Baharın geldiği nereden anlaşılır?

Baharın, yazın geldiğini nasıl anlayacaksınız? Elbette, biraz gözlem yapacaksınız. Kadınları inceleyeceksiniz.

Haberin Devamı

Biliyorum, havalar biraz limoni, ekimde miyiz yoksa mayısta mı belli değil, ancak moralinizi bozmayınız.
Çevrenize iyi bakınız, bir sürü “bahar-yaz belirtisi” göreceksiniz.
Peki... Madem havalar buna müsaade etmiyor, baharın, yazın geldiğini nasıl anlayacaksınız?
Elbette, biraz gözlem yapacaksınız. Kadınları inceleyeceksiniz.
Aşağıda etraflıca tarifini bulacağınız kızlarımızı gördüğünüzde “Yaşasın, bahar geldi, yaz geldi” diye sevinebilirsiniz:
“Gömülü” kız: Baharın ve yazın ilk günlerinde Bağdat Caddesi’nde, Bebek’te, Etiler’de veya boğaz kenarında, genç ve yakışıklı oğlanların tek başlarına otomobil sürdüklerini düşünebilirsiniz.
O araçlara daha iyi bakınız. Kimsenin oturmadığını zannettiğiniz yan koltukta “acımız büyük” güneş gözlüklü, çok uzun saçlı fakat koltuğa alabildiğine gömülmüş “tripli” bir kız göreceksiniz.
Gevreyerek otomobil kullanan yakışıklı oğlanın yanındaki koltuğa gömülmüş bir kız gördüğünüzde, artık bahar gelmiş demektir. “Merhaba kuşlar, merhaba çiçekler” diye sevininiz. Kızımıza merhaba deyiniz.
Onu selamlayınız, “Merhaba gömülü kız, havalar da pek güzel, gezin, gezin” diye teyzeliğinizi, amcalığınızı yapınız.
Babetli kız: Kış boyunca 20 santim topukluları ile sokaklarda, davetlerde ve türlü ortamlarda altına doldurmuş bebek gibi yürüyen kadınlarımız, bahar geldiğinde düz babetlerine kavuşur.
Tabii topukluyla yürümeye alışmış ayakların dümdüz babetler sayesinde ezberi bozulur.
Kadınlar adeta doğal yürüme eylemini unutmuş gibilerdir. Ayaklar bedenden bağımsız davranmaya başlar.
Eğer çevrenizde sanki bisiklete biniyormuş gibi ayaklarıyla dairesel hareketler çizerek yürüyen, bir anda 20 santim kısaldığı için vücut dili değişmiş ve kendine olan güveninden takribi yüzde 35’lik dilimi kaybetmiş kızlar varsa bahar geldi diye sevinebilirsiniz.
İçi görünen kız: Baharın geldiğini gösteren bir diğer önemli belirti ise beyaz tişörtün altında renkli sutyen giyme veya “sutyen lastiği gösterme” sevdalılarının ortaya çıkmasıdır.
Şeffaf sutyen askısı ve dolgu topuklu spor ayakkabıdan sonra en büyük moda suçu olarak kabul edilen beyaz tişört-renkli sutyen kombinasyonu veya “sutyen lastiği beyanı” artık havaların güzel olduğunun veya en yakın zamanda güneşin açacağının habercisidir.

Haberin Devamı

Bunlar da var

Haberin Devamı

Yazın “açılan” Gotik kız: Kışın siyahlara bürünen, bahar geldiğinde “kesin sevgili bulucam” diye Demet Akalın’a dönüşen kızlarımız... Kışın gotik, yazın adeta çiçekler gibi açan, enerji saçan, ışıldayan gotik kızlarımız...
“Yarısı tıraşlı” kız: Başımıza ne geliyorsa ünlülerin saç modellerini, aynı onlarda durduğu gibi duracağını düşünen kızlarımız uyguladığı için geliyor sevgili kendine yakışan saçı bilen Habitus okuru. Bugün Rihanna’ya benzemek için saçının yarısını kısa kestiren, yarısını da kümülüs bulutları gibi solda bırakan bir kıvırcık saçlı kız kolay yetişmiyor.
İşte, bu dostlarımız ortaya çıktığında artık yazın geldiğini, festival mevsiminin açıldığını kabullenmelisiniz. Bahar geldi diye sevinmelisiniz.
“Leman kakası” topuzlu kız: Biliyorsunuz bugün bir kaynak saçlı kız da kolay yetişmiyor. İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre ortalama bir kaynak saçlı kız, hayatının yüzde 40’ını kuaförde geçiriyormuş. Kaynak saçlı kızlarımız, havalar güzelleştiğinde kafalarındaki tüm o ağırlığı yukarıya doğru kıvırarak literatüre “Leman kakası” olarak geçmiş bir topuz formuna getirirler. Sokaklarda kafalarından büyük, “Leman kakası” topuzlu kızlar görürseniz, artık sevinçle baharı, yazı karşılamanın vakti gelmiştir...

 

Yazarın Tüm Yazıları