Bir yıl boyunca kentsel dönüşüm konuşulacak

İzmir Kent Federasyonu, ilki 11 Mart’ta başlayacak ve Mart 2014’te son bulacak olan kentsel dönüşüm konferasları düzenliyor.

Haberin Devamı

UZUN bir süredir gündemi meşgul eden kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Bununla birlikte sürecin işleyişi ve daha birçok konuda vatandaşın kafası hala karışık. Kente daha fazla hizmet edebilmek amacıyla yoluna devam eden İzmir Kent Federasyonu da bu süreçte akıllardaki tüm sorulara yanıt bulmak adına önemli bir toplantı organize etti. Federasyon, başta büyükşehir olmak üzere 21 ilçede ‘kentsel dönüşüm konferansları’ düzenlemeye hazırlanıyor. Konunun tarafları olan hükümet, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşuları ile vatandaşları bir araya getirecek olan buluşmanın ilki 11 Mart’ta yapılacak.
Kurulduğu günden itibaren şehrin sorun ve çözüm önerilerinde hep var olduklarını ifade eden İzmir Kent Federasyonu Genel Başkanı Turgay Yokuş, bu düşünceden hareketle İzmir’in gündemini meşgul eden kentsel dönüşümle ilgili çalışma başlattıklarını dile getirdi. Yokuş, “Türkiye ve İzmir gündeminde olan kentsel dönüşüm konusunda siyasetçiler, yerel yönetimler ve hükümet kanadından yetkililerin kamuoyuna bilgi aktarma sürecinde söylemler zaman zaman birbiriyle örtüşmüyor, bilgi kirliliği oluşuyor. Dolayısıyla, haklı olarak İzmir’de yaşayanların akıllarında birçok soru işareti oluşuyor. Biz de bu düşünceden yola çıkarak, bu karmaşıklığı siyaset üstü bir davranış ve tutumla aydınlatmak istedik. Ve bir yıl sürecek kentsel dönüşüm konferansları düzenlemeye karar verdik” dedi.

Haberin Devamı

Siyasetten uzak
Konferanta hükümet, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini moderatör eşliğinde İzmirlilerle buluşturucaklarını ifade eden Turgay Yokuş, şöyle devam etti: “İzmir’de kentsel dönüşümü konuşacaklar belli. Biz de bunları bir araya getirdik. Bunların arasında TOKİ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı, Türkiye Müteahhitler Birliği, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancılar Odası, Baro ve Muhtarlar Federasyonu yer alacak. Konferasta 12 konuşmacı olacak. Herkes kendi görev sahasıyla ilgili açıklama yapacak. Gelen sorulara siyaset yapmadan yanıt verecek. Tarafsız bölgede konuşulacak. Bir önemli detay da şu. Bu kurumlar pek bir araya gelmiyor, ortak çalışmalar üretmiyor. Bunu gerçekleştirmiş olacağız.”
İlk zirvenin 11 Mart’ta İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılacağını söyleyen Yokuş, burada bütünşehirin konuşulacağını, ardından Mart 2014’e kadar 21 ilçede yapılacak toplantılarla devam edeceğini belirterek, Yokuş, “Katılımcılar için taslak sorular da belirledik. Zorlandıkları noktada bunlar referans olacak” dedi.

Haberin Devamı

TASLAK KONFERANS TARİHLERİ

Aliağa 29 Mart, Balçova 12 Nisan, Bayındır 29 Nisan, Bayraklı 10 Mayıs, Bornova 31 Mayıs, Buca 7 Haziran, Çiğli 28 Haziran, Foça 12 Temmuz, Gaziemir 26 Temmuz, Güzelbahçe 16 Ağustos, Karabağlar 29 Ağustos, Karşıyaka 13 Eylül, Kemalpaşa 27 Eylül, Konak 11 Ekim, Menderes 31 Ekim, Menemen 13 Aralık, Narlıdere 27 Aralık, Seferihisar 17 Ocak 2014, Tire 31 Ocak 32 Ocak 2014, Torbalı 14 Şubat 2014, Urla 28 Şubat 2014.

* * *

Örnek daireler satışı artırıyor

SON yıllarda hareketli bir dönem yaşayan gayrimenkul sektörü, fark yaratan örnek daire tasarımlarıyla satışları artırıyor. Pek çok araştırmaya göre ev alma kararlarında kadınların etkili olduğunun kesinlik kazanmasıyla birlikte, sektörde özellikle onların gönlüne hitap edecek örnek daire tasarımlarıyla satış planları yapılıyor.
İzmir’in lüks yaşam projelerinden Smyrna Park da konumu, konforu ve teknolojisinin yanında örnek daireleriyle adından söz ettiriyor. Modern mimari ile sanatın buluştuğu daireler, konut müşterilerinin en az daireler kadar ilgisini çekiyor. Smyrna Park, üç farklı örnek daire tasarımıyla büyük beğeni topliyor.
İç mimar Abide Babacık, 380 metrekarelik örnek daire dekorasyonu için geçmişin zarafeti ile modern yaşamı bir arada ele alan tasarımların mekana elit ve sıcak hava kattığını belirtti. Zümrüt yeşili koltuk takımları, büyük masalar ve el yapımı aksesuvarlarla döşenen salonun hem saraylı hem de modern göründüğünü ifade eden Babacık, örnek daire dekorasyonunda kişisel ihtiyaçların tasarım ve fonksiyonel ilişki kurularak sağlandığını dile getirdi.
Abide Babacık, “Bu şekilde innovatif ve şaşırtıcı bir mekan yaratık. Farklı renk tonları ve dokularla giydirilen butik mobilyalar, denge ve kontrast hissi uyandırdı. Bu da bir yandan farklılık yaratırken, aynı zamanda kalite ve detaya verilen önemin her aşamada vurgulandığını ortaya koydu. Her koşulda yalınlık ve sadeliğin olabileceğinin en güzel kombinasyonunu yaratmaya çalıştık” dedi.

Haberin Devamı

Bir yıl boyunca kentsel dönüşüm konuşulacak

5 yıldızlı konfor
Diğer iki ayrı metrekare örneğinde ise yine farklı dekorasyon tarzları kullanılarak her farklı kitleye uygun modeller yaratılmaya çalışıldığını dile getiren Babacık, “Sade, şık ve fonksiyonel mutfakların en önemli özelliği çok geniş olması. Geniş ve ferah yatak odaları ise tam anlamıyla dinlenmek için tasarlandı. Masumiyeti simgeleyen beyazın ağırlıklı olarak tercih edildiği yatak odasında özellikle beyazı tamamlamak adına perde ve aksesuvarlarda mor kullanıldı. Ancak yatak odalarının en cazip alanı burada ayrıca geniş giyinme odalarının ve ebeveyn banyosu” diye konuştu.
Sitede, lüks otelleri andıran kalitede sosyal tesisleri, 2 bin 500 metrekarelik alanda güneşlenme terası, hem açık hem kapalı havuzu ile şehrin merkezinde 5 yıldızlı hayat yaşamak mümkün. 6 bloktan oluşan Smyrna Park’ta  4+1 daireler için özel kampanyalar da var.

 


 

Yazarın Tüm Yazıları