Ünlü bir şarkıcıya âşığım

17 yıl önce eşimi kaybettim. 17 senedir yalnız yaşıyorum. Yalnızlığımı da seviyorum. Ta ki bu şarkıcı kalbime girene kadar... Şimdi ünlü bir şarkıcıya âşığım.

Haberin Devamı

Ben, 40 yaşın üstünde bir kadınım. Bir kez evlendim ve 6 yıl sürdü. Maalesef eşimi kaybettim. Bir kızım vardı, onu da büyüttüm ve evlendirdim. Şimdi yalnızım.
17 yıl oldu eşimi kaybedeli. Yalnızlığa alıştım, bir daha evlilik düşünmüyorum. Zaten zor bir insanım, kolay kolay kimseyi sevemedim.
Fakat bir kişiyi sevdim, o da ünlü bir şarkıcı. Eşinden yeni ayrıldı, bir de kızı var. Biliyorum, o insanların hayatları çok hareketli oluyor.
Aslında mantıklı düşünen bir insanım ama gönlüme söz geçiremiyorum. Hep onu hayal ediyorum.
Babamı erken yaşta kaybettim. Onunla baba-kız sevgisini hiç yaşamadım. Annemle de aynı şekilde, ondan küçükken ayrıldım.
Memleketten İstanbul’a gelmiştim, ablamın yanına yerleştim. Daha sonra iş hayatına atıldım, bir daha da memlekete dönmedim.
Annemden de bu şekilde ayrı kaldım, maalesef onu da kaybettim. Anlayacağınız sevmeye de sevilmeye de ihtiyacım var.
Şimdi sanki bu ünlü şarkıcıdan başkasını sevemezmişim gibi geliyor. İnanın onu çok seviyorum, ne yapsam bir türlü onu sevmekten vazgeçemiyorum.
Kimseye de anlatmıyorum. Yalnız size yazmak istedim. Belki anlarsınız.
Onun konserlerine gitmek istedim. Kendimi kötü hissederim diye vazgeçtim. Yalnızca sosyal medyadan takip ediyorum. Onu o kadar çok seviyorum ki bu sevgi hiçbir şeye benzemiyor.
Şimdi de onun hayaliyle yaşıyorum.
En çok da o ünlü şarkıcının sevgisine ihtiyaç duyuyorum. Eşim öldüğünden beri hiç kimseyi hayatıma almadığım gibi hayalini bile kurmamıştım.
Bundan sonra da kimseyi hayatıma alamam da... Yalnızca bir mucize olursa, onunla olabilirim.
◊ Rumuz: Varsa yoksa o.

 YANIT

Haberin Devamı

Sevgili okurum, sakın beni yanlış anlamayın ama bu sizinki gibi hayali aşklara ancak 17-18 yaşlarda rastlanabilir.
Bir şarkıcıya, popüler bir sanatçıya, bir sinema yıldızına âşık olmak ancak ergenlik çağında görülür.
O dönemde gençler böyle topluma mâl olmuş insanlara karşı duydukları hayranlığı aşk zannedebilir.
Ama sizin yaşınızda, evlilik çağında kızı olan bir kadının, böyle olmayacak bir aşka kapılması pek de olağan sayılmaz.
Babanızı erken yaşta kaybetmeniz, annenizden de hayat şartları nedeniyle küçük yaşta kopmuş olmanız, sizi sevgi açlığına sürüklemiş olabilir. Tabii bu arada en büyük etken de eşinizi erkenden kaybetmiş olmanız, çok genç yaşta yalnızlıkla tanışmanız, tek başına kızınızı büyütmek zorunda kalmanız da olabilir.
Ancak bana bu anlattıklarınızdan, sanki sadece 6 yıl birlikte olabildiğiniz merhum eşinizi de gerçek bir aşkla sevmediğiniz izlenimi edindim.
Gerçek kişiliğini bilmediğiniz, yüz yüze bile gelmediğiniz, sadece ünlü bir isim olarak hayallerinize yerleştirdiğiniz bu şarkıcıya aşık olduğunuzu düşünüyorsunuz. Sizi bu nedenle kınadığımı, size nasihatler vermeye çalıştığımı sanmayın lütfen.
Ama bu durumun yanlış olduğunu, sizi üzmekten başka bir işe yaramayacağını da söylememe izin verin.
Benden size yardım etmemi istiyorsunuz.
Bence bunca yıl bekledikten sonra, kızınız da evlenip yuvadan ayrıldığına göre, artık gerçekten bir erkek arkadaş edinmenizin zamanı geldiğini düşünüyorum.
Hayali birini değil, gerçekten sizi sevebilecek, sizin de sevebileceğiniz birini...
Çünkü 17 yıllık yalnızlık genç bir kadın için gerçekten çok fazla...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları