Birikim...

PARMALI meslektaşlarım anlatıyor. Hakan Şükür'ü bu kadar mutlu görmemişler. Hatta İnter forması altında Hertha Berlin'e attığı çok önemli gol sonrası bile böylesine bir sevinç yaşamamış.

Ağzı kulaklarına varıyormuş. Elinde sıkı sıkı tuttuğu 11 numaralı sarı lacivertli formayı en kısa zamanda üstüne geçirmek için kendisini adeta zor tutuyormuş. Boynundan sarkan Parma atkısının iki ucunu devamlı okşuyormuş. Kendisi ile poz veren Genel Direktör Arrigo Sacchi'ye adeta hayranlıkla bakıyormuş.

Hakan Şükür'ü anlıyorum. Bütün bunlar bir birikim. Kolay değil sezon başından bu yana İtalya'da kalma azmi ile tutuşma, yeni bir fiyasko yememe uğruna çabalama, başka ülkelerden gelen teklifleri reddetme. Milli maçtan milli maça çıkma. İnter Antrenörü Hector Cuper, Hakan Şükür'ün kıymetini bilmedi. Bu su götürmez. Koskoca Arrigo Sacchi Parma 'ya dönüşünde ilk iş olarakHakan Şükür ile gol kısırlığına son vermeyi düşündü. Oysa Cuper'in eline büyük bir fırsat geçmişti. Hakan Şükür'e gol attıran asist makinaları elindeydi. Emre ve Okan'la G.Saray'da dönen çarkın dehşetli sonuçlarından herhalde habersizdi Arjantinli hoca. Hakan diretti. ‘‘Çizme'de kendimi kanıtlamadan gitmem’’ dedi.

PARMA’YISIRTLAYABİLİR

İnter takımı ile birlikte çalıştı, ayrı çalıştı ama formunu tuttu. Meyvesini geç de olsa aldı. Torino ve İnter'den sonra şimdi Parma. Parma güçlü bir takım. Ama sezona iyi başlamadı. Ligde durumu kritik. İtalya Kupası'nda yarı finalist oldu. UEFA Kupası'nda ise yoluna devam ediyor. Hakan deneyimli. Gol krallığında 11 golle başta bulunan Di Vaio ile bu takımı rahatlıkla sırtlayabilir.

Hakan birikimli bir taze kan Parma için. Kendisinin de itiraf ettiği gibi tek zayıf yanı maç deneyimi eksikliği. Ama Hakan kısa zamanda bunu üzerinden atabilir. Hele açılışı erken bir golle yaparsa çabuk yırtar. Sacchi, hem Hakan Şükür'ü , hem Cuper'i, hem de Şenol Güneş'i kurtardı. Zaten milli futbolcumuz basın toplantısında ‘‘Dünya Kupası'nda patlayacağım, golcülüğümü kanıtlayacağım’’ dedi. Hakan Şükür'ün İtalya macerası kısa bir aradan sonra devam ediyor. Başarılar onu bekliyor.
Yazarın Tüm Yazıları