Alex de kurtaramadı

ÜST düzey bir Şampiyonlar Ligi maçının sonrasındaki en büyük korku konsantrasyon kaybı veya fiziki yetersizlik nedeniyle ligde yaşanacak puan kayıplarıdır..

Zico da bunları düşünmüş olacak ki Bursaspor karşısına yedeklerden oluşan bir kadroyla çıktı.. Ama Fenerbahçe’nin alışılmış oyun düzeni de değişmişti. Orta sahada oyun kurucu olarak görev yapan Alex’in rolünü tam olarak üstlenen bir futbolcu yoktu.. Aurelio da, Kemal de geride, alışık oldukları önlibero mevkilerinde oynuyorlar, hücum kombinasyonlarının içine fazla girmiyorlardı..

Kazım ve Ali Bilgin de gereken katkıyı yapamayıp Bursaspor savunması Semih-İlhan ikilisini etkisiz hale getirince Fenerbahçe’nin işi iyice zora girdi.. ardından yenen gol hem saha içindeki futbolcularda özgüven kaybına neden oldu hem de tribünlerde tepki oluşmasına..

Oysa Zico çarşamba gününün onbirini yine dinlendirebilirdi.. Fakat 9 oyuncuyla değil de, 6 veya 7 oyuncuyla.. Örneğin çok formda bir Kezman, Semih’le ikili forvet başlayabilir, genç İlhan ikinci yarıda oyuna alınabilirdi. Örneğin Alex’in sakat veya cezalı olması halinde bir B Planı olarak Deivid onun yerine kullanılabilirdi.. Zico hiçbirini yapmadı ve ligin ilk yarısındaki Gaziantepspor maçında olduğu gibi tamamen yedeklerden oluşan bir kadroyu sahaya sürdü..

* * *

Bir söz vardır.. Şişman kadın sahneye çıkmadan oyun bitmez, diye.. Fenerbahçe taraftarı Alex girer, oyun döner, diye bekliyordu.. Sanırım Bursaspor da onun girişinden tedirgin oldu.. Ama bu kez işler istenildiği gibi gitmedi.. Direkten dışarı giden frikik belki de oyunun kırılma noktasıydı..

Artık Fenerbahçe çok zorlu bir dönemece giriyor.. Zico’nun elinde çok geniş bir kadro var.. Yine de takımın en değerli oyuncusunun ciddi bir alternatifi yok.. Appiah, Tümer gibi oyuncuların yokluğunda neden Maldonado gibi bir önlibero alındı da, Alex’in alternatifi olacak bir oyuncu bulunmadı sorusu Zico’nun ve yönetimin karşısına hep çıkacak.. Para yoktu denemez.. Forvet arkası oynayacak oyuncu bulamadık da denemez.. Örneğin Afrika Kupası’na bir izleme komitesi gönderilir ve yeni bir Appiah bulunabilirdi..

Bursaspor’un hakkını da yememek gerek.. Çok iyi bir analiz, disiplinden hiç taviz vermeden yapılan bir mücadele, Tum, Sinan, Mustafa, Egemen gibi önemli oyuncularının dört dörtlük performansı Aybaba’nın ekibini galibiyete taşıdı.. Tarihi, seyircisi ve potansiyeli ile bi ligin şampiyonluk adaşları arasında olması gereken Bursaspor’un çıkışının sürmesi dileğiyle..

Yazarın Tüm Yazıları