BJK, FB, GS, operasyon bol

Tesadüfler ülkesi, olaylar ayrı görünüyor oysa, değil.

Haberin Devamı

Operasyon büyük, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray operasyondan pay alıyor.
Önce Fenerbahçe. Usta Fenerbahçeli, ama Fenerbahçe ile arası açık. Fenerbahçe taraftarı Başkan Aziz Yıldırım’ın hapse atılmasını içine sindiremiyor, ustaya kızgın, onu protesto ediyor. Önümüzde iki seçim var, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimi. Fenerbahçe taraftarını kazanmak gerek.
En iyisi işe başkan değişikliği ile başlamak. Kayıtsız şartsız söz dinleyecek, tokalaşırken ustanın karşısında boynu kırılacak gibi eğilecek biri gerek. O var, kolay.

GALATARASAY

Sonra Galatasaray. Fenerbahçe taraftarını kazanmak için Galatarasay’ı dizginlemek şart. Ligde öyle uzak ara puan farkı olmaz, buna izin vermeyiz.
Çare Fatih Terim’i Milli Takım’ın başına getirmek. Terim’i getirmekle Galatasaray’ı güçsüz düşürmek planı, Fenerbahçe ile puan farkının açılmasını önlemek operasyonu.
Terim’in Milli Takım’a gitmesi, kulüpte var olan sorunları iyice ortaya çıkarıyor, bardak taşıyor, Galatasaray’da taşlar oynuyor, Terim’in işine son veriliyor.
Galatasaray Terim’i göndererek, önlemini alıyor, ama moral bozukluğu ve tartışmalar kolay dinecek gibi değil.

BEŞİKTAŞ

Usta Beşiktaş’ı zaten sevmiyor. çArşı’dan nefret ediyor.
Geçen mayısta, sezonun son lig maçında Beşiktaş ile Gençlerbirliği İnönü Stadı’nda oynayacak. Stat yıkılmadan önceki son maç.
Son maça Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gelecek. Gül gelecek diye, Beşiktaş’tan Dolmabahçe’ye giden yol kapatılıyor. O yol çArşı’nın yıllardır maça gidiş yolu. çArşı aynı yoldan gitmek için ısrar ediyor, polis izin vermiyor, çatışma çıkıyor.
Aynı saatlerde Beşiktaş’ta yeni bir otel açılışı var. Açılışı Tayyip Erdoğan yapıyor. Yolun kapatılmasını protesto eden çArşı protestoyu Erdoğan’a da yöneltiyor. Polis Beşiktaş’ı biber gazına boğuyor. Üstüne üstlük, çArşı’nın sicili bozuk, Gezi’de ön planda.
Ligler başlıyor, aaa, bu Beşiktaş almış başını gidiyor, bir fren atmak gerek, gelsin olaylı Galatasaray maçı. Cezaya kalacak Beşiktaş’ın işini zorlaştırmak gerek.

TARAFTAR OYLARI

Seçimlerde milyonlarca taraftar oy kullanacak. Fenerbahçe taraftarına çok ihtiyaç var.
Hele bir Fenerbahçe Başkanı değişsin, Terim Galatasaray’dan ayrılsın, Beşiktaş frenlensin, ligde yarıştan kimse kopmasın, sonrası Allah Kerim.
Bu ülkede her şey bizden sorulur. Stadyumları zapturapt altına almak için stadyum polisi eksikti, şimdi o da yolda. Operasyon şimdilik başarılı.

Haberin Devamı

Olimpiyat Stadı’ndan Kasımpaşa’ya

Haberin Devamı

STADIN girişindeki barkot bozuk, istersen içeriye silah bile sokabilirsin. Burası Olimpiyat Stadı, hani 2020 Olimpiyatları için kozlarımızdan biri olan stat.
Statta pet şişe su yasak. Sahaya atılmasını önlemek için. Bilmem ne talimnamesinde öyle yazıyor. Yoo, Beşiktaş-Galatasaray maçında küçük pet şişe su 2.5 liraya şakır şakır satılıyor. Burası 2020 için kozlarımızdan Olimpiyat Stadı.
Maç daha başlamadan sahaya atlayanlar var, çArşı’nın canı sıkılıyor, kötü kokuyu seziyor, aralarında “Provokasyon var” kaygısı iyice belirgin hale geliyor.
Tribünlerde çArşı dışında, parçalanmış taraftar grupları. Birileri yönetiyor bu grupları. 1453 Kartalları, Deplasman Kartalları, Asya Kartalları, bazıları ülkücü kökenli, çArşı ile uzak-yakın ilişkisi ve benzerliği yok.
Maçta kavga daha 75. dakikada başlıyor. Yukarı tribünden aşağıya inen bir gurup, aşağıdakilerle kavga ediyor, sözüm ona hepsi Beşiktaşlı. Kavga on beş dakika devam ediyor, bazıları saha kenarına atlıyor, sahaya girmiyor, Melo’nun kımızı kartı ve tahrikine kadar.
Pek çok ayrıntının yanı sıra, olay başka. Olay Beşiktaş’ın Kasımpaşa Stadı’nda oynamasını engellemek, mümkünse şampiyonluk yolunda çelme atmak.

Yazarın Tüm Yazıları