Altın çocuk

ANDY Murray uzun süre Federer, Nadal ve Djokovic’in gölgeleri arasında bir türlü bulamadığı özgüvenine, olimpiyat altını ve en son Amerika Açık şampiyonluğu ile nihayet kavuştu.

Haberin Devamı

Londra Olimpiyatları finalinde Roger Federer’i mağlup etti. ABD Açık finalinde ise dünya bir numarası Novak Djokovic ile karşılaşan İskoç asıllı Murray, son iki yılın en iyi tenisini sergiledi. Daha önce oynadığı Grand Slam finallerinde genelde kaybettiği puanları bu sefer kendi lehine çevirmesini bildi, baskı altında istikrarlı ve kararlı tenis oynadı. Bir Grand Slam kazanacağına inandı. Kazandı da... Ve görünen o ki, önceleri çok eleştirilen Murray, artık kimsenin gölgesinde kalmayacak.

Marsel İlhan’a bu ilgisizlik neden kaynaklanıyor?

American Express İstanbul Challenger Tenis Turnuvası’nda en iyi tenisçimiz Marsel İlhan elendi. Marsel’in maçını toplasan 30 kişi izledi. Bunların yarısından fazlası TED Open’da görevli kişilerdi. İlk defa dünya sıralamasında seksenlere çıkmış, uluslararası alanda ve Grand Slam turnuvalarında Türkiye adına mücadele eden Marsel’e olan bu ilgisizliğin nedenine anlam veremiyorum. Marsel, İstanbul’da yabancı bir tenisçiye karşı oynuyor. İnsan merak eder; ‘Gidip izleyelim, destekleyelim’ der... Spor kültürümüz bu kadar demekten fazla bir yorum yapamıyorum.
 Bu arada TED Open bütün hızıyla devam ediyor... Kariyerlerinde dünya sıralamasında ilk yirmi tenisçi arasına giren tecrübeli oyuncuları ve genç azimli profesyonel tenisçileri buluÅŸturan Ä°stanbul Challenger Turnuvası, hafta sonu finaller, kupa töreni ve kokteyl ile sona erecek. Detaylı bilgileri, www.istanbulchallenger.org veya www.tedclub.org.tr sitelerinden edinebilirsiniz. Â

Yazarın Tüm Yazıları