E Okul çöktü mü, neden girilmiyor? MEB e-Okul VBS girişi nasıl yapılır? İşte VBS ekranı

Güncelleme Tarihi:

E Okul çöktü mü, neden girilmiyor MEB e-Okul VBS girişi nasıl yapılır İşte VBS ekranı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2022 00:04

E Okul'a neden giremiyorum sorusu, öğrenci ve velilerin gündeminde yer alıyor. Ara tatil öncesi sınav notları ve devamsızlık durumlarının yer aldığı E Okul giriş ekranı ziyaretçi almaya başladı. MEB tarafından hizmet veren e-Okul sayfasında zaman zaman yaşanan sorunlardan dolayı e-Okul çöktü mü? sorusu da öne çıkan konularda oldu. MEB E Okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) ekranı aracılığıyla not görüntüleme ve devamsız öğrenme imkanını sunan e-okul.meb.gov.tr internet sitesine girişte öğrenci T.C kimlik numarası ve okul numarası bilgileri kullanılacak. İşte, e Okul VBS giriş ekranı ve konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

E-Okul VBS giriş ekranında kasım ara tatili öncesi yoğunluk meydana geldi. Yaklaşık 19 milyon öğrenci 11 Kasım’da ara tatile gidecek. E Okul öğrenci ve öğretmen giriş ekranı aracılığıyla yazılı tarihleri, not bilgisi, devamsızlık bilgisi de ara tatil öncesi veliler tarafından kontrol edilmeye başlandı. E Okul öğrencilerin devamsızlık, not bilgisi, yazılı tarihi gibi pek çok önemli bilgiye erişmesine imkan tanıyor. Belirli dönemlerde özel duyuruların da yapıldığı E Okul, çökme durumu ile karşılaşabiliyor.

E OKUL ÇÖKTÜ MÜ, NEDEN AÇILMIYOR?

E Okul, belirli dönemlerde yazılı sınav ve sonuç açıklama gibi süreçlerin öğrenciler tarafından yoğunluk oluşturması dolayısıyla erişim sorununa neden olabilmektedir. 

Bu sorunun yaşanması halinde kısa süre içerisinde yeniden giriş denemesi yapılmalıdır.

Haberin Devamı

E OKUL ÖĞRENCİ VE VELİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR? 

E Okul veli bilgilendirme sistemi, yazılı ve sözlü notları gibi pek çok konuda önem arz etmeye devam ediyor. 

Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin uğrak noktası olan E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, yeni dönemin başlamasıyla birlikte eğitim dünyasının yeniden gündemindeki konu oldu. 

Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi.

Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklayın.

Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.

E OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası: