Bedensel tutukluya zihinsel özgürlük

Haberin Devamı

Köy okullarına taşıdık kitap kokusunu.
Kentin varoşlarındaki çocukların gözlerinde gördük sevinci.
Bu sene bir ilki daha gerçeklestirmek için geldik kapınıza.
“HER KÜTÜPHANE BİR HAPİSHANE KAPATIR” sloganıyla bedensel tutukluların zihinsel özgürlüğüne katkıda bulunmak istiyoruz.
Öğrencilerimiz, müdürümüz ve öğretmenlerimiz heyecanla hazırlıklara başladı.
Kampanyanin mezun ayağını eksik bırakmayacağınıza mutlak inancımızla sizden eski/yeni kitaplarınızı bekliyoruz. Toplanacak kitaplar İzmir Şakran’da 900 mahkumun kaldığı cezaevine yollanacaktır.
Cezaevi yönetimi tercih ettikleri kategorileri, (güncel roman, eğitim, felsefe, edebiyat, kişisel gelişim ve mahkumların maddi manevi kalkınmalarını sağlayacak, vatan ve millet sevgisi aşılayacak, kendi iç dünyalarını geliştirecek kitaplar) olarak belirlemistir. Keyifle, “Bu sefer de varım” diyorsaniz BALEV’e bir telefon yetecektir.
İletişim : BALEV 0232 374 21 21 / 0535 498 72 45 Belda ALUŞ info@balev.org.tr - kutuphane@balev.org.tr

Haberin Devamı

Dedim ya, fazla söze gerek yok. İlla BAL mezunu, öğrencisi, öğretmeni olmaya da       gerek yok herhalde. Dileyen bu kampanyaya katılır sanırım.

Her kütüphane bir hapishane kapatır

BORNOVA Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı’nın (BALEV) kitap ve kütüphanelerle ilgili çok önemli bir duyurusunu aktarıyorum. Fazla yoruma gerek yok, aktarıyorum:
“Değerli mezunlarımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz;
IK/BAL havasını soluyan herkesin yüreğine kitap kokusu, sevgisi sinmiş, kitaplar yaşamımızın ayrılmaz bir yanı, yoldaşı olmuştur. Bu sevgi sayesinde BALEV olarak ülkenin en zengin ortaöğretim kütüphanesini kurduk. Onu elbirliğiyle yaşattık, geliştirdik, gözümüz gibi baktık...
Yetmedi, Kütüphane Kolu öğrencilerimizin geleneksel hale getirdiği yardım kampanyalarına ablaları-ağabeyleri olarak destek verip sınırlarımızın dışına taştık.

Bedensel tutukluya zihinsel özgürlük

196 bin 656 eser var 12 bin 448’i müzede

İZMİR Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz’le, ‘Paterson Köşkü’ yazılarıyla ilgili görüştük bir kaç kez. Müdürlüğün yürüttüğü çalışmalar da konu oldu, doğal olarak. Sizlerle paylaşabilmek için bilgi notu istemiştim, iletti...
Ege Medeniyetleri Müzesi (Mega Müze): Bölgemizin zengin tarihini yansıtan ve arkeolojik kazılar sonucunda çıkarılan çok sayıdaki değerli eserlerin sadece bir kısmı müzelerimizde sergilenebilmektedir. Depolarda korunan 196 bin 956 eserin ancak 12 bin 448’i sergilenebilmektedir. Bu değerli eserlerin yerli ve yabancı turistlerin ziyaretlerine kazandırılması amacıyla Ege Medeniyetleri Müzesi (Mega Müze) adıyla büyük bir müzenin yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bakanlığımız, İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile varılan mutabakat çerçevesinde Sümerbank alanında yapılması çalışmaları devam etmektedir.
Forbes Köşkü: Buca’daki Forbes Köşkü’nün restorasyonu için, “Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik” kapsamında başvurusu yapılarak, değerlendirilmiştir. İhalesi tamamlanmış ve yer teslimi yapılmış olup yüklenici firma restorasyon çalışmalarına başlamıştır. Hızlı bir şekilde çalışmalar yürütülmektedir. Söz konusu restorasyonu tamamlanınca köşk, kültürel hizmetler ve kütüphane amaçlı kullanılmak üzere Buca ve İzmir halkının hizmetine sunulacaktır.
Bornova Kültür Merkezi: Kültür merkeziyle ilgili tüm çalışmalar bakanlığımızca yürütülmekte olup, yaklaşık maliyet çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2013 yılı yatırım programı kapsamında ihale çalışmalarına başlanabilecektir.
Teos ve Torbalı örenyeri çalışmaları: Torbalı’daki Metropolis antik kentini örenyeri statüsüne kavuşturma çalışmaları hızlı şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda çevre düzenleme, giriş, yol güzergahı çalışmaları sürmektedir. 2013 yazına doğru çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır.
Teos antik kentinde de gerek müze ve depo yapımıyla çevre düzenleme, sosyal donatı çalışmaları sürmektedir. Bunun yanında kazı evi yapımı ihalesi gerçekleştirilmiş olup, inşaat çalışmalarına başlanacaktır. 2013 yılında tüm çalışmaların bitirilmesi öngörülmektedir.
Klaros ve Klazomenai antik kentleri: Her iki antik kentimizde örenyerinde olması gereken sosyal donatılar ve çevre düzenleme çalışmalarına yönelik girişimler devam etmekte olup Efes, Bergama, Agora örneğinde olduğu gibi yerli-yabancı turistlerin ziyaret edebileceği konuma getirilecektir.    
Efes Kanal Projesi: Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan Efes Kanal Projesi; Efes’in antik limanının yeniden inşa edilmesi ile liman ve ulaşım yolunun canlandırılarak tarihte kullanıldığı şekilde yeniden hayat bulmasını amaçlamaktadır. Müdürlüğümüz tarafından bu çerçevedeki antik yapılar da restore edilecek, deniz yoluyla doğrudan Efes’e ulaşım sağlanacak, liman çevresinde tarihte olduğu gibi yaşam alanları oluşturulacak, tarihi ve tabii altyapılara dokunulmadan, mevcut altyapıların imkânlarıyla Efes Antik Limanı’na denizden ulaşılacak.
‘Efes Antik Limanı ve Kanal Temizlik Projeleri’ kapsamında, arkeolojik verileri ve kanalın durumunu tespit etmek üzere jeofizik ölçümleri yapılabilecek alanlar Efes Kazı Başkanlığı ve Efes Müze Müdürlüğü ile tespit edilmiştir.”

Haberin Devamı

Böyle bilgiler iletildiğinde, paylaşmayı sürdüreceğim.

TEŞEKKÜR

Bir süre önce kaldırılan Bornova EVKA 3’teki Özel Ege Lisesi otobüs durağı, yeniden faal duruma getirildi. Yetkililer, ayrıca kapalı durak da tesis etti.
Basınkent Sitesi 119/1, 119/2, 119/3 sokakların sakinleri adına duyarlılık gösteren ESHOT yetkililerine teşekkürü borç biliyoruz. Sağolun..
Atilla KÖPRÜLÜOĞLU


 

Yazarın Tüm Yazıları