Baro’da başkanlık yarışı

Ankara Barosu’nda Metin Feyzioğlu’ndan boşalan başkanlık için 7 Temmuz’da seçim var.

Haberin Devamı

Demokratik Sol Avukatlar Grubu yarın (Perşembe) başkan adaylarını seçmek için ön seçime gidiyor. Ön seçimde 7 ismin yarışacağı belirtiliyor. Kulislerde adı geçen bu isimler şöyle:
Erol Aras, Sema Aksoy, Taner Güner, Fikret Aydın, Zafer Doğan Bilgin, Deniz Aksoy, Erdem Akyüz

İLK ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN ARAS

Demokratik Sol Grup’tan ilk adaylığını açıklayan Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi avukat Erol Aras’tı. Aras’la adaylığı ile ilgili konuştum. Bakın ne dedi:
“Ankara Barosu’nun çizgisini saptıramadan hukuk devleti, çağdaş değerler ve önümüzdeki anayasa değişikliği çalışmalarında rejimin niteliklerine yönelik değişiklik teşebbüslerini engellemek adına ve avukatlık sınavı başta olmak üzere gitgide boğma noktasına gelen mesleki sorunların çözümü için başkanlığa adayım. Ülkemizin içinde bulunduğu koşullar savunma mesleğine yapılan en son örneği İstanbul’da görülen artık fiili saldırı, hakaret ve darp suçuyla cüppemize ve varlık nedenimize dönük bu saldırılara karşı Ankara Barosu’nun gür bir sesle ve bağımsızlık mücadelesini vermek üzere adayım. 2012’deki Genel Kurul’da kabul edilen programı zenginleştirerek takip edeceğim. İstanbul, Ankara, İzmir başta tüm barolar ve TBB güçlü bir sesle siyasal iktidarı hukuk devetinin sınırlarının içine çekmeye çalışmalıdır. Bu ses ne kadar güçlü çıkarsa bu mücadeleyi o kadar çabuk başarabiliriz. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum”

Haberin Devamı

BAŞKANVEKİLİ DE ADAY

Demokratik Sol Grup’tan ön seçimde aday olan ve adı öne çıkan kadın aday ise Ankara Barosu Başkan Vekili avukat Sema Aksoy. Aksoy’un adaylığı ile ilgili değerlendirmeleri ise şöyle:
“Perşembe günü (yarın) seçim var. Demokratik Sol Gruptan aday olan arkadaşların hepsine başarılar diliyorum. Demokrasinin güzelliği seçimlerdedir. Seçimler toplumsal hayatımızda da her alanda belirleyici olmalıdır. Halk en doğal, hukuki yasal tepkisini öncelikle seçim aracığıyla göstermelidir. Mesleğimizin sorunları, ülkemizin demokrasi, insan hakları ve hukuk alanında yaşadığı sorunlar malesef her gün gittikçe artıyor. Bu süreçte tüm toplumun aslında elele vererek mücadale etmesi lazım. Sorunlar hepimizin sorunları. Avukatın olmadığı yerde birey hakkının ve toplumsal hakkın olmayacağını düşünersek, bizim mesleğimize ait sorunların tüm toplumu ilgilendirdiği kuşkusuz. Meslek birliği olarak baro topluma önderlik eden ve hak arayan konumunda olduğu için son yıllarda seçimleri halk tarafından dikkatle takip ediliyor. Bu da bizim için son derece memnuniyet verici. Biz bir süredir savunma hakkı ihlallerine yönelik uygulamalar ve Gezi Parkı olaylarından sonra avukatlara yönelik saldırılar son noktada savunmanın yok edilmek istendiğinin açık kanıtıdır. Bu süreçte biz toplumun bize ne kadar sarıldığını ve bizden güç ve umut aldığını gördük. Hem meslektaşlarımızın hem toplumun bize yüklediği bu sorumluluk duygusuyla şu anda sürdürmekte bulunduğumuz Ankara Barosu Başkan Vekiliği görevimde elimden geleni azami yerine getirdim. Bu duygularla da Ankara Barosu başaknlığına adayız.”

Haberin Devamı

DİĞER ADAYLAR KİM

Demokratik Sol Grupta seçim heyacını yaşanırken, Milliyetçi Avukatlar Grubu Baro Başkan adayını belirlendi. Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkan Yardımcısı Avukat Alpaslan Sucu, bu gruptan baro başkan adayı olarak seçimde yarışacak. Baroda Değişim Grubu’nun adayının avukat Eyüphan Korkmaz olduğu belirtiliyor. Baroda Birlik Grubu bugün toplanıp yol haritası belirleyecek. Devrimci Demokrat Avukatların da bir aday çıkarabileceği kulislerde konuşuluyor. Ön seçime girecek adaylar başta tüm baro başkan adaylarına şimdiden başarılar diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları