Ankara Sibirya oldu!

Ankara son yılların en çetin kışını geçiriyor.

Haberin Devamı

Bu sene Lapland ile başlayan kar serüvenimiz herhalde hiç bitmeyecek! Çoluk çocuk günlerce evden çıkamadık. Salı günü bastıran şiddetli kar ile eve kapandım ve Cuma sabahına kadar evden çıkamadım! Okullar da tatil oldu, çocuklar da evde kaldı. Sürekli yemek pişirdik, pişirdiklerimizi yedik, doymak bilemedik! Sabahları çeşit çeşit omletler ve ev yapımı ekmeklerle yapılan kahvaltıya baslayan günümüz, fırında schinetzel’ler, noodle’lar, kısırlar, gözlemelerle devam etti... Bu arada salep ve kestaneyi saymıyorum bile! Battaniye altında film seyretmek, bol bol kitap okuyarak geçen zorunlu dinlenme sonucu 2 kilo alarak çıktım evden!

Bravo KAGİDER!

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) bu sene yine harikalar yaratıyor! Yönetimde olan arkadaşımız Devrim Erol ve bir grup KAGİDER üyesi geçtiğimiz hafta New York’taydı. Pazartesi günü Birleşmiş Milletler’de bir panel organize etmişler. Panelistler çok iyiymiş! Dünya Bankası Eski Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, IBM Başkan Yardımcısı Marylen, Sanofi Kurumsal ilişkiler Direktörü, Altınyıldız ABD Temsilcisi Güldal Akşit, Bakan Yardımcısı Aşkın Aşan ve KAGİDER Başkanı Gülden Hanım da sırasıyla konuşma yapmışlar. KAGİDER’in toplantısından sonra Türkevi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan vekiller KAGİDER’i ve projelerini referans olarak göstermişler. Nasıl gururlandım anlatamam! Salı günü bir çok kadın kuruluşu ile görüşmelere devam edilmiş ve devamında Washington’a geçerek, Dünya Bankası, UNDP Başkanı Kemal Derviş gibi önemli randevulara katılmışlar. Amerika’dan bu gelişmeleri duyunca  göğsüm kabardı. Bu arada, Devrim hazır New York’tayken benim işlerime de yardımcı olmak için New York Ticaret Odası, Belediye gibi birçok kurumun yetkilileriyle görüşmeler yaptı. Nazar değmesin, her şeye yetişiyor... Her geçen gün daha iyi anlıyorum ki, Devrim müthiş bir sivil toplumcu.
Ben de bir KAGİDER’li olarak Genç KAGİDER Projesi’ne destek olmak adına önümüzdeki cuma Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ne giderek bir konuşma yapacağım. Genç KAGİDER Projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in de desteklediği bir proje... 2012’de Türkiye genelinde 10 üniversitede, yarım günlük “Genç Kagider Günleri” gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda hedeflenen, akademisyenlerin, girişimcilerin ve iş dünyasından rol modeli insanların katılımlarıyla kadınların ekonomik hayata neden katılımadıklarını tartışmak, yaşadıkları sıkıntıları dinlemek, çözüm yolları üretmek ve bu çözümleri uygulanabilir hale getirmek ve genç kadınları iş yaşamında akitf varolmaya ve ekonomik döngünün içinde yer almaya yönlendirmek! Rakamlara baktığımızda görüyoruz ki son 5 yılda üniversite mezunu kızlarımızın oranı artmakta ama iş dünyasına katılmada aynı oranda artış görülmemekte. Yani kızlarımız üniversite eğitimi alıyorlar ama diplomalarını duvara asıp oturuyorlar evde! Asıl amaç onları iş sahibi olmaya yönlendirmek, meslek edinmelerine katkıda bulunmak. Bunu değiştirmek amacıyla başladı Genç KAGİDER. Ne kadar çok genç kızımıza ulaşır da birkaçının hayatlarını değiştirebilirsek ne mutlu bizlere!

Haberin Devamı

Minik Serçe Ankara’da

Haberin Devamı

Önümüzdeki hafta, 7 Mart Çarşamba günü, TED’in 10 Bin Meşale Projesine destek için gerçekleştirilen Sezen Aksu konseri var! TED Sosyal İşler ve Iletişim komiteleri, bu yıl arı gibi çalıştı. 10 bin meşale için oldukça fazla kaynak yarattılar. Ben de elimden geldiğince organizasyonlarına katılmaya çalışıyorum. Bu hafta hem Sezen Aksu şarkıları ile geçmişe yolculuk yapmak hem de TED için bir meşale daha yakmak için orada olacağım!

Sonunda Madonna!

Konser demişken... 2012 yılının en önemli konserlerinden biri de hiç şüphesiz Madonna’nın Türk Telekom Arena’da vereceği muhteşem konser olacak! 2012 Dünya Turnesi kapsamında nihayet Türkiye’ye gelecek olan super star için şimdiden ne giyecek, kimbilir nasıl bir sahne şovu gerçekleştirecek diye dedikodular başladı bile... Unutulmaz bir akşam olacağına eminim! Açıkçası ben de aldım biletimi merakla bekliyorum! Ama aklıma geldi de en son Amy Winehouse’u da böyle heyecanla beklemiştik! Aman Allahım korusun da, sonu benzemesin!

Yazarın Tüm Yazıları