Başrolde Emel Sayın

AJDA Pekkan’ın, Zeki Müren’in, adını sayamayacağım onlarca assolistin sahne aldığı, hatta birçoğunun sanat dünyasına ilk kez adım attığı, bugünse Ankaralı’nın hatıralarında kalan Gençlik Parkı’nın aile gazinoları “Başrolde Emel Sayın” projesiyle bir kez daha gündeme geliyor.

Gençlik Parkı’nda Ankaralılara şarkı söylediği günlerin özlemini duyan Emel Sayın, sahneye adım atmasının 45. yılında bu özlemini gidermek için, 3 Aralık’ta sevenlerinin karşısına “Aile Gazinosu” sahnesiyle çıkmaya hazırlanıyor.

BİRBİRİNDEN ÜNLÜ İSİMLER

Anadolu Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliğin ikinci bölümü sürpriz bir fasılla açılacak. Fasılda sanatçıya moda, sanat, spor ve siyaset dünyasından birçok ünlü isim sahnede eşlik edecek. Bu isimlerin bazıları şimdiden netleşti. Nükhet Duru, Müjdat Gezen, Mustafa Sağyaşar, Bedia Akartürk, Nurhan Damcıoğlu, Nil Burak, Nilgün Belgün, Şenay Düdek, Yıldırım Mayruk, Barbaros Şansal, Ateş Böceği Ercan, Fehmi Dalsaldı gibi birbirinden ünlü isimler de Emel Sayın’a sahnede eşlik ederek, bu nostaljik geceye renk katacak.

ANKARA’DA KUTLAYACAK

Konserin ilki İstanbul’da sahnelenmesine karşın, Ankara’ya gelmeden önce konuştuğumuz Emel Sayın, Başkent’in kendisi için çok ayrı bir yeri olduğunu belirtiyor. Sahneye ilk kez Gençlik Parkı’nda çıktığını vurgulayan Emel Sayın, duygularını da “İnsanlar aileleriyle gelip müzik dinlerlerdi. Yeniden o eski Gençlik Parkı’nda sahne aldığım günleri çok özlüyorum. Bunun için 45. sanat yılımı ilk kez sahne aldığım Ankara’da kutlayacağım. Eski günlerde olduğu gibi dinleyicilerimin 45. sanat yılımda beni aileleri ile gelip dinlemelerini çok istiyorum. Çok heyecanlıyım ve çok güzel bir gece olacak” sözleriyle ifade ediyor. O kadar özlemiş ki Emel Sayın Gençlik Parkı’nı bu kez geldiğinde mutlaka ziyaret etmek istiyor. Uzun yıllardır gitmemiş, şimdiki halini merak ediyor. Projeyi merak edenler, ilgi duyanlar 287 17 93 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilecek.

YENİDEN AÇILSA

Bu arada tesadüf müdür bilinmez ama iki gün önce haberini yapmıştık, “Müslüm Baba” geliyor diye. Birçok sanatçı gibi yolu bir dönem Gençlik Parkı’ndan geçmiş Müslüm Gürses de, cuma akşamı Ankara’ya geliyor. Üstelik, genellikle rock ve alternatif müzisyenleri ağırlayan bir mekanda, Nefes Bar’da sahne alacak.
Elbette müzikseverler açısından bunlar güzel haberler. Ancak, Ankara’da aile gazinolarında sahne aldığı günlerle akıllarda kalan bu değerli sanatçılarımızı, yeniden Gençlik Parkı’nda ağırlasak. O günler “kurgulanmış” sahnelerde değil de gerçek yerinde, yeniden yaşansa... Lunaparkı ile bütünleşen aile gazinosundan yankılanan “Rüyalar Gerçek Olsa” dönmedolaptan duyulsa...


Yazarın Tüm Yazıları