Bağımsızlık, şeref ve onur

ULUSUMUZ, 30 Ağustos Zaferi ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere anlamlı, ağır ve uzunca süre unutulmayacak bir ders vermiştir.

Tarihte eşine ender rastlanan ve dünyada esaret altında yaşayan diğer ulusların da özgürlük mücadelelerine örnek olan bu büyük zafer aynı zamanda, Türk ulusunun çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları oluşturan ve Türk devrimini başlatan bir kıvılcımdır.

30 Ağustos, bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun önündeki tüm engellerin kalktığı gündür.

Savaş alanından ulaşılan büyük zaferin ardından kurulan, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde gelişimini sürdüren, evrensel değerleri benimseyen, bireyi yücelten, barışçı kimliği ile yurtta barış, dünyada barış anlayışını öne çıkaran, ulus devlet olarak çağdaş dünyadaki yerini almıştır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlık yoldaki ilerleme her şeye rağmen sürecektir.

86. yıldönümünü gurur ve heyecanla kutladığımız, aynı zamanda tarih boyunca bağımsızlığımızı, şeref ve onurumuzu koruyan ordumuzun ’Türk Silahlı Kuvvetler Günü’ olan bu büyük zaferin yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını, vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen şehitlerimizi, bu gün hayatta olmayan gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyorum.

Şahin MENGÜ-Manisa Milletvekili, Anayasa Komisyonu üyesi

Sendika düşmanı kafalara öneri

BU
yıl yapılan toplu görüşme daha başlamadan Sayın Başbakan, Sendikaları by-pas ederek hükümetin memurlara vereceği ek zam oranını açıklamıştır.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun 25. maddesinde sendikaların alacakları aidat en düşük memur maaşının 30/1’ini geçemez denmesine ayrıca Sendikaların tüzüklerinde sendika aidatı olarak bir üyenin aidatı binde 5 olarak belirlenmesine rağmen hala bazı kendini bilmezler mevzuatın ne olduğunu anlamayanlar, memur sendikalarının hükümetten istedikleri sendika aidatının arttırılmasını sendikaların kasalarını doldurmakla itham etmektedirler.

Eğer hükümet sendika aidatı olarak sendikaların istediği 25 YTL’yi vermiş olsa herhangi bir sendikaya üye memurun maaşına yaklaşık 15-20 YTL arası zam gelecek. Bunun kimse farkında değil mi? Çıkıp bilip bilmeden şurda burda yazılar yazıp ahkam kesmek kolay. Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Tabii ki olmaz. Bu yazarlardan biride Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Sümer. 4688 Sayılı Yasa ve Yönetmeliklerini ayrıca Memur Sendikalarının Tüzüklerini okumasını tavsiye ediyoruz.

Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanlığı

MESA Kavşağı ikinci bir AŞTİ garajı oldu

BİZLERİN
sesi olduğunuz için teşekkür ediyorum. Daha önce de size başvurarak Bilkent ODTÜ Kavşağı ile ilgili sorunları iletmiştim. Yazım yayınlandıktan sonra, bu problem kısa zamanda çözüldü, çok sağolun.

Umarım bu konu da çözülebilir.

Mesa Koru Sitesi’nde oturuyorum. Eskişehir Yolu’ndan Mesa’ya dönüş yapılan kavşak hergün kazaların yaşandığı keşmekeş bir hal aldı. Yolun diğer tarafında yapılaşmaya izin verilmesi, bir çok alışveriş merkezinin inşası, 408 konutluk Prestij Konutları (ki henüz tamamı oturmuyor) bu kavşağı mahvetmiştir. Çoğu insan Ankara istikametine dönebilmek için yasak olduğu halde U dönüşü yapıyor (kendi suçları değil, başka çareleri yok). Burada yaşanan kazaların sayısı araştırılsa bir araç alt geçidinin ne kadar gerekli olduğu ortaya çıkacaktır.

Bu yetmezmiş gibi, tam kavşakta, günün 24 saati, şehirlerarası otobüslerin yolcu alımı ve indirimine müsade edilen durak var. Otobüslerin buradan yolcu almasına müsade edilmiş, oraya durak yapılmış, banklar koyulmuş, bütün şehirlerarası otobüs firmaları durarak yolcu alıyor, bagaj yüklüyor. Burası yolcular, onları yolcu edenler, onların arabaları ve otobüslerle birlikte adeta küçük bir AŞTİ... Mesela asker yolculamak üzere onlarca kişi gelip seramoni yapabiliyor, bu insanların da can güvenliği yok. Geçen gün bir araba hızla bu durağa girip, bir kaç kişiyi hastanelik etti. Böyle işlek bir kavşakta yolcu alımına izin verilmesi doğru mudur? Bu mahallenin sakinleri olarak can güvenliği için bu kavşağa bir araç alt geçidi yapılmasını ve yolcu iniş binişlerinin böyle işlek bir kavşak yerine daha sakin olan başka alanlarda yapılmasını istiyoruz.

Bir Koru Mahallesi sakini

Yerel seçimlere 7 ay kala Ankara şantiyeye çevrildi

SORUNUM
Büyükşehir Belediyemiz ile ilgili... Öveçler 4. Cadde, 223. Sokak’ta ikamet etmekteyim. Mahallemiz Şehit Cengiz Karaca Mahallesi’dir. Şöyle bir bakıyorum etrafıma... Bir anlık dalgınlık binlerce liralık yakıt masrafına, ayrıyetten onun katlarınca otomobilinize zarar verebilir. Şu an mahallemizin halini görmenizi isterim; köstebek yuvaları gibi bir gün gittiğiniz yoldan ertesi gün gidemiyorsunuz. Biz böyle hizmet istemiyoruz. İşyerim Çukurambar’da hergün aynı yolu kullanamıyorum; hergün farklı sürelerde gidiyorum işyerime...

Ankara’da herkes yazlığa mı gidiyor; 3-4 ay yan gelip yatıyor mu yazlıkta?..

Başkentin yarıdan fazlası şantiye, yazık. Allah Ankara’da yazın kalanlara sabır versin.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyorum; seçimlere çok kısa bir zaman kaldı. Dört yıl boyunca neredeydiniz, iş yapmazsınız, eziyeti biz çekeriz; iş yaparsınız eziyeti biz çekeriz.

Veli KOÇ

GÜNÜN SÖZÜ

"MEMUR
sendikaları ile hükümet arasındaki 15 Ağustosta başlayan toplu görüşmeleri bugüne kadar heba edilmiştir. Görüşmelerde, hem sosyal haklarda hem de mali konularda ilerleme sağlanamamış; kazanılmış haklar güvence altına alınamamış; 2008 ve 2009 yılı artışlarının yuvarlak laf ve boş vaatlerle geçiştirilmiştir. Özetle, 2008 toplu görüşmelerinin bilançosu sıfıra sıfır, elde var sıfırdır"

(Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı)
Yazarın Tüm Yazıları