Bodrum’un yenileri

Haberin Devamı

Bodrum’un yenileri

KORKUYORUM ben bazen Bodrum’dan. Benim krallığım değil. Çöplüğüm değil. Belki ondan. Temmuz oldu mu trafiği üzerime üzerime geliyor. Bütün İstanbul Bodrum’a akıyor. Göltürkbükü, Yalıkavak, Gümbet, Torba, Gündoğan oluyor sana Kandilli, Yeniköy, Ulus, Galata.
Yine de seviyorum ama. Başka bir ambiyansı var Bodrum’un. Hani biraz daha büyüse, korkmasa Los Angles olacak gibi. Kimi yeri hala Bodrum gibi. Kimi yeri İstanbul gibi. Çeşme öyle değil mesela. Çeşme, İzmirliliğini inatla koruyor. Bodrum İstanbul’a teslim. İstanbulluların olduğu yere de iyi yemek ve iyi müzik geliyor. Bu da senin gerçeğin Bodrum.
Baktım baktım, bu yaz Bodrum klasiklerinin dışında, yeni olan, hip olan ne var diye. Epey bir süredir Bodrum tatsızlaştı diye düşünenlere müjde. Gerçek Bodrum ve yaz kıpırdanmaları, tabii ki yaşlı İngiliz–ergen Türk genci egemenliğindeki merkezde değil, buram buram Ege kokan koylarda yaşanıyor.

Haberin Devamı

Mimolett Ege ve Antochia

Bodrum’un yenileri

Travel+Leisure ve Marie Claire yazılarımdan dolayı teşrik-i mesaimiz vardır şef Murat Bozok’la. Sıraselviler’deki restoranı İstanbul’un gerçek anlamdaki gastronomi mabedlerinden biridir. Mimolet şimdi Torba’daki sanatsal otel Casa Dell Arte’nin sahilinde. Şef Bozok hayranı olduğu Ege’nin yerel lezzetlerini farklı bir konseptle sunacak. Casa Dell Arte’nin Bodrum’culara bir sürprizi daha var. Asmalı’nın ünlü Antakya restoranı Antiochia da bu yaz otelin bahçesinde. ? Torba Mahallesi No: 66

Bu yazın olayı nedir?

SKINOS TONIC

Bodrum’un yenileri

Skinos, Komşu’nun en favori damla sakızı likörü markası. Ne zaman Sakız’a gitsem, eşten dosttan sipariş hep aynı. “Gelirken Skinos alsana...” Bodrum da bu yaz, bu pek lezzetli likörü keşfedenlerden. Bütün gidilesi kulüplerde, beach’lerde Skinos Tonic içiliyor. Evde yapmak isterseniz de 50 ml Skinos’a, yarısı kadar tonik, çeyrek dilim yeşil limon ve bolca kırık buz ekliyorsunuz. Bodrum’da bu yazın olayı budur.

OttoFlamm

Haberin Devamı

Bodrum’un yenileri

Otto, Alaçatı’dan alıp başını gittiğinde bu duruma en çok ben üzülmüştüm. Çeşme’yi terk edip Bodrum’a gittiler. Asmalımescit’in en iyi restoranlarından Flamm’la orta OttoFlamm’ı oldular. Eski Havana Club’ın yerine 11 odalı bir küçük otel ve beach açtılar. İddiaları yine iyi yemek ve iyi müzik. Otto’nun klasik odun fırını yine yanıyor çıtır pizzalar için. Sahneleri ise bu yaz; MFÖ, Malatu Astatke, Nikolas Jaar gibi isimleri ağırlayacak. Ağır abilere değil de alternatif kardeşlerime şiddetle tavsiye ediyorum OttoFlamm’ı bu yaz. ? www.ottoflamm.com

 

Bodrum’un yenileri

Deniz Müzesi’ni mutlaka gezin

Bodrum’un yenileri

Görkemli ve tarihi bir bedestenden dönüştürülmüş. Türkiye’de bir benzeri daha yokmuş hissi yarattı bende. Kentin, 3 bin yıllık denizcilik tarihinin altını çiziyor. Bodrum’un balıkçılık tarihi boyunca kullanılmış 47 farklı tipte tekne, minyatür ustası Ali Kemal Denizaslanı’nın sanatı ile makete dönüştürülmüş. Sizi daha girişte karşılıyor ve her biri aklınızı başınızdan alıyor. Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın kızı tarafından bağışlanan bazı şahsi eşyalar ve Hasan Güleşçi’nin bağışladığı deniz kabukları kolleksiyonu paha biçilmez güzellikte. 
www.bodrumdenizmuzesi.org

Yazarın Tüm Yazıları