Bir insanın hayatını mahvetme hikáyesi

Sevgili Güzin Abla, sana bir insanın nasıl kendi hayatını yıkıp mahvettiğinin hikáyesini anlatacağım.

Bundan beş yıl önce pek sevmediğim biriyle evlenerek yurtdışına geldim. Evliliğimiz iki yıl sürdü. Bir genç hanımla tanıştım, o başka bir şehirdendi. Bu tanışma internet aracılığıyla oldu. O da evliydi; ancak eşiyle arasının iyi olmadığını, kendini çok yalnız hissettiğini söylüyordu. Daha sonra her gün telefon görüşmeleri başladı. Hafta sonları onu görmek için 500 km yol gittim. Artık onunla karı-koca gibi olmuştuk; beni çok sevdiğini, benden başkası ile olamayacağını söylüyordu. Ben de onu çok sevdim. Onun için eşimden de boşandım. Hayatımı onunla kurmayı düşünüyordum. Aradan altı ay geçti. Sonra bir gün, bana bir mesaj attı. Benden ayrılmak zorunda olduğunu ve artık herkesin kendi hayatına yön vermesi gerektiğini söyledi bana. Mesajı okuyunca delirdim. Onu aradım, telefonu kapalıydı. Adresi falan da yoktu bende.

Yaşadığı şehre taşındım, onu aradım, buldum. Eski kocası ile tekrar birleşmiş. Onu çok seviyorum. Canımdan geçerim, ama ondan vazgeçemem. Canımı veririm onun için, ama o artık beni istemiyor. Kendimi öldürmeyi düşünüyorum. Aslında ne yapacağımı bilmiyorum...

RUMUZ: BUR.AK


Sevgili oğlum, bu senin öykün pek çoklarına ders olacak nitelikte... İster kadın ister erkek olsun, eğer birlikte olduğunuz kişi evliyse, onun uğruna hayatınızı yıkmadan; evliyseniz, evliliğinizi bozmadan önce çok iyi düşünün ve onu çok iyi tanıyın. Zaten bu şekilde başlayan bir ilişkinin sonu olabilir miydi? Sen onu doğru dürüst tanımadan hemen evini barkını yıkmış, ona güvenmiş, onun da senin gibi yuvasını yıkıp sana koşa koşa geleceğini sanmış ve yanılmışsın. Seninle demek bir süre gönül eğlendirmiş, daha sonra kocasını özlemiş ve geri dönmüş. Belki de hiç ayrılmadı, sana öyle söyledi, ne biliyorsun... Şimdi onsuz olamamaktan, ölmekten söz ediyorsun. Saçmalıyorsun. Seni hiç düşünmeyen, gerçek anlamda sevmediği de belli olan biri için böyle perişan olmaya değer mi? Hem düşün bakalım, bir hiç uğruna terk ettiğin ve belki de seni gerçek anlamda seven karın ne yapsın? O kadıncağıza ne olmuştur senden sonra? İşte oğlum, bazen Allah insanlara böyle çok güzel dersler verir, ama tabii anlayana...

Sarayköy Çocuk Esirgeme Kurumu’na özel bir gün

Ankara Armada Alışveriş Merkezi bünyesindeki Boyner Mağazası katkı ve girişimleri ile, Sarayköy Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 15 çocuk, 3 Temmuz Pazartesi HAYKOD Cemil Erkök Rehabilitasyon Merkezi’ndeki barınaklarımızda misafirimiz olacaklardır.

Özellikle kimsesiz çocuklara bir sevgi paylaşımı sunmak ve hayvan sevgisini aşılamak amacıyla düzenlenen bu ziyarete, tüm hayvansever dostlarımız ve basın mensubu arkadaşlarımız, bu mutlu günü bizlerle paylaşmak üzere davetlimizdir. Ziyaret sabah saat 10.00’dan itibaren gerçekleşecektir.Bu güzel güne katkıda bulunanlara sonsuz teşekkürlerimizle...

Organizasyona ulaşmak için telefon (0321) 222 57 17; (0532) 747 79 69. Aynur Altun, HAYKOD Dernek Sekreteri Gamze Erkök, HAYKOD 2. Başkanı


Sevdiğim genç şaşı

Sevgili ablacığım; çok zor durumdayım, mutsuzum. Yaklaşık iki yıldır sevdiğim bir genç var; ikimiz de işi gücü olan, ailelerine maddi yönden bağımlı olmayan insanlarız. Evlenmeye karar verdik. Özellikle onun beni çok sevdiğini biliyorum. Ancak ailem karşı çıkıyor. Çünkü sevdiğim gencin gözleri şaşıymış. Ben bu durumu inanın onlar bana söylemeden önce fark etmemiştim bile. Bu genç çok yakışıklı da sayılmaz. Çevrem "Sana yakışmıyor" diyor. Ben daha gösterişli bir kızım.

Onu seviyorum ama iş evliliğe gelince karar veremiyorum. İnsana sevdiği güzel görünürmüş derler, ama ben onun yakışıklı olmadığını görüyorum ve yine de seviyorum. Neden insanlar önce fiziğe önem verirler anlamıyorum. O kadar kültürlü, bilgili, ileri görüşlü bir gencin sırf çirkin diye hor görülmesi, ondan ayrılmam için yapılan baskı haksızlık değil mi? İkimiz de 30 yaşına gelmiş insanlarız. Ama ben de ister istemez etki altında kalıyorum. Lütfen, olumlu şeyler duymaya ihtiyacım var; herkes bu ilişkiye karşı çıkıyor. Acaba şaşılığın tedavisi var mıdır? 

RUMUZ: KARARSIZ VE ÇARESİZ


Bak ne güzel söylüyorsun; "Onlar bana söylemeden, ben farkında bile değildim" diye. İşte sevgi budur. Sevgi gözüyle bakınca, insan kusurları görmez. Ayrıca şaşılığın çaresi var elbette, neden olmasın. Şimdi artık bu tür ameliyatlar çok kolay yapılıyor. Dünya Göz Hastanesi’nde çok iyi uzmanlar var. Örneğin benim sevgili doktorum Dr. Yusuf Durlu da Altunizade bölümünde. İstersen arkadaşını al, götür, size yapılabilecekleri söyleyecektir. Her konuda anlaştığın bir insanı, sırf bu yüzden terk edersen, ileride çok üzülürsün, inan. Hem sen başkalarının sözüne neden bu kadar önem veriyorsun ki?

Evlenecek erkek bulamamaktan yakınıyorlar ama...

Sevgili Güzin Abla, sizi çok takdir eden bir okurunuzum. Ben iyi bir işi olan, orta halli, meslek sahibi bir gencim. 33 yaşındayım; yuva kurmak bugünlerde o kadar zor ki. En ufak bir kötü alışkanlığım yok; dürüst ve güvenilir bir insanım. Ayrıca fiziğim de oldukça düzgün ama gel gelelim bir türlü uygun birisini bulamıyorum. Kızlar evlenecek erkek bulamamaktan şikayet ediyorlar; ama öyle insanlarla beraber oluyorlar ki, insanın anlaması mümkün değil. 

RUMUZ:M. UZUN


Doğru söze ne denir, oğlum... Kızları anlamak çok zor ama, gözlemlerime göre günümüz kızları evlendikten sonra sıkıntı yaşamak istemiyorlar ve bu nedenle paralı erkekleri tercih ediyorlar.
Yazarın Tüm Yazıları