Bu yaz ne giyeceğiz

Klasik kalıpların sıradışı bir romantizmle buluştuğu yeni sezonda, danteller, örgüler, baskılarla bir araya gelen iddialı aksesuvarlar çok konuşulacak.

Bu yaz tasarımcılar, biz kadınlara kendi tarzlarını keşfetmeleri için bir fırsat daha veriyor. Fazla deneysel olmayan yeni sezonda, klasik parçalar, romantik kumaşlar ve detaylarla buluşuyor; şort ve bermudalar geri dönüyor, aksesuvarlarla görsel bir zenginlik yaratılıyor. Beyaz, sezonun ana rengi olurken, yazın da siyah yine vazgeçilmez.

Tasarımlarda "baskı" şov

Özellikle fiziğine güvenen kadınların bu yaz gardıroplarında mutlaka yer alması gereken ipek elbiseler, tasarımcılar tarafından renkli baskılar ve desenlerle öne çıkarılıyor. Geometrik desenlerin yoğun olarak kullanıldığı sezonda, en az elbiseler kadar soyut baskılarla renklendirilen eteklerle de şık kombinasyonlar yaratabilirsiniz.

Örgü ve dantel bir arada

Romantizmin hüküm sürdüğü sezonda, transparanlık yine en güçlü silahımız. Dantel-şifon karışımlarına bu yıl örgünün de eşlik ettiği tasarımlarda, örgü elbiseler, bluzlar, saten veya ipek bluzların kenarlarında detay olarak kullanılan örgü biyeler görebilmek mümkün. Elbiseler belde kemerle kullanılırken, bluzlar kısa şortlarla kombine ediliyor.

En büyük çanta kimin

Aksesuvarda ruganın öne çıktığı sezonda, yüksek kasketler, platform tabanlar ve yüksek dolgu topuklar, büyük valiz tipi çantalar çok moda. Bu yaz Prada ve Fendi’nin renkli çanta modellerine dikkat! Özellikle de Fendi B. Bag’e!

Özel detay: Fırfır

Biraz ihtişamlı, belki de iddialı ama kesinlikle feminen! Bluz ve elbiselerin kenarlarına eklenen fırfırları bu yaz sıkça görmeye hazırlanın. Dar pantolonlar kadar geniş dökümlü modellerin de ağırlıkta olduğu koleksiyonlarda, fiyonk heryerde karşımıza çıkıyor.

Yeni favorimiz: Onatah

Marc Jacobs’ın Louis Vuitton için tasarladığı süet çantalar, bu aydan itibaren İstanbul’daki tüm mağazalarda satışa sunuluyor. İlkbahar-yaz defilesinde Uma Thurman’ın taktığı Cacao Monogram Onatah hiç şüphesiz modayı takip edenlerin en ilgi gösterdiği modellerden biri olacak. Bu yumuşak, zarif yuvarlak hatlı çantanın iki farklı boyu, kısa saplı ve kol altı seçenekleri de var. Süet sevenler için her bir model, Mais, Aragosta ve Cacao olarak, üç sıcak renk seçeneğiyle geliyor.

İki tasarımcıdan sezon ipuçları

Romantizm dorukta

Tasarımlarını İpekyol için Dice Kayek’in gerçekleştirdiği Machka, yeni sezonda romantizm kavramına farklı yorumlar getiriyor. Markanın tasarımcısı Ece Ege, sıcakların iyice hissedilmesiyle birlikte, şort ve bermudaların, koton ve ipek şifondan işlemeli tuniklerin çok moda olacağını belirtiyor. Klasik şıklığa dönüşün yaşandığı "klas" sezonda, zarif ve yalın hatlı kuplar dikkat çekiyor. Temel renkler, beyaz, siyah-beyaz karışımları ve lacivert.

Bedene oturan kuplar ağırlıkta

Pollini için hazırladığı yaz koleksiyonunda siyah ve lacivert tonlarına ağırlık veren Rıfat Özbek, birçok tasarımcının aksine kadınları siyahlar içinde çok seksi bulduğunu belirtiyor. "Yeni koleksiyonumda İspanya kültüründen çok etkilendim" diyen modacının kısa dar pantolonlar, bolerolar ve aksesuvarlarında matadorların giysilerinden izler var. Renkli nazar boncuk- larıyla süslediği tasarımla-rında, bedene oturan kuplara ağırlık veren tasarımcı, dar elbiseler, gömlekler ve diz boyunda biten etekleriyle markasına bu yaz da farklı bir enerji getiriyor.
Yazarın Tüm Yazıları