Umut var

PERFORMANS dalgalanmaları bu ligin doğasında var...

Haberin Devamı

Geçtiğimiz dönemlerde de gördüğümüz üzere pek çok ekip, belli form düzeylerinde seri galibiyetler elde ederek kendini üst sıralara attığı gibi; aynı zamanda düşüşler sonucu da bir anda ligin alt basamaklarında hedeften uzaklaşabiliyor.
Önemli olan, sezonun uzun bir maraton olduğu ve bu maratonda da belli bir istikrarı yakalayabilmek.

BÜYÜK BİR FIRSAT

Bursaspor için sezon oldukça çalkantılı başladı; teknik direktör değişiklikleri, oyuncuların adaptasyonu, tribünlerdeki gerilimler ve dahası...
Timsah kimsenin beklemediği bir noktada kendini buldu; ancak umut var.
Hele ki şu dönemde, çok büyük bir fırsat var.
Hafta sonu iç sahada elde edilen galibiyet yalnızca bir 3 puan niteliğinde değil, lige verilen aranın takımı ne denli toparladığını ve doğru oyun felsefesinin de ne denli iyi yansıtıldığının bir göstergesi.
Camiada oluşan bu kıvılcım, yerini yükselen alevlere bırakabilecek bir durum taşıyor.
Zira; sırasıyla oynanacak olan Balıkesirspor ve Ankara Keçiörengücü karşılaşmaları, rakiplerin mevcut durumları baz alındığında tam da istenen fırsatı Timsah’a sunuyor.
Elbette rakiplerin durumları ayrı bir motivasyon sağlayabilir, futbolda bunun da örneklerini çok gördük fakat oyunsal ve performans bazında değerlendirdiğimizde Bursaspor’un bu iki maçı da hasarsız bir şekilde atlatması çok yüksek bir olasılık.

Haberin Devamı

ÖZGÜVENİ YERİNE GELİR

Her şeyin yolunda gideceğini varsaydığımızda ise ortaya renkli bir görüntü çıkıyor.
Seri galibiyetler, Bursaspor’u alt basamaklardan kurtaracağı gibi diğer zorluk derecesi kağıt üzerindeki yüksek karşılaşmalar öncesinde de ciddi bir özgüven kaynağı oluşturacak.
Bu bizlerin duygusal temennileri, bir de işin oyunsal boyutuna gelecek olursak;
Boluspor karşısında Bursaspor’un, takım kimliğini ön plana koyarak kazandığını gördük.
Duran toplardan gelen goller, maçın kaderine doğrudan etki ederken; ikinci yarının hemen başında gelen gol de ciddi ölçüde oyuncuları rahatlattı.
Giderek gelişen adaptasyon süreci ve kondisyonun da yükselmesi, takımın yenilen gole rağmen oyunu tutabilmesini sağladı ki ‘akıllı oyun’, rakibin kısa süreçlik baskılarının da bertaraf edilmesine neden oldu.

İNANÇ ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Mücadelenin hiçbir anında rakibe ‘kazanacağının’ inancının verilmemesi de, takımı galibiyete doğru ulaştıran etkenlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.
Bu noktanın altını çizmek gerekiyor zira, sahada ortaya koyulan karakter ve duruş, aynı zamanda maçın gidişatına da doğrudan etki ediyor.
Bursaspor, olması gerektiği gibi kendi kimliğine ve kağıt üzerindeki kalitesine dayalı bir performans ile mücadele sergilediğinde, tabelada güzelliklerin görülmesi de kaçınılmazdır.
Elbette bu yolda en önemli kavram ise inanç.
O inanç sahaya yansıtıldığında, takım kimyası ile motivasyon birleştiğinde sonucun rahatlıkla gelebileceği görüldü.

SERİ HER ŞEYİ DEĞİŞTİRİR

Haberin Devamı

Ligde yer alan ekiplerin pek çoğunun da istikrarsız bir grafiğe sahip olması da, bu noktada Bursaspor’un elini güçlendiriyor.
Puan durumunun mevcut şekli bir kenara, bu ligde arka araya 3-5 maçlık bir galibiyet serisi yakalandığında durum çok daha farklı hale gelebiliyor.
Alt basamaklarda yer alan bir takım, bir anda kendini play-off potasında bulabiliyor.
Bursaspor için de önündeki maçları bu denli fırsat niteliği taşırken, devre arasına üst basamaklarda girebilmek neden olmasın?

POTANSİYEL VAR

Haberimizde de paylaştığımız üzere, hayal değil...
Yalnızca bu ligin parametrelerini doğru okumak gerekiyor.
Her maça, aynı motivasyon ile doğru oyun yapısıyla hazırlanarak, armanın kimliğini sahaya yansıtmak gerekiyor.
Bursaspor da bunu gerçekleştirebilecek potansiyelde.
Oyuncuların da bireysel performanslarına bakıldığında gün geçtikçe geliştiklerini görüyoruz.
Orta alandaki oyun, daha akıcı bir hale bürünürken; Massimo Bruno gibi isimlerin de hücumda sorumluluklar alarak maçın kahramanı rollerine bürünmeleri, Timsah’ın sonuca gitmesini kolaylaştırıyor.
Şayet bu ritim devam ederse; Bursaspor’un yavaş yavaş üst sıralara tırmanışını izleyebiliriz.

Yazarın Tüm Yazıları