ABD’den Egeli hasta çocuklara

ROTARY toplumsal anlamda yaşanan her türlü soruna çözüm bulmak için çalışanları bir araya getiren bir sivil toplum kuruluşu. Diğerlerinden ayrılan en büyük özelliği uluslararası bir ağa sahip olması ve bu nedenle de kaynaklarının son derece zengin ve geniş olabilmesi. Bunun en güzel örneği, Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Gastroentrolojisi Bölümü’ne yapılacak önemli bir cihaz yardımı ile yaşandı. Ege Bölgesi’nde bulunmayan, Türkiye’de ise sadece bir hastanede bulunan Pediatrik Endoskopi Cihazı ile binlerce çocuğun yaşadığı önemli bir sağlık sorununa müdahale edilebilecek.

Haberin Devamı


Amerika’ya geldiğimde bana samimiyetle kucak açan Arlington Rotary Kulübü ve yine Türklerin üyesi olduğu Metro Bethesda Kulübü’nün çalışması ile birçok Amerikalı kulüp destek verdi ve toplamda 50 bin dolar olan cihazın alınması için gereken süreç tamamlandı.
Projenin sahibi olan İzmir Kordon Rotary Kulübü öncülüğündeki Türk kulüpleri ve Amerika’nın yanısıra, İtalya, Hindistan’dan da destek bulan bu proje ile alınacak cihaz önümüzdeki günlerde Ege Üniversitesi Hastanesi’ne teslim edilerek hasta çocukların tedavisinde kullanılmaya başlanacak.

Yazarın Tüm Yazıları