Başkan’ın gafı, jean’li ünlüler ve Yasemin

Yerli filmleri ödüllendirmek amacıyla aniden ortaya çıkan Yeşilçam Ödülleri gecesinde neler olup bitti?

Buyrun işte geceden notlar...

n Yeşilçam gecesi SİYAD özür töreni gibiydi. Çünkü orada ödül alamayan burada ödüllendirildi.

Mesela SİYAD’dan ödül alan "Yumurta" filmi Saadet Işıl Aksoy dışında ödül alamadı.

Abdullah Oğuz nihayet "en iyi film" ödülünü alabildi.

n "Yumurta"nın yönetmeni Semih Kaplanoğlu ne zaman bir ödül töreni olsa yurtdışında ya da film setinde oluyordu. Sahneye çıkınca gördük ki Kaplanoğlu yaşıyor, şeytanın bacağını kırıp törene katılmış. Ama bu kez de oyuncusu yerine ödülü alıyordu. Çünkü Saadet Hanım yurtdışındaymış!

EŞOFMANLA DA ÇIKABİLİRLER ASLINDA...

n Ödül törenine jean pantolonla gelen oyuncular kervanına Mehmet Günsür de katıldı. Üstelik Günsür ödül vermek için sahneye bu kıyafetle çıktı. Jean pantolon çetesinin diğer üyeleri ise Nejat İşler ve Fikret Kuşkan’dı.

n Yasemin Kozanoğlu, salona geç geldiği için epey bir süre oturacak yer bulamadı. Salon içinde kuğu misali dolaşıp durdu. Yer bulamayınca çıkıp gitti.

Beş dakika sonra tekrar geldi, tekrar bakındı. "Yasemin’in çilesi"ne iyice odaklanmıştık ki, nihayet yer bulduğunu görüp sevindik.

n Salonun bir başka "ayaklanan" kişisi İlyas Salman’dı.

İlyas Bey en iyi yardımcı erkek oyuncu adayları anonslanırken ayağa kalkıp sahneye doğru yöneldi. Belli ki ödülü alacağını düşündü. Ama kazanan isim Tuncel Kurtiz olunca epey bozuldu ve salon içinde tur atmaya başladı.

n Özgü Namal ödülünü aldıktan hemen sonra sahneye biri fırladı, meğer sponsor firma Altınbaş’tanmış. Özgü’ye broş takacakmış. Ama broş kelimesini bir türlü söyleyemedi yetkili kişi, dahası Özgü’ye Nurgül Yeşilçay deme gafletinde bulundu.

ULUSLARARASI YEŞİLÇAM!

n Gecenin bir başka gafı da Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a aitti. Başkan, Yeşilçam Ödülleri’ni "uluslararası" yapacaklarını söyledi. Oysa Yeşilçam Ödülleri ulusal sinema yapıtlarına veriliyor.

Nasıl uluslararası olabilir ki?

n Hiç kimsenin anlam veremediği tuhaflık ise şuydu: Hem Nurgül Yeşilçay hem de Nejat İşler ikişer filmle en iyi kadın/en iyi erkek kategorilerinde aday oldu! Niye tek filmle sınırlandırılmamıştı ki adaylıkları?

n Gecenin en yüksek tansiyonlu dedikodusuna geldi sıra. Efenim, Yeşilçam Ödülleri’nin çok kısa sürede yaratılmasının nedeni, TÜRSAK’ın bu yıl son kez Altın Portakal’ı yapacak olmasıymış.

Önümüzdeki yıl Altın Portakal’ı yapmayacağı iddia edilen TÜRSAK bu yüzden Yeşilçam işine hız/gaz vermiş.

n Yeşilçam Ödül Töreni’nin en büyük eksiği, Yeşilçam’ı Yeşilçam yapan ağır topların orada olmamasıydı. Yani Filiz Akın, Türkan Şoray, Kadir İnanır, Hülya Koçyiğit gibi isimlerin...

Arabasını valeye vermedi diye dövdüler

Badigartlarla ilgili şikayetler genelde aynıdır.

Ya "Kıyafetime bakıp içeri almadı" denilir ya da "Grubumuzda kız yok diye kıllık yaptılar".

Ama şimdi okuyacağınız şikayet bunlardan hayli farklı. Çünkü şiddet içeriyor.

İşte, diş hekimi ve aynı zamanda Social Club’ın kurucusu Mehmet Çavdaroğlu’nun başına gelenler:

"21 Mart Cuma akşamı mail ve SMS yoluyla davet edildiğim Redbull partisi için Nu Pera adlı gece kulübüne girmek istedim.

Ancak kapı görevlilerinden biri girmeme izin vermedi. Beni davet eden Redbull görevlisini çağırmamı istedi. Bu arada neden beni almadığını sordum. Yanındaki diğer kişiler arabayı kendilerine (valeye) değil, hemen kulübün karşısındaki otoparka verdiğim için ancak otoparkta eğlenebileceğimi söyleyip güldüler.

Telefonla aradığım Redbull görevlisi arkadaşım kapıya gelince, kendilerine arkadaşımın geldiğini söyledim. Duymazlıktan geldiler. Görevlinin omzuna dokunarak arkadaşımı gösterdim.

Bunun üzerine temasta bulunduğumu söyleyerek beni almayacağını söyledi.

Redbull yetkilisi arkadaşım ’kendisi davetlimdir’ ikazında bulunmasına rağmen beş kapı görevlisi üzerime atladı.

Biri ayağıma şiddetli bir şekilde tekme attı. Diğer kişiler de vurmaya başladılar.

Valeye verecek 30 liram yoksa buraya asla giremeyeceğimi söyleyip küfrettiler."

Olay gerçekten berbat.

Arabayı mekanın valesine vermedi diye adam dövülür mü?

Bu nasıl iş?

Nu Pera’nın sahipleri bu durumun farkında mı? Ki aynı gece karşı otoparka park etti diye bazı kadın müşteriler de içeri alınmamış, pes!

Bu arada Çavdaroğlu, olayı unutmak yerine olayda adı geçen kuruluşları savcılığa şikayet etmiş.
Yazarın Tüm Yazıları