Bekaretim bozulduysa hangi sevgilim yaptı

Sevgili ablacığım, benim gibi bilgisiz gençlere akıl verdiğin, yol gösterdiğin için teşekkürler. Ben 19 yaşında bir genç kızım. Ve daha şimdiden hayatım hatalarla dolu. İnan intiharı bile düşünüyorum.

Bundan bir yıl kadar önce içkili olduğum bir gece, o sırada beraber olduğum erkek arkadaşımla yakınlaştık. Tam bir ilişkiye girmedik. Ama nasıl oldu bilmiyorum, eve döndüğümde çamaşırımda kan vardı.

Telaşlanıp bir doktora muayene oldum. Bakire olduğumu söyledi. Yine de içime kurt düştü. Bu arada sevdiğim insan da benden kaçmaya başlamıştı.

Daha sonra yeni bir sevgilim oldu. Ona güvenebileceğimi sanmıştım, bu yüzden durumumu anlattım. O günden sonra o da bana baskı yapmaya ‘Madem kız değilsin, neden beraber olmuyoruz?’ diye zorlamaya başladı.

Önce direndim, ama beni razı etti. Tam olarak bir cinsel ilişki değildi. Yine de benden birkaç damla kan geldi. Şimdi ben kız mıyım, değil miyim? Bekaretim bozulduysa, hangisi yaptı? Bu sevgilim de beni aramaz oldu.

Yaptıklarımdan dolayı bana kızacaksın ama, başka kime anlatabilirim? Sen de yardım etmezsen, genç yaşta öleceğim...

RUMUZ: AKLIM KARIŞIK

Canım yavrum, kızmak ne haddime? Yalnızca üzüldüğümü söyleyebilirim. Çünkü bu genç yaşta ölümü düşünecek kadar anlamsız ve gereksiz ilişkilere girmiş, hiç değmeyecek erkekler yüzünden acı çekmişsin. Bu beraberliklerin sana her önüne gelene güvenmemen gerektiğini de öğretmiş. Seni sevdiğini düşündüğün erkeklerin aslında seninle sadece cinsellik yaşamak istediklerini, yüzeysel ve sorumsuz insanlar olduklarını anlamışsın.

Bana kalırsa, sen hala bakire olmalısın. Çünkü her ne kadar bu konularda pek fazla tecrübeli olmasan da, gerçek bir ilişkinin nasıl yaşandığını biliyorsun. Her iki ilişkinde de tam bir beraberlik yaşamadığını söylüyorsun.

Tahriş yüzünden, ya da zarın zedelenmesi nedeniyle bir miktar kan gelmiş olabilir. Yine de emin olmak için bir kez daha bir kadın doğum uzmanına başvurabilirsin. Ama bekaretin bozulmuş bile olsa, bu ölümü düşünmen için bir neden değil, kızım.

Hayat böyle insanlar için üzülmeye değmeyecek kadar kısa. Senden istediğim tek şey, artık her önüne gelenle beraberlik yaşamaktan kaçınman.

Karşındaki insanı iyice tanımadan, güvenmemen.

Milli maç konusunda endişeliyim

Merhaba Güzin Abla sana yazmamın sebebi İsviçre’yle oynadığımız milli maç. Bu maç sonucunda ülkeme, bayrağıma, marşıma yapılan küfürleri hazmedemediğimi söylemek istedim. Bunu medeniyetler ülkesi İsviçre yapıyorsa, diğer ülkelerin vay haline!

Üstelik çarşamba günü İstanbul’da rövanş maçı var ve biz bu hakaretlere davranışlarımızla cevap vermeliyiz öyle değil mi? Peki bu davranışlar nasıl olmalı? Misafirperverliğiyle tanınan ülkemiz bu hakaretleri sindirecek mi, yoksa bunu gurur meselesi mi yapacak? Bana kalırsa bunu Türk halkının ilahi adaletine sunalım. Birileri bu ülkeye sahip çıkmalı.

RUMUZ: TÜRK GENCİ YAĞMUR

Sevgili okurum, milli duygularını çok iyi anlıyorum, hak da veriyorum. Ancak, unutma ki, hangi ülkede olursa olsun, toplum içinde sağlıksız, düzeysiz, eğitimsiz, terbiyesiz insanlar da bulunur.

Şimdi karşılık vermek, o insanlarla aynı düzeysizliği sergilemek Türk milletinin şanına yakışır mı? Yine de bu konuda yetkilileri ve spor yazarlarını yarınki maç için uyarıyorum.

Bakın gençler ne kadar tepkili! Bu tehlikeli bir ruh hali...

Arkadaşım sevgilim olsun

Ben 17 yaşında bir genç kızım. Başarılı bir öğrenciyim, zaten buraya okumak için yurtdışından geldim. Kafama göre arkadaş bulmak konusunda ilk önce zorlanmıştım ama şu an müthiş bir arkadaşım var. O da yurtdışında kalmış, benim gibi dil biliyor ve kendini özgürce ifade edebiliyor.

Ama artık duygusal olarak da bir şeyler yaşamak istiyorum. Kendimi hep tuttum ve ayaklarım hep yere bastı. Kafama uygun kimse yok bu konuda. Ya da biri var... Ama o da işte o yakın erkek arkadaşım! Ailesi beni çok sever; benim ailem de onu çok severler. Onunla çıkmak konusunda beni destekliyorlar.

Hatta onunla da bu konu hakkkında konuştuk. ‘Ben seninle çıkamam’ dedi ama bazen bana çok yoğun duygusal bakışlarla bakıyor. Birbirimize karşı kesin olarak boş değiliz. Peki ben şimdi ne yapayım, Güzin Ablacığım? Ablacığım sayende çok şey öğrendim.

RUMUZ: KAYIP YILDIZ

Sevgili kızım, henüz ikiniz de çok genç olduğunuz ve aranızda çok güzel bir arkadaşlık olduğu için, onun bu konuda biraz tedirgin olması çok doğal.

Belki ailelerinizin tanışması, her iki tarafın da bu beraberliği onaylıyor görünmesi işi biraz kolaylaştırıyor ama, onun açısından tedirginlik de yaratabilir. Çünkü seninle ciddi bir ilişki yaşasa, henüz çok erken.

Sıradan bir flört yaşamak ise onu rahatsız ediyor, saygısızlık gibi geliyor olabilir. Bence biraz sabret, işi zamana bırak, arkadaşlığınızı şimdilik bozma.

Zamanla sana karşı duygularının rengi değişebilir. Sevgiye dönüşebilir. Ama bence zorlama.
Yazarın Tüm Yazıları