Ayakların en büyük sorunu tırnak batığı

Vücudun yükünü taşıyan ayakların sağlığı önemli...

Haberin Devamı

Tırnak sağlığı da ayak sağlığının vazgeçilmez bir parçası. Çünkü son derece acı veren tırnak batıkları, yaşam kalitesini doğrudan etkiliyor.

Tırnak batması, en çok ayak başparmaklarda görülüyor ama diğer tırnaklarda da gelişebiliyor.

Bu sorun ayak tırnağının kendi özel yapısından kaynaklanabileceği gibi sivri uçlu ayakkabılar, tırnak mantarının yol açtığı şekil bozuklukları, tırnakta kalınlaşma, tırnakların hatalı ve çok dipten kesilmesi ve travmalardan da kaynaklanabiliyor.

Dermatolog Dr. Ayfer Aydın, tırnak batıklarının ağrılı olabileceğini belirtiyor: “Bu sorun, kişinin günlük yaşamdaki hare-ketliliğini, hatta iş yaşamını dahi etkileyebilir. Gelişen ağrının yanı sıra batık tırnaklarda kolayca enfeksiyon gelişebilir ve daha ciddi sorunlara da yol açabilir.”

Haberin Devamı

BUNLARA DİKKAT!

Batık tırnaklar, ağrı vermesinin yanı sıra estetik görünümü bozduğu için kadınların istedikleri ayakkabıyı giyinmelerini de engelliyor. 

Bu durumda hastalar genellikle kuaförlere başvuruyor. Pedikürle batık tırnağın baskı yapan kısmı kesilerek geçici olarak ağrı dindiriliyor. 

Çeşitli merkezlerde, kompresler, pamuk veya tel sistemiyle yatağın genişletilmesi şeklinde çözüm aranıyor. 

Ancak tırnağın yumuşak dokuya batmasındaki temel sebep olan tırnağı uzatan kök oradan uzaklaştırılmadıkça, işlemler kalıcı olmuyor. 

Tedavideki önemli bir yanlış ise tırnağın bütün olarak çekilmesi. Bu uygulama ile tırnak aynı şekilde geri çıkıyor.

NASIL TEDAVİ EDİLİYOR?

Batık kısım lokal anestezi yapıldıktan sonra tırnak yatağı ile ince bir şerit halinde çıkarılıyor. 

Sadece batığı oluşturan ve onu uzatan yatak törpülenerek batık tırnak oluşması önleniyor. 

İşlem kısa sürdüğünden, sonrasında herhangi bir istirahat dönemi gerekmiyor. Aksine hasta batık olan kısım artık çıkarıldığı için rahatlıyor ve günlük yaşamına dönebiliyor.

Saçlara anti-aging

Sadece cildimiz değil saçlarımız da yaşlanıyor. Olgunlaşan saçlar inceliyor, kuruyor ve elastikiyetini kaybediyor. Peki onları canlandırmak, eski formunu kazandırmak için ne yapmalı?

1 İncelen saçlara ne yapmalı?
Hormonal değişimler saçın uzamasını ve saç köklerinin beslenmesini olumsuz etkiliyor. Bu gibi durumlarda saç uzamasına yardımcı kafein ve vitamin içerikli ürünler tercih edilmeli. Ayrıca uzmanlar saçı içeriden destekleyen besin kapsüllerini de tavsiye ediyor.

2 Fön çektİrİrken nelere dikkat etmeli?
Alkol içeren şekillendiricilerden uzak durmalı ve saçları yüksek ısıya maruz bırakmamalı... Çünkü tüm bunlar saçın kurumasına neden olur. Ayrıca dolgunlaştırıcı ürünler de saçlara ağırlaştırmadan volüm kazandırmalı. Uzmanlar fazla jöle ve saç spreyi kullanımını önermiyor.

3 Boyayı değiştirmeli mi?
Saç renklendiricileri ve boyaları, uygulama sırasında büyük oranda saç diplerindeki deriyi de etkiliyor. O yüzden beyaz saçları zahmetsizce kapatan amonyaksız, doğal içerikli renklendiriciler kullanılmalı. Ve bir uyarı daha: Saçınızı boyattıktan sonra özel ürünlerle bakım yaptırmayı asla ihmal etmeyin.

4 Bakımı değiştirmeli mi?
Olgun saçlar daha kuru ve kırılgandır. Nem içerikli ürünler bu tip saçlar için idealdir. Ayrıca keratin bileşenli durulama kürleri, gözenekli saç tellerini doldurur ve saçları dışarıdan güçlendirir. Olgun saçlara özel bakım ürünleri, saçların daha yumuşak olmasına ve sağlıkla ışıldamasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

EDİTORDEN...

Dudaklarınıza iyi bakın!

Dudak ba-kımı için tek işlem yeterli değil, ancak birkaç işlemi kapsayan bir bakım uygulandı-ğı takdirde sonuç harika oluyor. Eğer siz de dudaklara acil bakım zamanı geldi diye düşünüyorsanız, Christian Breton’un dört özel üründen oluşan “Swiss Formula” serisini deneyebilirsiniz.

Bu rakama dikkat!

Pek çok hayat, pek çok renk, pek çok deniz, pek çok günah... Mükemmeliyetçilik... Dünyevi ve ruhani, rasyonel ve duygusal, erkeksi ve kadınsı... Kültür, din, tarih... Herkül, Aşil... Bir sayı, bir parfüm... Loewe markası, işte bu sunumla “7 Loewe” adını verdiği yeni erkek kokusunu keşfe davet ediyor. Denemeye değer...

Haberin Devamı

Yeni saç bakımı ve şekillendirme trendi

Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’ndaki Lee Stafford standlarından yapacağınız alışverişlerinizde, ikinci ürüne yüzde 30 indirim fırsatı başladı. Üstelik bu promosyon 15 Aralık tarihine kadar devam ediyor. Geç kalmayın...

Rapunzel stili...

Gün geçmiyor ki, Süreyya Yalçın sıra dışı bir görüntüsü ile bizi şaşırtmasın... Aklımda daha çok ‘rüküş ötesi’ giyim tarzıyla kalmıştı ama ‘Rapunzel stili’ bu saç modeliyle bendeki imajı katmerlendi. Böylesine göz önünde olan bir kadın neden kendini tuhaf hallere sokar ki?

Diana von Fürstenberg’den yeni parfüm

Dünyaca ünlü New York’lu tasarımcı Diana von Fürstenberg, kendi adını taşıyan parfümünü çıkarmaya hazırlanıyor. Onu yüz bakımı ve makyaj serileri de izleyecek...

Haberin Devamı

“Kadınların kozmetik ürünleriyle olan özel ilişkileri beni hep mutlu etmiştir” diyordu bir röportajında Diana von Fürstenberg... Zaten güzellik sektörüne de fazla yabancı değil. 70’lerde bir koku ve makyaj koleksiyonu çıkarmış ancak 1983’te bu işe son vermek zorunda kalmıştı.
Bu kez iki güçlü partnerle yola çıkıyor: Bir zamanlar YSL Beaute’nin başındaki isim olan Chantal Roots ve lüks kozmetik ID Beauty’den Alexandre Cukier...
“Amacım kadınlara istedikleri kişi olma cesaretini vermek” diyen Fürstenberg, sözlerini şöyle noktalıyor: “Bu duygu, şişelerden, tüplerden öte bir ortaklık...”

Yazarın Tüm Yazıları