Moda kişinin vücut tipi ve duruşuyla bütünleşmeli

Berna Ataman, başarılı bir girişimci, bir anne. İşine, eşine, çocuğuna aşkla bakan çalışkan birisi. Dede ve baba mesleği ayakkabıcılık onu hayallerindeki sandaletlerle buluşturdu. Berna Ataman, uzun süredir hayalindeki sandaletleri tasarlayıp, üretiyor. Ve birçok ünlünün ayağında onun tasarladığı sandaletler dikkat çekiyor. Sevgili Berna Ataman ile hikâyesini, tasarımlarını ve modayı konuştuk:

Haberin Devamı

Moda kişinin vücut tipi ve duruşuyla bütünleşmeli

BERNA ATAMAN İLE 5 SORU 5 CEVAP


1- Berna Ataman neler yapıyor? Tanıyabilir miyiz?

İzmirliyim ama 19 yıldır İstanbul’da yaşıyorum. 12 yıllık evliyim ve 11 yaşında bir oğlum var. Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Aksesuar bölümü mezunuyum. Okul sonrası moda alanında bir çalışmam olmadı. Bir dönem yaptığım modelliği saymazsak. Uzun seneler spor sektöründe yöneticilik yaptım. Sonrasında eşimin yoğun temposu dolayısıyla işi bırakmayı tercih ettim. Bir senelik bir mola sonrası içimdeki çalışan kadın duramadı ve planlar yapmaya başladı.

Moda kişinin vücut tipi ve duruşuyla bütünleşmeli

Haberin Devamı

2- Neden Ayakizi sandalet? Hikâyesi nasıl başladı?

Bir sabah evimin yakınındaki ormanda yürüyüş yapıyordum. ‘Ne güzel yakında yaz gelecek’ diye geçirdim içimden. ‘Yazın kesin Çeşme’ye, Bodrum’a gideriz, belki Kaleiçi’ne gider sandalet bakarım kendime’ diye düşündüm. ‘İstediğim gibi bir sandalete ulaşmak bu kadar zor olamamalı’ diye düşünürken aydınlanma yaşadım. Dedem ve babam ayakkabıcıdır, onların izinden yürümek istedim. Kaldı ki kendi giyim tarzımda sandalet yazın tek tercihim. Ama istediğim gibisini de bulmak epey zordu. ‘Acaba yapar mıyız, olur mu, babamın atölyesi çıkarabilir mi’ diye düşünürken ilk modeller, ilk numuneler derken 10 modelden birer seri, yani toplamda 80 sandalet üretimiyle 2016 yazında ilk kez vitrinlere çıktık. Bugün tek bir satış noktasına 500 çift veriyoruz. Yüzde 100 doğal deriden ve tamamı elde üretilen bir üründe bu adetler oldukça iddialı.

3-Spor ve moda bir arada, eşinizin sandaletlere ilgisi nasıl? (Anadolu Efes Basketbol Takımı Antrenörü Ergin Ataman)

Eşim en başından beri beni destekledi. Modaya çok ilgisi ve merakı olduğunu söyleyemem ama yerinde yorumlar yapar. Henüz ona sandalet giydiremedim bu yüzden erkek modelleri konusunda da beni biraz frenliyor. Yine de işin ticari ve işletme boyutunda muhakkak fikrini alırım.

Haberin Devamı

4-Siz modayı nasıl yorumlarsınız?

Modayı stil ile bir tutuyorum. Ve kişiselleştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Kişinin kendi vücut tipi, konumu, yaşam tarzı ve duruşuyla bütünleşecek şekilde uyarlandığı zaman, yaratılan etkinin katlandığına inanıyorum. Bu da stili olan bir zevkin başarabileceği bir şey. Severek aldığım bir parçayı yıllarca severek kullanmak isterim. Ve genelde sade bir tarzım olduğu düşünüldüğünde üzerinde çok düşünülüp hazırlanmış gibi görünmektense çabasız şıklığı yakalamaya çaba gösteririm.

5- Mottonuz?

Zamansız ve çabasız... Yaşadığımız her anın tadını ve keyfini çıkarmaya, güzel anılar biriktirmeye özen gösteriyoruz.

 

Moda kişinin vücut tipi ve duruşuyla bütünleşmeli
GÜZELLİĞİN İPUÇLARI

Haberin Devamı

 Dr. Seda Akkum ve Sevda Sarı’nın merkezlerinin mottosu, “Kaç yaşında olduklarını önemsemeyen insanlar her zaman daha genç görünür.” Dr. Seda Akkum, güzelliğin ve pozitifliğin ipuçlarını şöyle sıralıyor...

1-Her daim pozitif olun. Gülümseyin, etrafınız sizi güldüren insanlarla çevrili olsun ve hayattan zevk alın.
2-Stresten uzak durun. Kronik ve uzun süreli stres daha hızlı yaşlanmanıza sebep olabilir.
3-Meditasyon, yoga ve nefes teknikleri öğrenin.
4-Sigara ve alkolden uzak durun. Sigara içmenin kırışıklıklara sebep olduğu bilinen bir gerçektir.
5-İyi bir cilt için en önemli ve temel olan, iyi bir uyku ve bol bol su içmektir.
6-Düzenli beslenin ve düzenli spor yapın. Yaşlılıkla savaşmak için kısa aralıklarla da olsa terleyeceğiniz ve kalp hızını arttıracak egzersizler de yapın.
7-UV ışınlarından uzak durun. Her zaman güneşten koruyucu ürünler kullanın ve asla solaryuma girmeyin.
8-Cildinizi temizleyin, asla makyajla uyumayın. Mümkün oldukça düzenli olarak cildinizi nemlendirin.
9-Daha sağlıklı olmak için D vitaminini eksik etmeyin. Gün ışığı kaynaklı bu vitamin, sağlığınız için çok önemlidir.

Yazarın Tüm Yazıları