Ben çok çirkin bir kızım kız kardeşim ise çok güzel

Sevgili Güzin Abla; ben 21 yaşında üniversite öğrencisi bir genç kızım ama hiç mutlu değilim.

Haberin Devamı

Çünkü çok çirkinim. Herkes bana güzel olduğumu söylüyor ama biliyorum ki bunu sadece üzülmeyeyim diye söylüyorlar. Yüzüm sivilcelerle dolu, saçlarım çok az ve sürekli dökülüyor. Fiziğim de hiç güzel değil. Diyeceksin ki Allah böyle yaratmış. Ama ben böyle diyemiyorum. Belki bana kızacaksın ama kendimden 5 yaş küçük kardeşimi çok kıskanıyorum. Nasıl aynı genlere sahibiz biz diye düşünüyorum sürekli.
O yemyeşil gözlü. Bukle bukle gür saçları var. Ergenlik çağında olan o, ama onun hiç sivilcesi yok, benim yüzüm mayın tarlası gibi. Ne kadar güzel bir kız bu diye bakıp dalıp dalıp gidiyorum. Kardeş olduğumuza inanmıyorum resmen. Erkekler onun etrafında pervane oluyor. Benimse şu ana kadar bir tek  erkek arkadaşım bile olmadı. Aslında onu kıskandığım için kendimden utanıyorum. Ama elimde değil… Ne yapmalıyım? Psikolojik yardım alsam etkisi olur mu? Ne olur cevap yazın.
RUMUZ: ÇİRKİN KIZ

Sevgili kızım, herkes değişik yapıda ve değişik zihinsel ve fiziksel özelliklere sahip olarak dünyaya gelir. Kardeş bile olsanız, onun yapısı ile seninki söylediğin gibi farklı olabilir. “Çirkinim” derken sanırım biraz da abartıyorsun. Her genç kız gibi, sivilcelerini, saçının dökülmesini, belki biraz zayıf görünmeni ya da bacaklarının kalınlığını müthiş bir sorun halinde görme eğiliminde olmalısın.

Her zaman yazdığım gibi,  fiziksel özellikler insanın gerçek kalitesini göstermek için yeterli değildir. Dünyanın en güzel kadınları bile, bir süre sonra bakarsın, kilo almış, yüzü kırışmış, gerdanı sarkmış ya da estetik ameliyatlarla tanınmaz bir hale gelmiş. Bu nedenle önce ruhsal ve zihinsel özelliklerini değerlendirmelisin. Akıllı bir kız olmaya bakmalısın.

Senin yaşında sivilcelerinden yakınmayan genç kız var mıdır? Ama bugün artık lazerle tedaviden tut, özel ilaçlardan değişik krem ve losyonlara kadar o kadar çok tedavi imkanı var ki… İyi bir dermatolog sana bu konuda elbette çok yardımcı olacaktır. Aynı şekilde saç dökülmesi için özel şampuanlardan özel losyonlara, koskoca bir ürün yelpazesi var önünde.

Kendini  “çirkinim” diye psikolojik bir çöküşe yönlendirmeden önce, toparlan bakalım. Her zaman söylediğim gibi, çirkin kadın olduğuna asla inanmam, bakımsız ve güzelliklerini ön plana çıkarmayı bilmeyen kadın vardır bence. Senin psikoloğa değil iyi bir cilt ve güzellik uzmanına ihtiyacın var. Hemen bu saçma saplantından kurtul ve harekete geç.

Haberin Devamı

Datça’da engelli çocuk ve gençler için bir dernek kurduk

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, sizin de kuruluşunda büyük katkılarınızın olduğu “Rüzgar Özel Çocuklar Der” olarak Datça’mızda ve zaman içerisinde tüm Türkiye’de etkin ve aktif bir dernek olma gayesiyle faaliyetlerimize başladık. Datça yöresindeki ve aynı zamanda tatillerini burada geçirmekte olan engelli bireylere hizmet edebiliyoruz. Özel çocuklarımız, gençlerimiz ve yetişkinlerimiz için birçok bölgesel, ulusal ve uluslararası projemiz var. Derneğimizin amacı, özel insanlarımızın toplumla kaynaşmasını sağlamak, onlar için yapılacak her türlü sağlık, eğitim, kültürel ve sosyal faaliyetleri düzenlemek, sorunlarıyla ilgilenmek, bölgemizde henüz gelişmemiş olan engellilik faaliyetlerini organize etmektir. Beldemizde ve ülkemizde yaşayan her insanımızın katkı ve desteklerine gereksinim duyuyoruz. Bu nedenle derneğimize hem üye olarak hem de çeşitli çalışmalarla yardım edelim.

Unutmayalım ki herkes bir engelli adayıdır. Şu ya da bu sebeple her an fiziksel ya da zihinsel olarak dezavantajlı bir duruma düşebiliriz.  Derneğimizin gerçekleştireceği her türlü faaliyetin, basın tarafından duyulmasını sağlamak bizim için büyük bir şans olacaktır. Örneğin son olarak 9 temmuz günü özel çocuklarımız ve aileleriyle birlikte Datça’nın mavi koylarında gezdik, çocuklarımızı yüzdürdük. Onların gözlerindeki mutlu gülümsemeler bizlerin heyecanı oldu. Yaklaşık 70 kişiydik. Bu gezinin tüm masraflarını karşıladık. Buradaki ünlü bir otelin katkıları ile derneğimiz Datça Anfitiyatro’da çok güzel bir konser gerçekleştirdi. Bu arada hem özel çocuklarımızın kendi el emekleri, hem de ailelerimizin ve hayırsever insanlarımızın katkılarıyla oluşturduğumuz ürünleri satıp, derneğimiz için değerlendirdiğimiz Datça Kermeslerimiz ekim ayına kadar devam edecek. Çok yeniyiz ama çok heyecanlı ve azimliyiz. Bu çocuklar, bu insanlar hepimizin...
Datça, Rüzgar Özel Çocuklar Derneği
Melike GÜÇLÜ – Fizyoterapist Zafer PINARER         
Yapı Kredi Bankası, Datça Şubesi, Hesap No: 84367893,  Web sitemiz :
www.ruzgarder.org. Tel: (0 252)- 71 23 415

Yazarın Tüm Yazıları