Başkanın parmak izi ile girilen odası

“Federasyon personelinin büyük bölümüne ‘FEDA’ diyerek zam yapılmadı. Giderler kısıtlandı. Buna rağmen TFF binasında 250 bin lira maliyetle 2 lüks oda düzenlendi.”

Haberin Devamı

MİLLİ Takımlarımız yerlerde sürünüyor. Kulüp takımlarımız malum... Avrupa’da sapır sapır dökülüyorlar. Türkiye liglerinde oynanan maçlar yine malumunuz... Marka değeri dediler, Türkiye’yi dünyaya rezil ettiler. Ne tarafından tutsan, o tarafı kopuyor. Bu işleri biraz düzeltecek olan kim? Veya mücadele edecek olan... Futbol Federasyonu... Peki Futbol Federasyonu Başkanı kim? Beşiktaş’ı mali konudan Avrupa’ya, UEFA’ya karşı güç duruma düşüren Yıldırım Demirören...

Primlerden Koray’ın haberi yok

Peki aynı Yıldırım Demirören, futbol federasyonunda ekibiyle birlikte neler yapıyor... Milli maçlardan evvel saçma sapan kararlarla primler, 100 küsur bin liralara çekiliyor. Bu verilen primlerden Milli Takımlar Sorumlusu Selim Koray’ın haberi bile yok. Telegol programına çıktı. ‘Ben bilmiyorum’ dedi. Maç başına düşen seyirci sayısı açısından Avrupa sıralamasında 10.’yuz. Süper Lig dediğimiz ligimiz, Avrupa’nın pek çok ikinci lig sıralamasının bile gerisinde kaldı. Yani zavallı durumdayız. Peki bütün bunlar olurken, futbol federasyonunda neler oluyor? Bir göz atalım isterseniz...

Haberin Devamı

120’şer top , 60’a indirildi

1-Yıldırım Demirören göreve gelirken, ‘Tasarruf yapacağız’ dedi. Personelin büyük bölümüne ‘FEDA’ diyerek zam yapılmadı. Giderler kısıtlandı. Hakemlere antrenman için verilen 800 TL’lik maaş, 600 TL’ye indirildi. Kulüplere her yıl verilen 120’şer adet top, 60’ar adete indirildi.

Lüks odalara özel personel

2-Bütün TFF çalışanları tasarruf yaparken veya tasarruf yaptırılırken Yıldırım Demirören, kendisi ve yardımcısı Cengiz Zülfikaroğlu için TFF binasının en sote bir yerine yaklaşık 250 bin lira harcayarak, 2 oda yaptırdı. Odalara çok lüks banyolar, tuvaletler ve mutfak da yapıldı. Ayrıca iki sekreter ve mutfak ile kafeterya için ayrı özel personel alındı.

TFF binası kiralık...

3-İşin daha ilginci bu odalara parmak iziyle giriliyor. Bu bina Türkiye Futbol Federasyonu’nun malı değil, kiralık bir bina... (Acaba odalara baş parmakla mı, işaret parmağıyla mı, yoksa beşi bir yerde olan beş parmakla mı giriliyor? Merak ediyorum. Zaten ben de, bu işlere bir parmak basmak istedim. Onun için bu yazıyı size yazıyorum.)

Haberin Devamı

Yüksek zamlı ‘transferler ’

4-Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü’ndeki asistanı Funda Uğur’u, 8 bin lira maaşla TFF’de işe başlattı. Cengiz Zülfikaroğlu ise, insan kaynaklarında 2 bin TL’ye çalışan Özge Coşkun’un maaşına bir günde yüzde 100’den fazla zam yaparak, özel sekreteri yaptı.

Yeni bir mevki açıldı

5-Gençlik ve Spor Genel Müdürü ve aynı zamanda TFF yönetim kurulu üyesi olan Mehmet Bayram’ın yakını Oğuz Akçakoca, Konya Meram Gazetesi’nden transfer edilerek, 4 bin TL’ye yakın bir maaşla federasyona alındı. Bu personel için TFF’nin hiçbir biriminde olmayan müdür yardımcılığı pozisyonu açıldı.

Gelen,gidenden çok alıyor

6-Beş bin 500 TL maaş alan pazarlama müdürü Burak Gürkan kovulurken, yerine yedek üyelerden Serhat Soysal’ın yakını Mehmet Koryürek 9 bin TL’ye işe alındı. 5 bin lira maaş alan seyahat ve konaklama müdürü kovuldu. Yerine daha önce Beşiktaş Travel’ın sorumlusu olan Tuna Narlıtepe, 6 bin 500 TL maaşla getirildi.

Haberin Devamı

Son model bir makam aracı...

7-Baş hukuk müşaviri Faruk Baştürk varken Yıldırım Demirören, Kemal Kapulluoğlu’nu 30 bin lira maaşla işe aldı. Kapulluoğlu, kendi avukatlık şirketinden 3 kişiyi yüksek maaşlarla işe yerleştirdi. Bunlardan biri de, gazeteci Zeki Çol’un kızı... Kulüpler Birliği’nin de, futbolcuların da, teknik direktörlerin de, kulüplerin de, avukatı olan Kapulluoğlu, ayrıca başkanlık için alınan Mercedes 350 S aracını, makam aracı olarak kullanıyor.

Ankaralı üyelerin korkusu

8-Demirören’le birlikte yeni işe alınanlardan sonra TFF çalışanları, İstanbul ve Ankaralılar olmak üzere ikiye bölündü. İstanbullular her istediğini yaptırırken, Ankaralılar kovulma korkusuyla yaşıyorlar.

Haberin Devamı

EY SAYIN OKUYUCULAR!

BİLİYORUM, yanda ismi geçenler bana çok kızacaklar, sinirlenecekler. Hiç de umrumda değil. Benim güzel insanım, futbol federasyonunun içini dışını biraz öğrensin istedim. Orada ne haltlar yapılıyor. Göstermek istedim. Perdelerin önü ve arkasını daha iyi görsünler istedim. Hiçbir şey gizli kapaklı kalmasın istedim. Bu sütunlar, verilecek cevaplara da açıktır. Sağına-soluna dokunmadan, aynen yayınlarım. Herkesin Kurban Bayramı’nı kutlar, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim. Bu kulunuz, aynı federasyondaki bazı kişiler gibi sizlere kurban olsun...

Yazarın Tüm Yazıları