı’na çağırmış.. Orada kendisini izleyen Tolunay Kafkas, Kayserisspor’a transfer edilmesini istemiş..
Daum ilgilenmedi
“Köln 2. takımındayken A takımı çalıştıran Daum bizimle hiç ilgilenmedi. Mondragon ve Alpay’la sıcak bir diyaloğumuz vardı. Ondan sonra her şey çok güzel gelişti.. Kayserispor’da aradığım şansı buldum ve Milli Takım’a yükseldim. Fenerbahçe’de Alex gibi, Volkan gibi, Emre gibi önemli oyuncularla birlikte oynayacağım” diyor Serdar ve en beğendiği yabancı futbolcunun Alex olduğunun altını çiziyor..
Gece hayatını sevmez
Dünya futbolunun zirvesini ele geçiren Barcelona’nın savunmacısı Pique ise Serdar’ın idolü olmuş durumda.. Onun sadece topu kesen değil aynı zamanda oyuna katılan ve hücumda etkili olan tarzını çok beğeniyor Serdar.. Almanya’da yetişen gurbetçilerin yaşadığı sorunları da aşmış durumda.. Gece hayatını sevmeyen bir yapısı var.. Kitap okumak, film seyretmek ve müzik dinlemek en büyük hobileriymiş.. Ablası, kızkardeşi de dahil bütün ailesi hala Almanya’da Serdar’ın..

Haberin Devamı

Yobo alınamazsa ilk 11’de oynayacak

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Nijeryalı futbolcuyu transfer edemezse, Serdar Kesimal, savunmada Lugano ile birlikte görev yapacak.


SON 4 karşılaşmada Servet’le birlikte A Milli Takım’ın savunmasında banko oynayan ve Fenerbahçe’de 53 numaralı formayı giyecek olan Serdar’ın durumu biraz da Yobo’ya bağlı.. Everton’lı oyuncu Fenerbahçe’ye alınamazsa Serdar büyük ihtimal Lugano ile birlikte yine ilk onbirde görev yapacak..
Serdar Kesimal bütün isteğinin bundan sonraki kariyerinde de istikrarlı çizgisini devam ettirmek olduğunu dile getiriyor ve Almanya’daki sisteme dayalı anlayışının artık Türkiye’ye de yerleşmesi gerektiğini vurguluyor..

Önder Turacı (Mersin İdman Yurdu)
Hırslı ve çalışkan
ÇOK efendi bir çocuk.. Bunun yanında hırslı ve çalışkan.. Milli takıma yükselmesi ve Fenerbahçe’ye transfer olması onun yeteneklerinin bir sonucu.. Ama Fenerbahçe’de kalıcı olmak için çok çalışmak zorunda olduğunu o da iyi biliyor..

KiM KiMDiR

Haberin Devamı

Adı soyadı: Serdar Kesimal
Doğum tarihi: 24 Ocak 1989
Doğum yeri: Wuppertal, Almanya
Boyu: 1,86 m
Mevkii: Defans
Oynadığı kulüpler: Köln (2008-2009), Kayserispor (2009-2011)
Milli takım kariyeri: 4 kez Türkiye A Milli Takımı forması giydi.

YARIN: Mustafa Pektemek

Yazarın Tüm Yazıları