Beşiktaşlı kaç yıl oldu?

BEŞİKTAŞ’ta aradığım güzellikleri bulamadığım ilk 45 dakikada bakışlarım, Trabzonsporlu Yattara’ya kilitlendi. Nefis bilek hareketleri, inanılmaz vücut çalımları... Herbirini keyifle izledim.

Beşiktaş’ta böyle güzellikleri, bazen Sergen’de ve Kleberson’un birkaç pasında gördüm. Bu iki adamın ayağından çıkan toplar Beşiktaş’ı erken bir gole kavuşturabilirdi. Öyleyse, İbrahim Akın, Youla ve İbrahim Üzülmez’e biraz sataşacağım...

İbrahim Akın ilk 45 dakikada yine inanılmaz bir bencilliğin yanlışlığına takıldı. Ve bitkin fiziği, düşündüğünü uygulamasını engelledi.

Youla rakip savunma ile boğuşurken yanlış noktalar seçti. Topsuz alanlara koşarak daha etkili pozisyonlar bulabilirdi.

İbrahim Üzülmez, Sergen’in nefis bir pasında ilk yarının en kolay pozisyonunu yakaladı. Ama geç hareketlendi ve vuruş rahatlığını zora soktu.

* * *

Beşiktaş, rakibin kendi yarı alanındaki kalabalığını çabuk oynayarak ve adam eksiltmeyi deneyerek kırabilirdi.

Oysa, yanlış bir yol seçti... Yan ve geri paslarla oyalandı, rakibin işini kolaylaştırdı.

Tigana’nın, Sergen’i kenara almasını ve Tümer Metin ile oyuna devam etmesini anlayamadım.

Tigana, basın toplantısında bu iki kaliteli adamın yeterli güce ulaştıkları anda birlikte oynayabileceklerini söylemişti.

Dün, her ikisi de en azından kazanma hırsıyla doluydu. Ve kötü bir futbol sergileyen Beşiktaş’ın kaderini, birlikte oynayarak değiştirmeleri mümkündü.

Acaba, Fransız hoca Sergen-Tümer ikilisinin birlikte oynamasını aşırı bir lüks gibi mi görüyor? Veya bir fantazi gibi mi düşünüyor...

* * *

Beşiktaş, maçın final bölümünde hareketli bir oyun biçimi seçti.

Yine de Tigana’nın skoru eşitlemek için Youla-Veysel-İbrahim Akın üçlüsünü aynı anda oyunda tutmasını, taktiksel bir uygulamadan çok son ‘çare’ veya ‘çaresizlik’ gibi algılıyorum.

Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki saldırışı belki aradığı golü getirebilirdi. Ancak, rakibe sunduğu rahat pozisyonlar, Kartal’ı daha farklı bir yenilgiye de sürüklerdi.

Avrupa’dan elenmiş, ligden kopmuş bir Beşiktaş’ı kaleme almak ne zor... Sahi, kaç yıl oldu, şöyle ağız tadı ile bir Beşiktaş yazmayalı... Ve siz sevgili Beşiktaşlılar... Kaç yıl oldu ağız tadı ile bir Beşiktaş izlemeyeli. Kaç yıl...
Yazarın Tüm Yazıları